< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: MSZP: Meneszteni kell Farkas Flóriánt

| Mobile | RSS

MSZP: Meneszteni kell Farkas Flóriánt

2016. július 9. | hozzászólás | Közélet

MSZP: Meneszteni kell Farkas Flóriánt

fecsegő szimbolum
www.fecsgo.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Az MSZP felszólította a Fideszt, hogy menessze Farkas Flóriánt, az Országos Roma Önkormányzat egykori elnökét minden pozíciójából.
MSZP: Meneszteni kell Farkas Flóriánt

A szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményben azt írja Teleki László szocialista országgyűlési képviselő, hogy “Amíg Farkas Flóriánt pozícióban tartják, hiteltelen minden, amit a Fidesz-kormány tagjai a roma felzárkóztatásról mondanak.” Szerinte ugyanis Farkas Flórián többet ártott a magyarországi romáknak a rendszerváltás óta, mint bárki más.

Az EMMI visszaköveteli a pénzt

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma március 8-án közölte, hogy szabálytalanságok gyanúja miatt elállt az Országos Roma Önkormányzattal a Híd a munka világába projektről kötött szerződéstől. A kedvezményezetteknek vissza kell fizetniük a lehívott támogatási összegeket, mintegy 1,6 milliárd forintot.

Már korábban is lehetett tudni, hogy óriási gondok vannak a projekt háza táján. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tavaly májusban költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen, az ORÖ Gellérthegy utcai ingatlanában pedig lefoglalta a programmal kapcsolatos összes dokumentumot.

Korábban megírtuk, hogy az atv.hu birtokába került több mint egymilliárd forintnyi szerződés másolata, amit a Híd a munka világába projekt keretein belül kötöttek meg. Az általunk megismert szerződések túlnyomó többségén az ORÖ-t 2014 végéig vezető Farkas Flórián és az akkori hivatalvezetője aláírása található.

Farkas Flórián nem ment el a meghallgatásra

Meghallgatásra hívta be az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) Farkas Flórián miniszterelnöki megbízottat. Farkast „érintett személyként” akarták kikérdezni a szabálytalanságok miatt megbukott Foglalkoztatási szövetkezetek – Híd a munka világába, valamint az Út a szakmaválasztáshoz TÁMOP-projektekről. A meghallgatás a június 17-én lett volna, de a Népszabadság úgy tudja, a miniszterelnöki megbízott a kijelölt időpontban nem jelent meg az OLAF budapesti koordinációs irodájában.

A Népszabadság az ügyben megkereste az OLAF brüsszeli irodáját, ahol közölték, hogy személyiség jogi okokból és a folyamatban lévő vizsgálat érdekeire való tekintettel nem adnak ki információkat a meghallgatásokról.

Lázár szépen kérte

Csepreghy Nándor az ATV Startban ma elmondta, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt kérte Farkas Flóriántól: menjen el az OLAF meghallgatásra, és amennyiben tiszta a lelkiismerete, működjön együtt az uniós hatósággal a kialakult helyzet kezelésében.

Hadházy Ákos szintén az ATV Start című műsorában beszélt arról a napokban, hogy az OLAF nem konkrét ügyeket vizsgál, hanem azt ellenőrzi, hogy a magyar igazságszolgáltatás egy ilyen gyanús ügy kapcsán megtett-e minden szükséges lépést. „Meggyőződésem, hogy Farkas Flórián lesz az első olyan fideszes politikus, aki börtönbe fog menni, nem történhet máshogy” – fűzte hozzá az LMP antikorrupciós szakszóvivője, aki szerint csak idő kérdése, hogy mikor engedik el a miniszterelnöki biztos kezét.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 837 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: