< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: „Miért tétlen a rendőrség a bőrfejű magánhadseregek önbíráskodásával szemben?”

| Mobile | RSS

„Miért tétlen a rendőrség a bőrfejű magánhadseregek önbíráskodásával szemben?”

2016. július 10. | hozzászólás | Közélet

„Miért tétlen a rendőrség a bőrfejű magánhadseregek önbíráskodásával szemben?”

fecsegő szimbolum

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Az Együtt Pintér Sándort kérdezi a városligeti magánhadsereg ügyében.

Szelényi Zsuzsanna, az Együtt országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez. A képviselő azt kérdezi a minisztertől, hogy „Miért tétlen a rendőrség a bőrfejű magánhadseregek önbíráskodásával szemben?”

Közleményében az Együtt azt írja:

a Városligetben történt incidens sajnálatos módon nem egyedülálló az utóbbi években. 2013 óta már többször előfordult, hogy bőrfejű biztonsági őrökből álló magánhadsereg lépett fel jogkövető polgárokkal szemben.

A Városligetben vitatható jogszerűséggel járt el a rendőrség a ligetvédőkkel szemben, ugyanakkor a bőrfejű magánhadsereg vezetőjével és tagjaival szemben már semmilyen módon nem intézkedtek, ráadásul még együttműködés is látszott a rendőrség és a magánhadsereg között.

Politikai okból elmarad

„Mivel e biztonsági cégekbe szervezett bőrfejű magánhadseregek tagjai a szervezett bűnözéssel kapcsolatot ápoló személyek, így az általuk elkövetett jogsértésekkel szembeni fellépés elmaradásának az Együtt szerint politikai oka van: a magyar rendőrök számára a rendőri vezetés informális eszközökkel tiltja az intézkedést a fideszes politikai kapcsolatokkal és védelemmel rendelkező bőrfejű magánhadseregek bűnelkövető tagjaival szemben” – olvasható a közleményben.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 691 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: