< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Az ALFÖLDIVÍZ Zrt 5600 Békéscsaba Dobozi út 5 ((A lakossági vízfogyasztás elszámolása, Nyomozó Ügyészség figyelem!

| Mobile | RSS

Az ALFÖLDIVÍZ Zrt 5600 Békéscsaba Dobozi út 5 ((A lakossági vízfogyasztás elszámolása, Nyomozó Ügyészség figyelem!

2016. július 11. | hozzászólás | Közélet

Az ALFÖLDIVÍZ Zrt 5600 Békéscsaba Dobozi út 5 ((A lakossági vízfogyasztás elszámolása, Nyomozó Ügyészség figyelem!

Szerkesztőségünk nem először tesz lakossági bejelentést, panaszt a cég vezetősége felé. A számolási technika, amit alkalmaznak az a fogyasztó átverésére lett megalkotva!

Zavar van a vízmérőn mért ivóvízfogyasztás arányos díj elszámolásában. Véleményem szerint az általuk adott vízóra nem a valós vízfogyasztást méri. Mért mondom ezt?

Az előző szolgáltatónál havi – szerkesztőségünknél- 3 köbméterfogyasztást számoltak fel, az óta sem változott a fogyasztási szokásaink! – ebben benne volt minden!

Amióta Önök vették át a szolgáltatást, csak az előleg számla alapján 120%- t emelkedett a fogyasztásunk! Nem tudjuk mennyi lesz valójában a tisztességes vízfogyasztásunk a végelszámolásban! Mi alapján számolták ki, valamint mérték le a fogyasztást az ivóvíz, valamint a szennyvíznél??
Remélem, tisztában vannak azzal, hogy a bejövő víz és a szennyvíz között, különbségek vannak, nemcsak köbméterben, hanem árban is!
Milyen eszközökkel mérik, hitelesen a szennyvíz forgalmat, amit Önök állapítanak meg kontroll nélkül!! Tök szabálytalan, úgy gondolom, hogy ez a tudatos fogyasztó lealázása. Szubjektív véleményem ez kimeríti a csalás fogalmát!
A lakossági vízfogyasztást nem úgy számolják, hogy hasamra ütök… s ennyi!

Ezt jogszabály írja elő! Melyik az a jogszabály, ami ezt előírta, s Önök alkalmazzák és nem tájékoztatják a fogyasztói társadalom individuumaikat!

Ez nem meteorológiai jelentés, ahol a mérést a pincében, földszinten, úttesten, szántóföldön s még a Jó Isten sem tudja hol mérik! Én az Önök által mért fogyasztást nem tudom elfogadni, mivel becsapnak.

Szerkesztőségünk venni fog hitelesített vízórát és felszereltetjük. Továbbiakban veszünk egy szennyvízmérő árát is. Érthető (?) az ivóvíz köbméterenként 123,30 Ft/m3, míg a szennyvíz 363,46 Ft/m3/ számolják fel. Véleményem szerint ez tisztességtelen profit szerzésnek tartom a magyar polgárokkal szemben!!!

Ha többletszámlázást mutatnak a hitelesített mérők, akkor bírósághoz fordulunk, meg egyébként is!

Szíveskedjenek magyarázatot – jogszabályi- adni, arra, hogy hogyan lehet az ivóvíz és a szennyvíz azonos köbméterfogyasztást jelezni.
Mindenki retteg a víz végelszámolástól. Önök a havi 3 köbméter lakossági fogyasztásból 20 köbmétert számolnak fel kétszer…

2016, július 11
Oláh István László (MDa)
T: 62/269-376

Leave a Reply 1097 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: