< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: „Embertelen, illetve megalázó bánásmód” vár Magyarországon a menekültekre))) “Inhumanos o degradantes” esperar Hungría a los refugiados

| Mobile | RSS

„Embertelen, illetve megalázó bánásmód” vár Magyarországon a menekültekre))) “Inhumanos o degradantes” esperar Hungría a los refugiados

2016. július 19. | hozzászólás | Fecsegő hírek

„Embertelen, illetve megalázó bánásmód” vár Magyarországon a menekültekre

fecsegő szimbolum

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

Egy német bíróság megtagadta egy szíriai férfi átadását Magyarországnak

A németországi Baden-Württemberg tartomány közigazgatási fellebbviteli bírósága (VGH) hétfőn közölte, hogy rendszerszintű hiányosságokra hivatkozva megtiltotta egy szíriai menedékkérő átadását Magyarországnak. Hazánk a dublini mechanizmus keretében vállalta volna, hogy átveszi az illetőt és lefolytatja a menekültügyi eljárást.

szír menekültek leadA mannheimi testület közleménye szerint a július 5-én hozott ítélettel egy egyedülálló szíriai férfi ügyében döntöttek, aki 2014-ben érkezett Németországba a többi között Magyarországon keresztül, és menedékjog iránti kérelmet nyújtott be a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalhoz (BAMF).

Magyarország az úgynevezett dublini mechanizmus keretében vállalta, hogy átveszi az illetőt és lefolytatja a menekültügyi eljárást, ezért a BAMF elutasította a kérelmet, és elrendelte a szíriai férfi kitoloncolását Magyarországra. Azonban a kérelmező bírósághoz fordult, és az első fokon eljáró sigmaringeni közigazgatási bíróság idén márciusban hozott ítéletével érvénytelenítette a BAMF döntését. Arra hivatkozott, hogy a felperest a magyar menekültügyi rendszert aktuálisan jellemző “jelentős hiányosságok” miatt az “embertelen, illetve megalázó bánásmód” veszélye fenyegetné, ha átadnák Magyarországnak.

A VGH elutasította a BAMF fellebbezését. Az első fokon hozott ítélet indoklásától eltérően arra hivatkozott, hogy az idegenrendészeti őrizet magyarországi rendszerét nemcsak aktuálisan, hanem már 2014-ben annyira komoly hiányosságok jellemezték, hogy a felperest nem lehetett volna kitenni a menekültügyi eljárásnak, mert annak “jelentős kockázata” fenyegette volna, hogy “önkényesen” őrizetbe veszik, és nem tud hatékonyan védekezni az intézkedés ellen. Továbbá az őrizetesek elhelyezésére szolgáló büntetés-végrehajtási intézményekben a körülmények részben építésügyi, részben higiéniai szempontból “nagyon rosszak” voltak, és a személyzet fellépését a “különös keménység és brutalitás” jellemezte 2014-ben, amikor a felperes belépett Magyarországra, majd menedékjogi kérelmet nyújtott be Németországban.

Mindennek alapján megállapítható, hogy a felperesnek a menedékjog iránti kérelem magyarországi benyújtása esetén nagy valószínűséggel azzal kellet volna számolnia, hogy “embertelen, illetve megalázó” bánásmódban lesz része. Ezért ügyében Németország az illetékes, akkor is, ha a magyarországi körülmények időközben esetleg javultak – áll a VGH közleményében, amely szerint a BAMF panaszt tehet a fellebbezés elutasítása miatt.

forrás:magyar hírlap.hu

“Inhumanos o degradantes” esperar Hungría a los refugiados

 castañeteo el símbolo

Que Dios bendiga y proteja el portal de noticias internacionales www.fecsego.eu Hungría!

Un tribunal alemán ha rechazado una rendición sirio a Hungría

Baden-Württemberg Tribunal Administrativo de Apelación (VGH) dijo el lunes, citando las deficiencias sistémicas que prohíben la transferencia de un sirio solicitantes de asilo a Hungría. Nuestro país se llevaría a cabo en el marco del mecanismo de Dublín a asumir el control y la persona que ejecuta el procedimiento de asilo.

refugiados sirios comunicación plomo cuerpos Mannheim, según la sentencia dictada el 5 de julio con el caso de un solo de los hombres sirios se decidió, que llegó en 2014 a Alemania, entre otros a través de Hungría y ofreció una solicitud de asilo a la federal de Inmigración y la Oficina de Refugiados (BAMF).

Hungría ha llevado a cabo en el marco del llamado mecanismo de Dublín a asumir el control y la persona que ejecuta el procedimiento de asilo, por lo que el BAMF rechazado la solicitud y ordenó su expulsión a Siria a Hungría. Sin embargo, el tribunal volvió a la demandante y Sigmaringen Tribunal Administrativo de Primera Instancia anuló la sentencia de marzo de este año la decisión de BAMF. Se alega que el solicitante es un peligro para el sistema de asilo de Hungría “tratos inhumanos o degradantes”, debido a amenazar característicos “lagunas significativas” actuales cuando se entregan a Hungría.

El VGH BAMF rechazó el recurso. la sentencia de primera instancia, la justificación a diferencia de ella argumentó que el sistema de detención en Hungría no sólo en la actualidad, pero en 2014 se caracterizó como deficiencias graves que el solicitante no podría haber sido expuestos al procedimiento de asilo debido a su “riesgo significativo” había amenazado con “arbitrariamente” detenido e incapaz de defenderse eficazmente contra la acción. Además, la prisión para los detenidos para dar cabida a la construcción de las circunstancias, en parte, en términos de higiene estaban en “muy mal” y que las acciones del personal de la “dureza y brutalidad especial” se caracterizó en 2014 cuando el solicitante entró en Hungría, y presentó una solicitud de asilo Alemania.

Sobre la base de todo esto, se declaró que la demandante en el caso de Hungría presentado una solicitud de asilo debería tener que contar con una alta probabilidad de que el tratamiento “inhumano o degradante” va a ser parte de ella. Por lo tanto, en el caso de Alemania responsable, incluso si las condiciones húngaros pueden haber mejorado en el ínterin – VGH es una declaración de que el BAMF puede presentar una queja ante el rechazo de la apelación.

Fuente: hírlap.hu húngaro

Leave a Reply 849 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: