< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Szokatlan jelenség: F-16-osok húztak át Budapest felett

| Mobile | RSS

Szokatlan jelenség: F-16-osok húztak át Budapest felett

2016. július 19. | hozzászólás | Közélet

Szokatlan jelenség: F-16-osok húztak át Budapest felett

fecsegő szimbolum
www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Vadászgépeket vettek észre többen is a főváros felett hétfő délután. A szokatlan jelenségre a honvédség adott magyarázatot.

Július 15. és augusztus 5. között nemzetközi repülőkiképzésnek ad otthont a honvédség Pápa Bázisrepülőtere, amely NATO-központ is – közölte a nol.hu kérdésére a Magyar Honvédség.

E szerint a repülések a nappali órákban, az érvényben lévő repülésbiztonsági és jogi szabályzók maradéktalan betartása mellett történnek. A kiképzés időszakában a megszokotthoz képest nagyobb zajhatás lesz tapasztalható Pápán és környékén, amiért a lakosság szíves türelmét és megértését kérték.

A megkérdezett szakemberek és pilóták szerint a civil repülési terveket rögzítő adatbázisban Ready11 regisztrációval rögzítették F-16-os vadászgépek felszállását Pápáról és visszaérkezését ugyanoda. Katonai forrásokból pedig informálisan úgy értesültek, hogy e gépek hangját lehetett hallani Budapesten.

Ezzel kapcsolatban a beszámoló szerint felmerül a kérdés, hogy a 120 kilométerre fekvő pápai repülőtérről miért repültek Budapest felé a légi járművek – ezt a fel is tették a Honvédelmi Minisztériumnak és az amerikai nagykövetségnek, de a válaszról még nem írtak.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 773 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: