< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Megfékezték a tömegverekedést

| Mobile | RSS

Megfékezték a tömegverekedést

2016. június 22. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

Megfékezték a tömegverekedést

Zsaru Magazin
Kaszával, ventilátorral, karddal, husánggal és pótkerékkel esett egymásnak két társaság Ercsiben. A közel kilencvenfőnyi tömeg megfékezéséhez egész fejérből érkeztek zsaruk ercsi kollégáik segítségére.

– A Dózsa György úton, egy trafik előtt rontott rá egy fiatalkorú lányra két férfi május 4-én dél körül – ismerteti az esetet Szabó Zoltán alezredes, a Gárdonyi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. – A sértett és a férfiak régóta nagyon rossz viszonyban vannak, az ellenlábas családok többször megkeserítették egymás életét. A földre került lányt a két férfi megrugdosta, majd a sorsára hagyta. Az elsőként odaérő járőrpárnak a sértett elmondta, hogy állapotos, ezért kollégáim hívták a mentőket, akik a lányt a dunaújvárosi kórházba vitték.

 

 

Hamar kiderült, a hathetes magzat nem károsodott, a városban azonban híre ment a támadásnak. Mind a sértett, mind az őt bántalmazó B. Attila (39) és B. István (43) családtagjai szervezkedni kezdtek, világos volt, a viszálykodó famíliák ezúttal egy minden korábbinál kiterjedtebb tusára készülnek. A riadólánc mindkét oldalon elindult, telefonon, élőszóban, futva, járművekkel értesítették egymást az összecsapásra készülők, és dél környékén kirajzolódtak az arcvonalak a Dózsa György tér és Dózsa György út környékén. A két szemben álló, mindkét oldalon negyven-ötven fős, vérgőzös hangulatban tobzódó ellenfelek autóemelővel, pótkerékkel, üvegpoharakkal, kővel, ventilátorral és minden más, kezük ügyébe akadó tárgygyal dobálták egymást, a közelharcra botokkal, baltákkal, kardokkal, kapákkal, kaszákkal készültek. Hat zsaru igyekezett megakadályozni a küszöbönálló vérengzést, a sokszoros túlerő dacára helytálltak, a forrongó tömegben néhány könnyebb sérülés esett.

Szabó Zoltán alezredes

– A székesfehérvári, a móri, a sárbogárdi és a bicskei kapitányságról ötvenfőnyi kisegítő erő indult az ercsiek segítségére. A megyei erősítéssel a csoportosulást sikerült feloszlatni, a hangadókat, valamint a tettlegességgel gyanúsítható embereket elfogni. A Gárdonyi Rendőrkapitányságra 12 gyanúsítottat állítottunk elő, a nyomozás során kettőjüket tanúként hallgattuk ki. Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottunk eljárást az ercsi Cs. József (41), L. Endre (32), G. Antal (53), A. Kálmán (25), G. József (34), valamint J. István (35), B. Attila, B. István, egy 15 és egy 17 éves társuk ellen. B. Attilát és B. Istvánt egyrendbeli súlyos testi sértés bűntette kísérletével is meggyanúsítottuk, mindegyikük szabadlábon védekezik – összegez az alezredes.

SZILÁGYI ATTILA

FOTÓ: ERDEI, FMRFK, REPRÓ: V. L.

forrás:BRFK

Leave a Reply 3866 megnézve, 1 alkalommal mai nap |