< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kiderült, miért Franciaország lett a terror fő célpontja

| Mobile | RSS

Kiderült, miért Franciaország lett a terror fő célpontja

2016. július 20. | hozzászólás | Közélet

Kiderült, miért Franciaország lett a terror fő célpontja

Kiderült, miért Franciaország lett a terror fő célpontja

Ha még egy-két támadás bekövetkezik, a polgárháború szélére sodródhatunk – mondta tavasszal a francia elhárítás főnöke, a nizzai megemlékezésen pedig kifütyülték Manuel Valls kormányfőt. Mi lehet a megoldás ilyen helyzetben? Amint a csütörtök Heti Válaszból kiderül, talán éppen az izraeli példa.

A megyét vezető prefektus díszegyenruhában; polgármesterek trikolór mellszalaggal; sötét öltönyös miniszterek – ünnepélyes volt a nizzai terrortámadás áldozatainak emlékére hétfőn tartott főhajtás a Földközi-tengerparti városban. Ám ahogy feltűnt Manuel Valls francia miniszterelnök, a nézősereg fújozásban tört ki. Az etikettre a Napkirály óta sokat adó Franciaországban ez a jelenet önmagán túlmutató jelentőségű volt. „Elég a szavakból, védjenek meg minket!” – kiáltotta egy tüntető. A miniszterelnök ugyanis a nizzai tömeggyilkosság után arról beszélt: „együtt kell élni a terrorizmussal”.

De miért éppen Franciaország a terror fő célpontja, amikor másutt is él sok bevándorló, illetve más nyugati államok is aktívak a Közel-Keleten? Azért, mert a következő pontok mindegyike csak rájuk érvényes: 1. Intervenciós politika. 2. Nagy muszlim népesség. 3. Laicitás. 2. Gazdasági bajok. 3. Elvetélt titkosszolgálati reform.

A fenti pontok részletezése és további tudnivalók arról, hogy miként lehetne izraeli mintára gátat vetni a parttalan terrorizmusnak a csütörtöki Heti Válaszban, mely a Digitalstandon is megvásárolható, MÁR SZERDÁN!

Leave a Reply 775 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: