< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Elzavarta a fogyatékos gyerekeket a játszótérről a fideszes képviselőnő

| Mobile | RSS

Elzavarta a fogyatékos gyerekeket a játszótérről a fideszes képviselőnő

2016. június 22. | hozzászólás | Közélet

Elzavarta a fogyatékos gyerekeket a játszótérről a fideszes képviselőnő

fecsegő szimbolum

strong>www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Szentendre és a Dunakanyar egyetlen gyógypedagógiai iskolája levelet kapott egy fideszes önkormányzati képviselőnőtől, hogy ne vigyék a gyerekeket a közeli játszótérre, mert az elsősorban a környéken lakó fiataloké – tudta meg a nol.hu

A Bárczi Gusztáv Általános Iskola Szentendre város és a Duna-kanyarig terjedő téréség egyetlen gyógypedagógiai intézménye. A három évtizede működő iskolának 60 sajátos nevelési igényű diákja van, köztük mozgássérültek, autisták, Down-szindrómások.

A napokban egy önkormányzati húzás zaklatta fel az iskola szülői közösségét. A körzetes képviselőnő, Zakar Ágnes arra kérte fel e-mailben az iskola vezetését, hogy a gyerekeket ne vigyék többet az intézmény közelében található egyetlen játszótérre.

A Fidesz-KDNP képviselője azt írta a Szegedi utcai játszótérről, hogy

Ez egy környék gyerekeinek és nem iskolai táborozóknak épült kis játszótér!

Bár a levelet több iskola is megkapta, a bárczis szülők magukra vették, mivel innen nem tudják a beteg gyerekeket azokra a távolabbi terekre, strandokra vinni, amelyeket Zakar Ágnes javasolt.

A képviselőnő által alkalmazott megkülönböztetést igen szomorúnak tartjuk

– jelentette ki a szülők nevében Berki Zsuzsa, az egyik diák édesanyja. „Az “iskolás gyerekek,” mint rongálók általánosítás megítélésünk szerint nem vezet sehová. Az “iskolás gyerekek” éppúgy jogosultak a játszótér használatára, mint bármely más gyermek, és rájuk nézve éppúgy kötelező a rendeltetésszerű használat, mint a “környék gyermekeire” nézve.
forrás:propeller.hu

Leave a Reply 816 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: