< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: K2-misszió Találtak közel kétszáz bolygót/// Misión K2 Encontraron casi doscientos planetas

| Mobile | RSS

K2-misszió Találtak közel kétszáz bolygót/// Misión K2 Encontraron casi doscientos planetas

2016. július 20. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

K2-misszió
Találtak közel kétszáz bolygót

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen


www.fecsego.ei nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Közel kétszáz távoli bolygó felfedezését jelentette be hétfőn egy nemzetközi kutatócsoport. Négy közülük nagyobb a Földnél is. Élet is lehet rajtuk.

A NASA Kepler-teleszkópjának K2-missziója első évében gyűjtött adatok segítéségével összesen 197 lehetséges bolygót figyeltek meg és 104, Naprendszerünkön kívüli csillag körül keringő bolygó létét igazolták.

Az egyik legérdekesebb bolygócsoport egy négy, feltehetően sziklás bolygóból álló rendszer, és a planéták hasonlíthatnak a Földre – áll a kutatócsoportnak az Astrophysical Journal Supplement Series című online szaklapban bemutatott jelentésében.

A négy bolygó, melyek átmérője 20-50 százalékkal nagyobb a Földénél, a K2-72 nevű, M-színképosztályú vörös törpe körül kering. Csillaguk 181 fényévnyire található a Vízöntő csillagkép irányában. Körülbelül feleakkora, mint a Nap, és kevésbé fényes. A bolygók 2,5-24 nap közötti idő alatt kerülik meg csillagukat, kettőt közülük a Földhöz hasonló mértékű fény éri.
Lehet rajtuk élet

Szűk röppályájuk ellenére sem kizárható, hogy létezik élet a bolygókon, melyek egy ilyen csillag körül keringenek – fejtette ki a tanulmány vezető szerzője, Ian Crossfield, a Tucsonban lévő Arizonai Egyetem csillagászati laboratóriumának munkatársa.

A szakértők a Kepler űrteleszkóp és a Földről dolgozó teleszkópok adatainak kombinálásával határozták meg az új bolygók létét. A Kepler és K2 missziója úgy fedezte fel az új bolygókat, hogy megfigyelték az adott csillag fényében mérhető halvány ingadozásokat, melyeket egy előtte elhaladó bolygó okoz.

A 2009-ben útnak indított Kepler a NASA első missziója, amelynek célja a nagy valószínűséggel lakható, Földhöz hasonló méretű bolygók felfedezése. A Kepler első bevetése, melynek során az északi félteke egének egy részét vizsgálta csak, 2013-ban ért véget, majd egy meghibásodás kijavítása után kezdődött a K2-misszió, amely során az égbolt nagyobb területét figyeli meg, és képes a hűvösebb, kisebb, vörösbolygó-típusú csillagok nagyobb hányadát megvizsgálni. Mivel az ilyen csillagok a Naphoz hasonlóknál sokkal gyakoribbak a Tejútrendszerben, a közeli csillagok nagy valószínűséggel vörös törpék lesznek.

„Elemzésünk szerint a K2-misszó végére megduplázhatjuk vagy megtriplázhatjuk a közeli és fényes csillagok között keringő, viszonylag kicsi bolygók számát” – véli Crossfield.

forrás:mno.hu

Misión K2
Encontraron casi doscientos planetas

[Caption id = “attachment_76574” align = “AlignLeft” width = “150”] países 1OO www.fecsego.eu, en todos los continentes www.fecsego.eu 1OO países de todos los continentes [/ caption]
www.fecsego.ei Internacional Buenas noticias!

Casi doscientas descubrimiento lejano planeta fue anunciado el lunes por un equipo de investigación internacional. Cuatro de ellos son más grandes que la Tierra es. La vida puede estar en ellas.

Los datos en el primer año de la misión del telescopio Kepler de la NASA del K2 importancia de facilitar recogido un total de 197 posibles planetas se han observado y la existencia de 104 planetas orbitando alrededor de estrellas fuera del Sistema Solar ha sido demostrada.

Uno de los más interesantes del planeta en un grupo de cuatro, posiblemente planeta rocoso es un sistema y los planetas pueden parecerse a la Tierra – es un grupo de investigación en el Astrophysical Journal Supplement Series en línea por el informe de la revista presentado.

Los cuatro planetas con un diámetro de 20-50 por ciento más grande que la Tierra, llamados K2-72, M clase espectral roja enana orbitando a su alrededor. Estrellas 181 años luz de distancia en la constelación de Aquarius dirección. Aproximadamente la mitad del tamaño del sol y menos brillante. Los planetas eludir sus estrellas durante el tiempo entre 2.5 a 24 días, dos de ellos son niveles similares a la Tierra de la luz.
Tal vez la vida en ellos

A pesar de la órbita apretada que no se puede excluir que hay vida en los planetas, que giran alrededor de una estrella tan – explicó el autor principal del estudio, Ian Crossfield, un asociado de la Universidad de Arizona en Tucson laboratorio astronómico.

Los expertos combinación del telescopio espacial Kepler y telescopios desde la Tierra datos del estudio determinaron la existencia de nuevos planetas. La misión Kepler ha descubierto el K2 y se observaron los nuevos planetas que medirse en función de las fluctuaciones de luz de la estrella que son causadas por un planeta pasa por delante de él.

En 2009, Kepler de la NASA se embarcó en la primera misión dirigida al descubrimiento de una alta probabilidad de habitables, planetas similares a la Tierra en tamaño. El primer despliegue Kepler, durante el cual el examen sólo una parte del cielo del hemisferio norte en 2013 terminó después de una eliminación de fallos comenzó la misión K2, durante el cual supervisa un área más grande del cielo, y la capacidad del enfriador planeta, menos rojo -tipo estrellas examinaron en mayor proporción. Debido a que este tipo de estrellas similares al sol son más comunes que en la Vía Láctea, las estrellas cercanas más probabilidades de ser enanas rojas.

“De acuerdo con nuestro análisis, o el doble del número de circulante megtriplázhatjuk entre las estrellas cercanas y brillantes, planetas es relativamente pequeña al final de la misión K2” – dice Crossfield.

Fuente: mno.hu

Leave a Reply 3124 megnézve, 2 alkalommal mai nap |