< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Rekordgyorsasággal halad előre az igazságszolgáltatás a brókerbotrányban))) Vitesse d’enregistrement de la justice aller de l’avant avec le scandale de courtier

| Mobile | RSS

Rekordgyorsasággal halad előre az igazságszolgáltatás a brókerbotrányban))) Vitesse d’enregistrement de la justice aller de l’avant avec le scandale de courtier

2016. július 12. | hozzászólás | Közélet

Rekordgyorsasággal halad előre az igazságszolgáltatás a brókerbotrányban

fecsegő szimbolum

www.fecsego.eu nemzetközi jó nagy jó!

Rekordgyorsasággal halad előre az igazságszolgáltatás a brókerbotrányban – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az MTI-nek azzal kapcsolatban, hogy megkezdődött a Quaestor-ügy tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken.

Tuzson Bence hangsúlyozta: ilyen nagyságrendű ügyben, ilyen gyorsan még nem történt se vádemelés, se tárgyalás, és ez a nyomozóhatóságok munkájának köszönhető. Az államtitkár hozzátette: bíznak abban, hogy a csaló brókerek rács mögé is kerülnek.

Kiemelte: a brókercsalásokat a polgári kormány leleplezte le, illetve ez a kabinet tett rendet a pénzügyi és brókerpiacon, míg a baloldal kormányzása alatt eltűrték és segítették az évtizedes pénzügyi korrupciót.

A baloldal kormányzása idején annyira fellazították a brókercégekre vonatkozó szabályokat, hogy a csaló brókerek éveken át zavartalanul csaphatták be az embereket – tette hozzá.

Szerinte a szocialisták most is becsapják az embereket, hiszen kormányzásuk idején mindenféle értékelhető fedezet nélkül 17 milliárd forint hitellel “tömték ki” a Quaestort.

Tuzson Bence hangsúlyozta: a kormány lezárta az évtizedes pénzügyi korrupciót, rendet tett a brókerpiacon, a brókercégek működésére szigorúbb szabályokat alkotott, lehetővé tette a csaló brókerek vagyonának zárolását és kártalanítja a brókercsalások áldozatait, szemben a szocialistákkal, akik soha senkit nem kártalanítottak, a Baumag és a Hajdú-Bét-ügy áldozatait is cserbenhagyták.

Emlékeztetett arra, hogy a Quaestor-károsultak mielőbbi kártalanítása érdekében a parlament már tavaly nyáron elfogadta a kártalanítási törvényt, amelyet az Alkotmánybíróság novemberi döntése miatt később módosítani kellett.

Megjegyezte: a károsultak annyi kárpótlást tudtak kapni, amennyit az Alkotmánybíróság (AB) megengedett, hiszen az AB döntése miatt általános kártalanítás helyett egyedi elszámolást kell végrehajtani, a kártérítés összegét a korábbi hozamokkal, kamatokkal csökkenteni kell és a károsultak egy részének önrészt is kell vállalnia.

A Kárrendezési Alap a törvény által meghatározott módon és ütemben végzi a kártalanítást – mondta.

A Fővárosi Törvényszéken kedd reggel kezdődött a csalással, sikkasztással és más bűncselekményekkel vádolt Tarsoly Csaba és társai ellen indított büntetőper tárgyalása. Az ügyészség öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró a vádlottak terhére. A Tarsoly Csabát érintő cselekmények száma a vád szerint 753 rendbeli.

Az ügyészség az 50 millió forintnál nagyobb kárt szenvedett 232 befektető sérelmére emelt vádat csalás miatt. A vádbeli cselekmények elkövetési értéke mintegy 77 milliárd forint, az ügynek több mint harmincezer sértettje van.

Az ügy terjedelmére jellemző, hogy a nyomozati anyag 132 ezer oldalt, továbbá száznégy CD/DVD-lemezt és egy öt terabyte kapacitású külső winchestert tölt meg. A vádirat több mint 2500 oldal.

A Quaestor-ügy tavaly márciusban pattant ki: a Magyar Nemzeti Bank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki az észlelt szabálytalanságok miatt. A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd fiktív volt.

(MTI; kormany.hu)

Vitesse d’enregistrement de la justice aller de l’avant avec le scandale de courtier

www.fecsego.eu international Good!

Vitesse d’enregistrement de la justice aller de l’avant avec le scandale des courtiers – a déclaré le ministre d’État de gouvernement Communication MTI de savoir si les négociations cas questeur à la Cour municipale.

Tuzson Bence a souligné le cas de cette ampleur, si vite n’a pas encore eu aucun acte d’accusation, aucun procès, et cela est grâce au travail des autorités d’enquête. Le secrétaire d’Etat a ajouté la confiance qu’un trader peut être mis derrière les barreaux.

Il a souligné la fraude de courtier a exposé le gouvernement civil vers le bas, et ce fut un décret du Cabinet sur le marché financier et de courtage, alors que toléré sous le côté gauche et a contribué à orienter les décennies de corruption financière.

Pendant le gouvernement de gauche de règles bien desserrés pour les firmes de courtage, les courtiers sont déçus que les années de csaphatták ininterrompue les personnes – at-il ajouté.

Selon lui, les socialistes maintenant, tromper le peuple, depuis le temps de leur domination sans marge appréciable de 17 milliards de HUF prêt “farcies” le questeur.

Tuzson Bence a souligné que le gouvernement a fermé la décennie de la politique financière de la corruption dans le marché des courtiers, le fonctionnement des sociétés de courtage créé des règles plus strictes ont permis aux actifs de l’opérateur voyous bloquant et d’indemniser les fraudes de courtier victimes, contre les socialistes, qui ont jamais personne est compensée, la Baumag et victimes de l’affaire Hajdu-Bet est abandonné.

Il a fait remarquer que pour les victimes le plus tôt possible, questeur Compensation du Parlement l’été dernier, a accepté le projet de loi de compensation, qui a ensuite été modifié la décision de la Cour constitutionnelle en Novembre.

Il a noté les victimes autant rémunération qu’ils pourraient recevoir autant que permis par la Cour constitutionnelle (AB), étant donné que la décision de l’AB devrait être soumis à des comptes spécifiques au lieu de la rémunération globale, si le montant de la compensation des déclarations antérieures, les taux d’intérêt réduit et des victimes devrait prendre les excès d’une partie aussi bien.

La manière de Fonds de règlement et à un rythme déterminé par la loi effectue la compensation – dit-il.

Le matin Tribunal métropolitain le mardi a commencé avec la tromperie, la procédure pénale engagée contre Tarsoly Csaba et d’autres personnes accusées de détournement de fonds et d’autres crimes discussion. La poursuite des cinq chefs d’accusation de fraude et de détournement de fonds compte 5458 imposé contre les défendeurs. Le nombre d’infractions impliquant Tarsoly Csaba accusé de 753 chefs d’accusation.

L’accusation a subi des dommages de plus de 50 M $ porté à 232 au détriment des investisseurs en raison de charges de fraude. La valeur de l’vádbeli agit autour de 77 milliards de HUF dans le cas de plus de trente mille victimes là-bas.

Le cas typique est la mesure des matériels d’investigation 132 mille pages, quatre cents CD / lecteur de DVD et un disque dur externe de cinq téraoctet capacités dans un jeu. L’acte d’accusation de plus de 2500 pages.

Le cas Questor sorti, en Mars l’année dernière: Banque nationale de Hongrie le 10 Mars partiellement suspendu la licence d’exploitation du questeur Securities Inc. et commissaire de surveillance a ordonné en raison d’irrégularités .. Examen de la banque centrale, le questeur Securities Plc. Environ 210 milliards émission d’obligations d’entreprise de 150 milliards était fictive.

(MTI; kormany.hu)

Leave a Reply 766 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: