< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Matolcsyék alapítványát

| Mobile | RSS

Matolcsyék alapítványát

2016. július 5. | hozzászólás | Közélet

Matolcsyék alapítványát

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Mégsem ússzák meg olyan olcsón az MNB-alapítványok, hogy a szabályok áthágásával költötték a közpénzt. Bár múlt héten sokaknak úgy tűnhetett, azzal, hogy a botrány kitörése után az alapítványok saját maguk kértek vizsgálatot a Közbeszerzési Hatóságtól, túlléphetnek egyenként mindössze 200 ezer forint büntetéssel a közbeszerzési szabályokon.
Nevetséges büntetést kaptak az MNB alapítványai
Nevetséges büntetést kaptak az MNB alapítványai
Tényleg közbeszerzést kellett volna kiírnia több milliárd forint elköltéséhez a Pallas Athéné Alapítványoknak, viszont ezért csak pár százezres bírságot kaptak.
Tovább

Valójában azonban ez a bírság csak annak az adminisztratív mulasztásnak szólt, hogy a közpénzt költő alapítványok nem jelentkeztek be a hatóság közbeszerzési listájára, holott ezt meg kellett volna tenniük. A büntetés java még hátra van. Hiszen a Matolcsy-alapítványok nemcsak a listára nem jelentkeztek be, hanem utána úgy költötték a milliárdokat, hogy egyetlen esetben sem írtak ki közbeszerzést, ez pedig így már nem kétszázezerbe, hanem tízmilliókba fog kerülni.

Az ügyészség hétfőig 63 szerződés esetében kezdeményezett jogorvoslatot a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, a problémás szerződés értékének akár 15 százalékát is ki lehet büntetésként fizettetni, ami egy többmilliárdos tételnél már elég jelentős összeg lehet. (Adott esetben még súlyosabb következmény lehet, ha a bizottság a szabálytalanság miatt pert indít, és a szerződés érvénytelenségének kimondását kéri.)

forrás:index.hu

Leave a Reply 861 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: