< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Büntetőjogi következménye is lehet a botrányos érettséginek))) Las sanciones penales pueden ser también el escándalo de la madurez

| Mobile | RSS

Büntetőjogi következménye is lehet a botrányos érettséginek))) Las sanciones penales pueden ser también el escándalo de la madurez

2016. június 24. | hozzászólás | Közélet

Büntetőjogi következménye is lehet a botrányos érettséginek

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó, nagyon jó!

Az osztályozó vizsgákkal is gond volt, ezért kapott szigorúbb ellenőrzést a Paulay, ahol a diákok döntő többségének írásbeli érettségi eredményén a kormányhivatal felülvizsgálat után rontottak, csalást gyanítva sokak vizsgáját érvénytelenítették bizonyos tárgyakból.

Igen komoly ellenőrzés van a Paulay Alapítványi Középiskolában, ahol az írásbeli érettségin a kormányhivatal emberei minden teremben ott ültek, sőt, több érintett beszámolója szerint esetenként a vizsgát is megzavarták, a diákokat stresszelték. Egy diák azt mondta,

“botrányba fulladt az érettségi.”

Iskolai beszámolók szerint amiatt gyanítottak csalást, hogy az angol érettségin a levél többeknél szóról szóra megegyezett, illetve több esetben javították a dolgozatokat menet közben. Úgy tudjuk, a legtöbb gond az angolérettségivel volt, ahol nagyon sok diák írásbelijét nullázták, de a matek- és történelem-írásbelivel is többen így jártak.

Egészen pontos adataink nincsenek, egy diák úgy hallotta, 100 társa írásbelijét érvénytelenítették valamilyen tárgyból úgy, hogy idén 240-en érettségiztek. Az eredmények rontásáról beszámolóik szerint csak a szóbeli előtt nem sokkal értesültek. A diákok és az iskola ügyvédje szerint nem csaltak.

A kormányhivatal hétfőn elismerte a vizsgálat tényét, azonban a folyamatban lévő eljárás miatt nem közölt részleteket. A vizsgák megzavarására vonatkozó állítások miatt újból megkerestük őket, arra már bővebben válaszoltak.

Azt írták, Budapest Főváros Kormányhivatala 2016 tavaszán több középiskolában indított hatósági ellenőrzést, a tanulmányok alatti és az állami érettségi vizsgák megszervezésének és lebonyolításának jogszerűségét vizsgálták. Kifejezetten azt nézték, hogy a felnőttoktatásban résztvevők hogyan, milyen körülmények között jutnak el az érettségi vizsgáig. A Paulay Alapítványi Középiskola felnőttoktatásban az érettségire jelentkezők közül kivétel nélkül mindenki – a 9. és a 11. évfolyamra felvettek egyaránt – engedélyt kért és kapott arra, hogy a több évfolyamos tanulmányokat egy év alatt, osztályozó vizsgákkal teljesítse.

“Az osztályozó vizsgák megszervezésében és lebonyolításában a kormányhivatal súlyos jogsértéseket tárt fel, amelyek miatt indokolttá vált az érettségi vizsgák lebonyolításának ellenőrzése is. Ezek a döntések akár büntetőjogi következményekkel is járhatnak, ezek vizsgálata folyamatban van.”

Azt, hogy milyen jogsértésekről van szó, a kormányhivatal továbbra sem részletezte. Azt írták, az írásbeli érettségi vizsgák ellenőrzésekor a kormányhivatal és az Oktatási Hivatal a jogszabályi előírásoknak megfelelően járt el. A kormányhivatalhoz érkeztek egységes megfogalmazással és indoklással benyújtott kifogásolások a vizsgázóktól, ezek kivizsgálása folyamatban van.

(képünk illusztráció)

forrás:hvg.hu

Las sanciones penales pueden ser también el escándalo de la madurez

[Caption id = “attachment_76574” align = “AlignLeft” width = “150”] países 1OO www.fecsego.eu, en todos los continentes www.fecsego.eu 1OO países de todos los continentes [/ caption]

www.fecsego.eu noticias internacionales es bueno, muy bueno!

Los exámenes de calificación estaba mal, era controles más estrictos Paulay, donde la gran mayoría de los estudiantes que escriben los resultados de graduación se vieron afectados negativamente después de la revisión de la agencia gubernamental, muchos fraudes sospechar invalidado ciertos temas de examen.

Controles muy graves en la Fundación de la Escuela Secundaria Paulay, donde el examen final escrito, la agencia gubernamental a todas las personas habitaciones estaban allí, e incluso más en algunos casos, de acuerdo con informes de que se trata también interrumpieron el examen, los estudiantes stresszelték. Un estudiante dijo:

“Escandaloso graduación.”

La escuela al parecer debido a la sospecha de fraude al Inglés graduado más de la palabra letra por palabra lo mismo que, en muchos casos, ha mejorado durante los trabajos de la sesión. Sabemos que hubo un problema en la mayor parte del GCSE Inglés, donde una gran cantidad de estudiantes írásbelijét a cero, pero la historia matek–írásbelivel y varios de ellos han hecho.

Hasta que no hay datos precisos, oyó un estudiante, canceló objeto unos 100 compañeros írásbelijét por lo que este año se graduó 240-en. Los resultados reportados por rontásáról aprendieron poco antes de la oral. Los estudiantes y el abogado de la escuela no es trampa.

Una agencia del gobierno el lunes admitió el hecho de la investigación, pero los detalles no son revelados debido al proceso en curso. en contacto con ellos de nuevo debido a las acusaciones de molestar a los exámenes, que ya han respondido a más.

Fue escrito, la Delegación del Gobierno de la ciudad de Budapest en la primavera de 2016 puso en marcha una serie de controles oficiales de la escuela secundaria, bajo la organización de los estudios y los exámenes de graduación del estado y la legalidad de la conducta investigada. Miré específicamente a los participantes de educación de adultos como llegar qué circunstancias el bachillerato. La Escuela Secundaria Fundación Paulay para la educación de adultos son, sin excepción, todos los candidatos de graduación – el 9 y 11 reclutas de grado igual – solicitó y obtuvo de los estudios de varios grados en un año, calificando exámenes cumplir con la licencia.

“La organización y puesta en práctica de la oficina del gobierno calificando exámenes revelaron violaciónes graves, que conducen a la orden de la vigilancia de la conducta de los exámenes de matriculación también. Estas decisiones incluyen consecuencias penales pueden tener, su investigación está en curso.”

Para determinar qué infracciones se refiere, la agencia gubernamental aún no se detalla. Fue escrito, los exámenes de matriculación escritos cuando la comprobación actuó de acuerdo con los requisitos legales de las agencias gubernamentales y la Oficina de Educación. La agencia gubernamental recibidas oposiciones con una redacción uniforme y explicación de vizsgázóktól, que están investigando está en curso.

(Nuestra ilustración imagen)

Fuente: hvg.hu

Leave a Reply 959 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: