< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Lovasberény, az államtitok)))Lovasberény, los secretos de Estado

| Mobile | RSS

Lovasberény, az államtitok)))Lovasberény, los secretos de Estado

2016. július 12. | hozzászólás | Közélet

Lovasberény, az államtitok

fecsegő szimbolum

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó

Egyszerű földi halandó eddig sem nagyon léphetett be a lovasberényi üdülő területére, ahol a kormány szokott ülésezni FOTÓ: VAJDA JÓZSEF

Eladták a lovasberényi kormányüdülőt, de hogy kinek és mennyiért, arra lapunk nem kapott választ a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től. Az adás-vételről annyit sikerült megtudnunk, hogy a 1124/160603 azonosítóval rendelkező árverést június 3-én hirdették meg, a komplexum két héttel később kelt el, az árverés eredményét pedig június 25-én hirdették ki.
hirdetés

A vevő személyéről a vagyonkezelő azért nem adott tájékoztatást, mert az adásvételi szerződést lapzártánkig még nem írták alá. Az MNV Zrt. a Népszavát arról biztosította, hogy a volt kormányüdülőt a vonatkozó jogszabályi előírások alapján verseny keretében értékesítették a “transzparenciát és a nyilvánosságot teljes körűen biztosító Elektronikus Aukciós Rendszeren keresztül”.

Június 30-a óta vártuk a választ arra, valóban eladták-e már a lovasberényi kormányüdülőt. Ha igen, ki a vevő és mennyiért kelt el a Velencei-hegység és a Vértes között fekvő, 30 szobás, arborétum közepén lévő, állami tulajdonú komplexum. Csaknem két hete a Kormányinfón kérdeztük erről Lázár Jánost. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy értékesítették-e a többi kormányüdülőt is. A Népszava akkor úgy értesült, hogy a lovasberényi épületegyüttest L. Simon László, a Miniszterelnökség azóta menesztett államtitkára vásárolta meg áron alul, amit akkor a politikus lapunknak cáfolt. L. Simon június 30-án lapunkkal azt közölte: “nincs közöm az említett kormányüdülőhöz, nem tettünk érte ajánlatot. Nagyon könnyen meg lehet tudni ki a vevő, nyomozzák ki!” A kancelláriaminiszter egyébként éppen azon a napon jelentette be, hogy elégedetlen a kulturális örökségvédelem helyzetével, így ezen a területen a legnagyobb barátság ellenére személyi változás lesz.

Az egyebek mellett jakuzzival, szaunákkal, fitneszteremmel, szoláriummal a kültéren sportpályákkal, úszómedencével rendelkező lovasberényi épület-együttes a rendszerváltás előtt a honvédség üdülőjeként működött, a környék kedvelt vadászterület volt. Az üdülőt tavaly novemberben egyszer már meghirdették, szakértő szerint az akkori a kikiáltási ár jóval alacsonyabb volt az ingatlan valódi értékénél. A árverést azonban év végén törölték, hogy miért, arra nem volt magyarázat.

Azon a csütörtöki Kormányinfón munkatársunk Lázártól a többi kormányüdülő sorsáról is kérdezett, de a miniszter későbbre ígért választ, majd egy héttel rá, múlt csütörtökön ezzel is a vagyonkezelőhöz irányított. Az MNV Zrt. kommunikációs munkatársa azt kérte, küldjük el kérdéseinket és írjuk le, hogy a kancelláriaminiszter tudtával fordulunk hozzájuk. Ezt megtettük, ám hétfő délelőtt kiderült, a vagyonkezelőnél nem tudták pontosan, hogy közérdekű adatigényléssel fordultunk-e hozzájuk, vagy egyszerű sajtómegkereséssel. Előbbire ugyanis alaposabb választ kaphatunk, de legkorábban csak 15 nap múlva. Miután közöltük, ez sajtómegkeresés, és a Miniszterelnökség vezetője helyett kell nekik válaszolniuk, késő délután megérkezett a rövid e-mail.

Bár a lovasberényi üdülő értékesítésén kívül arra is választ vártunk, melyik kormányüdülőt értékesítették már, milyen összeg folyt be ezekből az államhoz, illetve hány üdülő vár még értékesítésre, és ha van még, amit nem adtak el, akkor azt jelenleg mire használják – ezekre az MNV nem reagált. Úgy tudjuk, a további 40, a Miniszterelnökség kezelésében lévő kormányüdülőt is értékesíteni kívánják. A kormányüdülőkkel kapcsolatban csütörtökön ismét megkérdezzük a kancelláriaminisztert.

szerző:F.Á.

forrás:népszava online.hu

Lovasberény, los secretos de Estado

 castañeteo el símbolo

www.fecsego.eu internacional noticias Buenas

simples mortales no tienen acceso al territorio del complejo altamente Lovasberény, donde el gobierno utiliza para reunirse en FOTO: József Vajda

Vendieron la Lovasberény kormányüdülőt, pero a quién y por cuánto, nos dieron ninguna respuesta forman el húngaro Nacional de Gestión de Activos Zrt. La venta y la participación es posible descubrir que el ID 1124/160603 subasta de 3 de junio se anunció, el complejo está fechada dos semanas más tarde, los resultados de la subasta se publican en el 25 de junio.
anuncio

El comprador del fiduciario hay información debido a que el contrato de venta no está firmado todavía el momento de imprimir. MNV Zrt. La Voz del Pueblo aseguró que se basó en las disposiciones legales pertinentes kormányüdülőt que se venden en la competencia por la “transparencia y el público a través del sistema de subasta electrónica en su totalidad seguros.”

El 30 de junio, ya que esperábamos la respuesta a la pregunta es realmente si ya está vendido Lovasberény kormányüdülőt. Si es así, por quién y por cuánto el cliente ha vendido situada entre montañas venecianas y Vertes, de 30 habitaciones, en medio de un jardín botánico, complejo de propiedad estatal. Hace casi dos semanas que nos preguntamos por el Kormányinfón John Lazar. También teníamos curiosidad por saber si los demás se vendieron kormányüdülőt bien. La Voz del Pueblo se informó que el complejo de edificios Lovasberény László L. Simon, Secretario de Estado en la Oficina del Primer Ministro envió un mensajero ya ha sido comprado por debajo de lo que el político refutó este diario. L. Simon de junio 30 de lapunkkal dijo: “Kormányüdülőhöz no es mi negocio a eso, no hemos hecho que sea muy fácil para poder ofrecer al cliente, que investigan.!” La Cancillería se entiende lo contrario de ese día, que insatisfecho con el estado de la protección del patrimonio cultural, por lo que en esta zona a pesar de los cambios de personal que tendrá el mayor amistad.

Entre otros, jacuzzi, saunas, un gimnasio, un solarium en los campos de deportes al aire libre, Lovasberény conjunto de construcción de la piscina antes de la transición trabajó en el ejército como un complejo, la zona era una zona de caza popular. El complejo ya había anunciado en noviembre del año pasado, según los expertos en el momento el precio de reserva era mucho más bajo que el valor real de la propiedad. Sin embargo, la subasta fue cancelada al final del año, por eso, no había ninguna explicación.

El jueves Kormányinfón Lázártól nuestros colegas en otro gobierno también se les preguntó sobre el destino de recreación, pero el ministro más adelante prometió respuestas, será de una semana, el jueves pasado se dirige a un fiduciario. El personal de comunicaciones MNV Zrt. Solicitó enviamos nuestras preguntas y anote la Cancillería con el conocimiento nos volvemos a ellos. Esto se hace, pero el lunes por la mañana se vio después, que no sabían exactamente vagyonkezelőnél a igényléssel información pública se volvió hacia ellos, o simplemente sajtómegkereséssel. Porque el primero es una respuesta mejor se puede obtener, pero sólo después de 15 días como mínimo. Una vez que se ha descrito anteriormente, que necesitan para responder a esta sajtómegkeresés y la cabeza del primer ministro, en cambio, llegaron tarde en un breve correo electrónico.

Aunque fuera de las ventas del complejo Lovasberény también estaban esperando respuestas, que kormányüdülőt venden ya, qué cantidad se recogió de ellos para el estado, y muchos recurren aún no se ha vendido, y si existe, lo que no se vende, es ahora se usa el tiempo – estos MNV no reaccionó. Ya sabes, el otro 40, kormányüdülőt es administrado por el deseo del primer ministro para vender. El jueves el gobierno en relación con el complejo una vez más pedir a la Cancillería.

Autor: F. A.

Fuente: referéndum online.hu

Leave a Reply 707 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: