< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kegyelmi pillanat: így temeti be a válogatott a politikai árkokat

| Mobile | RSS

Kegyelmi pillanat: így temeti be a válogatott a politikai árkokat

2016. június 22. | hozzászólás | Közélet

Kegyelmi pillanat: így temeti be a válogatott a politikai árkokat

fecsegő szimbolum


www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó, nagyon jó!

szerző:Szőnyi Szilárd

Kegyelmi pillanat: így temeti be a válogatott a politikai árkokat

Orbán Viktor ádáz ellenfelei is elalélnak a gyönyörűségtől, cinizmusra mindig kész ballib fiatalemberek keble dagad a nemzeti büszkeségtől, és még Esterházy Péternek sincs egy rossz szava a válogatottra. A csütörtöki Heti Válaszban jelentés a tizenhatos és a néplélek mélyéről.

„Tegnap én voltam a bácsi, aki lerágta a körmét a kocsmában. Én voltam a kisfiú a Gera-mezben. Én estem hátra a széken az első gólnál, és én zokogtam a másodiknál. Engem öntött nyakon a fradista kopasz, engem ölelt meg a kipás zsidó. […] Nekem mondta nagyapám, hogy Puskás, Grosics, Buzánszky, Hidegkuti, én mosolyogva, teli szájjal, hogy Szalai, Stieber, Kleinheisler, Király. Én mondtam, hogy megbűnhődte már e nép, én, hogy most meglátjátok, hol lakik a magyarok Istene” – lelkendezett Mátyás Eszter a magyar–osztrák után. A Párbeszéd Magyarországért tagjának írása az egyik legékesebb példa arra, hogy a valóság mennyire felülmúlta mindazok legmerészebb álmait is, akik az Eb előtt abban reménykedtek, hogy a nemzeti tizenegy sikere végre összekovácsolja a végletekig megosztott országot.

Az ország jószerivel egyetlen szeretetközösséggé vált, de legalábbis mintha egy hatalmas csapatépítő tréningen venne részt, mi több, a pártok vezetői egymást túllicitálva szurkolnak a nemrég még lesajnált játékosoknak. A magyar futballt azelőtt a kormányfő szánalmas passziójának láttató Index szerzője a válogatottat imádnivalónak tartja, a gyárilag szintén cinikus 444.hu munkatársa pedig elragadtatásában a mieink góljait az orgazmushoz fogható élménynek nevezi.

A Heti Válasz június 23-i számában bemutatjuk a hirtelen létrejött nagykoalíció tagjait, megjósoljuk, hogy meddig fog tartani ez a kegyelmi állapot, és kiküldött tudósítónk, Borókai Gábor is megmondja a tutit. Ha ezt most Franciaországban olvassa, ne bánkódjék, hogy nem jut a nyomtatott laphoz, itt a Digitalstand!
ó

Leave a Reply 4371 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: