< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Ismét száz százalékos teljesítményen üzemel az atomerőmű 1-es blokkja

| Mobile | RSS

Ismét száz százalékos teljesítményen üzemel az atomerőmű 1-es blokkja

2016. július 15. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Gazdaság-energia-atom
Ismét száz százalékos teljesítményen üzemel az atomerőmű 1-es blokkja


www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Megszüntették a szakemberek az irányítástechnikai berendezés meghibásodását a paksi atomerőmű 1. blokkjánál, így pénteken kora délután már ismét száz százalékos teljesítményen üzemel.

Kovács Antal kommunikációs igazgató az MTI érdeklődésére elmondta, hogy miután a hibát elhárították a szakemberek, pénteken reggel elkezdték a csütörtökön leállított 1-es blokk terhelését. A reaktor 14.20 perckor elérte a névleges 500 megawattos teljesítményszintjét. Az atomerőmű 1-es blokkját egy irányítástechnikai berendezés áramellátásának, azaz betáplálásának kimaradása miatt csütörtökön reggel állították le az ilyen esetekre előírt terveknek és a nukleáris biztonsági előírásoknak megfelelően. Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója az MTI-t tájékoztatta arról, hogy a jogszabályi kötelezettségnek, illetve a mindennapos gyakorlatnak megfelelően a hiba feltárása és elhárítása után kivizsgálják az okait, hogy a jövőben hasznosítsák a tapasztalatokat.

MTI

Leave a Reply 142 megnézve, 1 alkalommal mai nap |