< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Alagutat épít a kormány a Parlamenttől a Kossuth tér alatt))) Un túnel construido por el gobierno en el Parlamento durante la plaza Kossuth

| Mobile | RSS

Alagutat épít a kormány a Parlamenttől a Kossuth tér alatt))) Un túnel construido por el gobierno en el Parlamento durante la plaza Kossuth

2016. július 14. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Alagutat épít a kormány a Parlamenttől a Kossuth tér alatt

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

Döntött a kormány a fővárosi Kossuth téren álló épületek felújításával kapcsolatban: a volt MTESZ-székházat a térhez illeszkedő homlokzattal építik át az Országgyűlés új irodaházává, és alagúton összekötik az Országházzal. Támogatják a nem állami épületek homlokzatának és tetőszerkezetének felújítását is.

A Steindl Imre programban megvalósulhat az V. kerületi, Kossuth Lajos tér és környezetének “történetileg hiteles helyreállítása” – olvasható a szerdai Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban.

A határozat szerint a Kossuth Lajos tér 6-8. szám alatti, 1972-ben épült volt MTESZ-székházból alakítják ki az Országgyűlés új irodaházát, a Kossuth tér egységes arculatát biztosító, az eredeti tervekhez és beépítéshez a lehető leghitelesebben igazodó homlokzattal. Csak a bontási és kivitelezési munkák elvégzéséhez elengedhetetlenül szükséges mértékben lehet korlátozni ideiglenesen a közlekedést.

Emellett – a Steindl Imre program korábbi szakaszában beépített XV-ös udvarhoz hasonlóan – az Országház III-as udvarát is lefedik. A határozatban kiemelték, hogy az eredeti állapot szerint helyre kell állítani a Vécsey utca 4. szám alatti MFB-székház tetőszerkezetét és pénzügyi ösztönző és támogatási rendszerrel, illetve jogszabályokkal segíteni kell a teret övező, városképi szempontból meghatározó, nem állami tulajdonú épületek homlokzati, tetőszerkezeti rekonstrukcióját.

A kormányhatározat szerint a Steindl Imre program egyes további elemeinek megvalósításának előkészítését, külön döntés szerint lebonyolítását állami tulajdonú nonprofit gazdasági társaság végezze projektszervezetként.

Az Országgyűlés Hivatala tavaly szeptemberben hirdetett nemzetközi építészeti ötletpályázatot a Kossuth tér egyetlen, a tér arculatába nem illő épülete, a metróállomás feletti irodaház új homlokzati kialakítására.

Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár tavaly december azt közölte, hogy olyan munkát nem találtak, amelyet változatlan formában meg lehetne valósítani, ezért egyhangú döntés alapján nyertest nem hirdettek. A többségében építészekből álló bizottság döntése értelmében hetet vásároltak meg, hogy a legjobb ötleteket majd a végső tervek kialakításánál föl lehessen használni.

A helyettes államtitkár akkor azt mondta, vélhetően azért adtak be végül a jelentkezők számához képest kevesen pályázatot, mert az 1972-ben épült iroda hétemeletes homlokzatát a szomszédos, azonos magasságú, de csak hatemeletes épülettel kellett összhangba hozni, mindezt a nemzet főterén, városképi szempontból kiemelt fontosságú helyszínen különösen nehéz feladat volt megvalósítani.

forrás:hvg.hu

Un túnel construido por el gobierno en el Parlamento durante la plaza Kossuth

[Caption id = “attachment_76574” align = “AlignLeft” width = “150”] países 1OO www.fecsego.eu, en todos los continentes www.fecsego.eu 1OO países de todos los continentes [/ caption]

Que Dios bendiga y proteja el portal de noticias internacionales www.fecsego.eu Hungría!

Decidido por el gobierno en relación con el capital disponible edificios de la plaza Kossuth en la renovación de la antigua sede de la fachada MTESZ cuadrados montaje incorporado en la nueva Asamblea Nacional y irodaházává túnel que une la Casa de Campo. Apoyan la renovación de la fachada y el techo de los edificios no gubernamentales.

El programa de Imre Steindl realizado en la Quinta y el Distrito, Lajos Kossuth Square y sus alrededores “históricamente auténtica restauración” – leer el Boletín Oficial publicado el miércoles en la decisión del gobierno.

De acuerdo con la decisión de los Lajos Kossuth tér 6-8. bajo el número 1972. Fue construido casa MTESZ asientos formó la fachada del nuevo edificio de oficinas del Parlamento, en Kossuth tér proporcionar una sola imagen, el diseño original y la instalación adaptan fielmente posible. Sólo cumplir a cabalidad con la demolición y construcción es imprescindible restringir temporalmente el tráfico.

Además – como Imre Steindl construido anteriormente en el programa de corte XV-año – que cubre el patio Parlamento III. La decisión declaró que el estado original de ser restaurado a la calle Vécsey sede MFB en la estructura del techo y 4 incentivos financieros y los sistemas de apoyo y la legislación para ayudar al espacio circundante, y que establezcan términos Vista de población de fachada de los edificios no-estatal, la reconstrucción de techos .

La decisión del gobierno, la aplicación de ciertos elementos de la otra preparación del programa Imre Steindl, llevar a cabo una decisión por separado, de acuerdo con la empresa sin fines de lucro de propiedad estatal lleva a cabo la organización del proyecto.

La Oficina Nacional de septiembre pasado anunció una licitación internacional para la idea arquitectónica de una sola Kossuth tér, la imagen incongruente cuadrado de edificio, edificio de oficinas por encima de una estación de metro, la creación de una nueva fachada.

Zsolt Füleky secretaria arquitectónico y de construcción de Estado adjunto en diciembre pasado indicó que un trabajo no se encuentra, lo que podría lograrse, no se proclama ganador por decisión unánime sin cambios. De acuerdo con la decisión de la mayoría del comité formado por los arquitectos semana comprar las mejores ideas y los planes finales para el desarrollo de hasta usar.

El subsecretario de Estado luego dijo que se cree que ha sido administrado al final en comparación con el número de candidatos algunas aplicaciones debido a que el 1972 la oficina construida fachada de siete pisos tenía que estar alineada con la misma altura adyacente, pero sólo edificio de seis pisos, todos plaza principal de la nación, la planificación urbana es de suma El sitio es especialmente importante se logró tarea difícil.

Fuente: hvg.hu

Leave a Reply 136 megnézve, 1 alkalommal mai nap |