< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Elvesz a kormány 300 milliárdot a Balatontól

| Mobile | RSS

Elvesz a kormány 300 milliárdot a Balatontól

2016. július 8. | hozzászólás | Közélet

Elvesz a kormány 300 milliárdot a Balatontól

fecsegő szimbolum

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

„A kormány visszavonja a Balaton Területfejlesztési Koncepció és a Balaton Területfejlesztési Stratégiai Program elfogadásáról, valamint a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet területén a 2014–2020-as uniós és hazai forrásokból megvalósuló beruházásokról szóló határozatot” – olvasható a legfrissebb Magyar Közlönyben.

A visszavont határozat összesen 312,5 milliárd forintnyi forrást biztosított volna olyan, az Orbán-kabinet részéről megígért fejlesztésekre, mint az északi parti vasútvonal modernizálása és villamosítása, elkerülő és átkötő utak építése, a balatoni vízbázisvédelem, vagy a turizmus hiányzó infrastruktúrájának kiépítése.

A keretet visszavonó kormányhatározat egyébként más, szintén az idegenforgalomra vonatkozó intézkedéseket is tartalmaz, amelyek a szimpla pénzhiányon túl új összefüggésbe helyezik a a balatoni fejlesztések elnapolását – írja a Népszabadság. A kormányfő utasítja az érintett minisztereket, hogy adjanak tájékoztatást a turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztosnak és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatójának a tervezett turizmusfejlesztési ráfordításokról, illetve biztosítsanak számukra egyeztetési és javaslattételi lehetőséget. A miniszterelnök által aláírt határozat a turizmusfejlesztési források felhasználásának központosítási szándékát tükrözi, a kifejezetten ezzel a céllal április végén létrehozott MTÜ koncepciójának kialakításában a HVG információi szerint Orbán Ráhel és Andy Vajna is részt vett.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 743 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: