< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Lázár János kirúgja L. Simon Lászlót

| Mobile | RSS

Lázár János kirúgja L. Simon Lászlót

2016. június 30. | hozzászólás | Közélet

Lázár János kirúgja L. Simon Lászlót

fecsegő szimbolum

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt a csütörtöki Kormányinfón jelentette be. Nem elégedett az államtitkár munkájával. Németh Lászlóné pedig nyugdíjba vonul.
Lázár János kirúgja L. Simon Lászlót
L. Simon László

Lázár János nem elégedett a kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár munkájával, ezért L. Simon László befejezi tevékenységét.

A miniszter kijelentette, hogy ő döntött L. Simon menesztéséről, Orbán Viktor pedig elfogadta a döntést. Hangsúlyozta, hogy nem személyes ügy áll a háttérben. A tárcavezető alapvetően jó döntésként értékelte több terület és feladatkör Miniszterelnökséghez kerülését.

Arról is beszélt, hogy Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára hamarosan nyugdíjba vonul, emiatt szervezeti és személyzeti változások várhatók a következő időben.

Barackmag-ügy

Tavaly nyáron derült ki, hogy L. Simon László családjának vállalkozása olyan barackmagot árult, amelyről azt állították, hogy rákellenes hatású, kiderült azonban, hogy nem vizsgáltatták be a hatóanyagokat.

Amikor egy rendezvény után az újságírók kérdőre vonták emiatt a politikust azt mondta: a cégben nem ő a tulajdonos, hanem a felesége, így nincs rálátása a napi ügyekre. Azt is hozzátette, hogy egyetlenegy barackmagot sem adtak el, mert nem működött a barackmag-törő gépük.

Az ügy kirobbanása után Lázár János miniszter közleményt adott ki, melyben azt írta: nyomatékosan felhívja a Miniszterelnökségen dolgozó államtitkárok, helyettes államtitkárok figyelmét, hogy üzleti tevékenységet ne folytassanak, így kerülve el az összeférhetetlenségnek vagy a visszaélésnek akár csak a gyanúját.

Ennek ellenére a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón azt mondta, hogy L. Simon üzleti ügyeinek nincs köze az elbocsátáshoz, az államtitkári munkájával volt elégedetlen.

szerző:atv.hu

Leave a Reply 1234 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: