< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Magyarországra jön Erdogan török elnök))) El presidente turco, Erdogan está llegando a Hungría

| Mobile | RSS

Magyarországra jön Erdogan török elnök))) El presidente turco, Erdogan está llegando a Hungría

2016. július 18. | hozzászólás | Fecsegő hírek

168 Óra Online írása

Magyarországra jön Erdogan török elnök

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

A Zrínyi Miklós–Szigetvár 1566 emlékév keretében szeptember 7-én Áder János meghívására a Baranya megyei városba látogat a nemrég sikertelen puccskísérlettel megbuktatni kívánt Recep Tayyip Erdogan török elnök, valamint Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő is.

Recep Tayyip Erdogan

A szigetvári ostrom alatt meghalt I. Szulejmán szultán türbéjét (síremlékét) nemrég tárták fel magyar régészek Szigetvár mellett. A síremlék pontos helyét egy 2014-ben kezdődött vizsgálat során sikerült beazonosítani. Törökország jelentős összeggel támogatta a Szigetvár környékén végzett régészeti feltárásokat.

Szigetvár ostromának 450. évfordulójára magas szintű török–magyar diplomáciai tárgylásokat terveznek a városba. A kormánypárti Magyar Idők a sikertelen törökországi puccskísérlet után arról írt, hogy a török elnök látogatása továbbra is esedékes, a találkozóra tehát a magyar fél jelenlegi információi szerint sor kerül.

Szulejmán sírjának feltárása után egyébként némileg ellentmondásossá vált a kormány pozíciója. Az Al-Jazeera arról írt, várhatóan nagy számban érkeznek majd Magyarországra muzulmán turisták, ám eközben a menekültválságra adott kemény válasz miatt sokadszorra is az iszlámellenesség vádja éri az Orbán-kormányt.

I. Szulejmán szultán 1566. augusztus 6-án, 150 ezer fős hadsereggel kezdte ostromolni a Dél-Dunántúl legjelentősebb erődítményének számító a 2300 védővel rendelkező Szigetvárat, amelynek kapitánya gróf Zrínyi Miklós horvát bán volt. Az egy hónapig tartó ostrom során Zrínyi és a vár összes védője életét vesztette. Az ostrom alatt meghalt az akkor már 72 éves török uralkodó is, ám nem a Szigeti veszedelem című eposzban megörökített párharc során; vélhetően a megerőltető út miatt, természetes okok következtében halt meg.

forrás:168óra.hu

168 horas de escritura en línea

El presidente turco, Erdogan está llegando a Hungría

[Caption id = “attachment_76574” align = “AlignLeft” width = “150”] países 1OO www.fecsego.eu, en todos los continentes www.fecsego.eu 1OO países de todos los continentes [/ caption]

Que Dios bendiga y proteja el portal de noticias internacionales www.fecsego.eu Hungría!

En el marco de Nicholas Zrinski Szigetvar año conmemorativo 1566 el 7 de septiembre, por invitación del condado Baranja Janos Ader visitó la ciudad recientemente a la puccskísérlettel deseada fracasado en derrocar al presidente, Recep Tayyip Erdogan, Turquía y Croacia Kolinda Grabar-Kitarović también jefe de estado.

Erdoğan

Murió durante el sitio de Szigetvár sultán Solimán I türbéjét (tumba) recientemente excavado por arqueólogos Szigetvár en húngaro. La ubicación exacta de la tumba han sido identificados durante la investigación se inició en 2014. Turquía apoyó una cantidad significativa de las excavaciones arqueológicas llevadas a cabo en torno a la Szigetvár.

Szigetvár 450 aniversario del sitio de alto nivel tárgylásokat diplomático turco-húngara previsto para la ciudad. Los magiares veces a favor del gobierno después de un intento fallido golpe de estado en Turquía escribieron que la visita del presidente turco se adeuda, cumpliendo así con la información actual, la parte húngara a tener lugar.

Después de explorar la tumba de Suleiman de otra forma sería una posición un tanto contradictorias del gobierno. Al-Jazeera, escribió, se espera que llegue a los turistas Hungría musulmanes en gran número, pero debido a la crisis de los refugiados, por su parte, fue una respuesta sólida a la acusación de islamofobia enésima vez vale la pena el gobierno Orban.

Sultan Suleiman ella, un ejército de 150 mil personas en 1566 comenzó el 6 de agosto sitiada el Suroeste Hungría Castillo de la isla su bastión más importante de la guardia en el 2300, a cuyo mando estaba el conde Nicolás Zrinski croata prohibición. Durante un asedio de un mes por el castillo y todo defensor Zrinski perdido la vida. Durante el sitio, mató al entonces 72 años de edad, monarca es el turco, pero no durante la epopeya peligro Szigeti fue capturado duelo; presumiblemente debido a la extenuante viaje, murió de causas naturales como resultado.

Fuente: 168óra.hu

Leave a Reply 218 megnézve, 2 alkalommal mai nap |