< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Navracsics Tibor: „Mindenki nyugodjon le…”

| Mobile | RSS

Navracsics Tibor: „Mindenki nyugodjon le…”

2016. június 30. | hozzászólás | Közélet

Navracsics Tibor: „Mindenki nyugodjon le…”

fecsegő szimbolum

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Nem a britek kilépése az igazi ok, ami az Egyesült Európai Államok híveit óvatosságra inti – állítja Navracsics Tibor. A Heti Válasz csütörtöki számában megjelenő interjúban a Fideszen belüli különállásáról is faggattuk az Európai Bizottság magyar biztosát.

„Az Európai Parlamentben nagyítóval kell keresni azokat, akik ma is az uniós »szuperállamban« látják a jövőt, úgyhogy mindenki nyugodjon le: ahogy az erőviszonyokat elnézem, az Európai Egyesült Államok tervéből a belátható jövőben nem lesz valóság. (…) Alighanem Guy Verhofstadt, a liberálisok frakcióvezetője a szuperállam híveinek legismertebb képviselője, de jól látható, hogy már saját képviselőcsoportján és pártján belül sem feltétlenül osztja mindenki a nézeteit” – mondja a Heti Válasznak Navracsics Tibor.

Az Európai Bizottság magyar tagja arra is figyelmeztet: „Nagy-Britannia sosem volt tipikus tagja, pláne éllovasa az európai integrációnak: csak huszonkét év késéssel csatlakozott az alapító tagországokhoz – igaz, 1969-ig de Gaulle is akadályozta őket ebben –, és a brit Munkáspárt már 1983-ban ki akart lépni a közösségből. Ez a »különcködés« az oka, hogy az eurokratákat nem is annyira a Brexit, sokkal inkább az a hangulatváltozás inti óvatosságra, amely az integráció iránt hagyományosan elkötelezett országokban figyelhető meg – az előbb említett holland és francia példán túl ebbe a sorba tartoznak az egyre erősebb dán és svéd függetlenségi törekvések is.”

Címlapinterjúnkból az is kiderül, hogy Navracsics miképp reagál Kövér László vádjára, amely szerint „megfertőzte a brüsszeli levegő”. A teljes interjú a június 30-i Heti Válaszban olvasható; lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.
forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 1262 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: