< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Kirugási hullám Törökországban: 21 ezer pedagógust menesztettek/// Sortie de but Vague Turquie: 21 enseignants ont été licenciés

| Mobile | RSS

Kirugási hullám Törökországban: 21 ezer pedagógust menesztettek/// Sortie de but Vague Turquie: 21 enseignants ont été licenciés

2016. július 20. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Kirugási hullám Törökországban: 21 ezer pedagógust menesztettek

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

 Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált óvja Magyarországot!

A török hírszerzés tudott a készülő államcsínyről, és az események előtt néhány órával figyelmeztette is a hadsereget – jelentette kedden a Nokta című török hetilap. Továbbra is ezrével bocsátják el az államigazgatás minden területéről azokat, akikről feltételezhető, hogy akárcsak rokonszenveztek az Egyesült Államokban önkéntes száműzetésben élő Fethullah Gülennel, akit az elvetélt puccs szellemi atyjának kiáltott ki Ankara. Törökország Gülen kiadását kéri az Egyesült Államoktól. A török médiafelügyelet leállíttatta a Gülenhez köthető összes rádiót és tévét.

Kirugási hullám Törökországban: 21 ezer pedagógust menesztettek

A puccs éjszakája.

A kormánybíráló cikkeiről ismert Nokta magazin szerint a török hírszerzés pénteken, helyi idő szerint már 16 órakor tudomást szerzett a tervezett államcsínyről, majd pedig értesítette Yasar Gülert, a fegyveres erők parancsnokhelyettesét. 18 óra 30 perckor Hulusi Akar vezérkari főnök megparancsolta a légtér teljes lezárását, megtiltotta a katonai repüléseket, a hadsereg és a haditechnika mozgását.

A hetilap szerint az összeesküvők eredetileg szombat hajnali 3 órára tűzték ki az államcsíny kezdetét, ám mivel tervük kitudódott, előre hozták péntek 21 órára.

A török médiafelügyelet kedden törölte az összes olyan rádióállomás és tévécsatorna műsorszórási engedélyét, amely kapcsolatban volt az Egyesült Államokban önkéntes száműzetésben élő Fethullah Gülen hitszónok vallási mozgalmával.

recep tayyip erdogan török elnök (fotó: reuters)Recep Tayyip Erdogan török elnök (Fotó: Reuters)

Kirugási hullám kezdődött

Ugyancsak Gülenhez fűződő állítólagos kapcsolatra hivatkozva felfüggesztették állásából a török titkosszolgálat mintegy 100 tagját. A pedagógusok is megszenvedik a tisztogatást: a török oktatási minisztérium 15 200 dolgozóját függesztette fel a sikertelen puccskísérlettel összefüggésben. A török felsőoktatási tanács 1577 dékánt menesztett.

Állami és magánegyetemek is érintettek: a török oktatási minisztérium bevonta 21 ezer, magánintézményeknél dolgozó tanár engedélyét is. A szociális és családügyi minisztériumból csaknem négyszáz dolgozót bocsátottak el.

Eltűntek török hadihajók

Ami Gülen kiadását illeti, kedden eléggé ellentmondásosak voltak a nyilatkozatok. Bekir Bozdag igazságügyi miniszter dél körül sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Ankara hivatalosan kérte Washingtontól a hitszónok letartóztatását és kiadását, reggel pedig a török miniszterelnök, Binali Yildirim egyenesen azt jelentette be, hogy az ankarai igazságügyi minisztérium elküldte Washingtonba már a bizonyítékokat is, amelyek alapján Törökország kéri az Egyesült Államokban önkéntes száműzetésben élő Fethullah Gülen hitszónok kiadását. Az Egyesült Államok külügyminisztériuma azonban órákkal később azt közölte, hogy még mindig nem kapta meg a kiadatási kérelmet. Washington korábban azt mondta, hogy kiadja Gülent, ha jogilag megfelelően megalapozott Ankara kérelme.

fethullah gülen (fotó: reuters)Fethullah Gülen (Fotó: Reuters)

A The Times című brit konzervatív napilap szerint a puccskísérlet óta az Égei- vagy a Fekete-tengeren szolgálatot teljesítő török hadihajók közül 14 nem tért vissza kikötőjébe.

A török miniszterelnök-helyettes kedden tagadta, hogy eltűntek török hadihajók, az elnöki szóvivő szavai szerint sincsenek eltűnt katonai járművek, minden helikopterrel és harckocsival el tudnak számolni. Az ankarai hatóságok – írja a brit lap – aggódnak, hogy görög kikötők felé tarthatnak a hajók, ahol legénységeik politikai menedékjogot kérnek.

Idén nem lesz már vízummentesség

Törökország az idén már nem kapja meg az uniós vízummentességet – mondta az Európai Bizottság német tagja, Günther Oettinger a Berliner Morgenpostnak a német lap keddi beszámolója szerint. Az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa hátborzongatónak nevezte Recep Tayyip Erdogan török elnök azon kijelentését, miszerint Isten ajándéka a múlt heti katonai puccskísérlet. A brüsszeli bizottság digitális gazdaságért és társadalomért felelős tagja egyben figyelmeztetett, hogy a halálbüntetés visszaállítása a török uniós csatlakozási folyamat végét jelentené.

“Erdogannak a jogállamiság elvének ügyében közelednie kell hozzánk, de nem úgy tűnik, hogy így lesz” – mondta az uniós biztos.

Kiemelte: elfogadhatatlan, hogy felfüggesztik képviselők mentelmi jogát csak azért, hogy “meghurcolhassák őket”, és elfogadhatatlan újságírók megfélemlítése és több ezer nemkívánatos bíró eltávolítása.

A halálbüntetés törökországi bevezetése kizáró ok az Európai Unióhoz történő csatlakozásban – jelentette ki Johannes Hahn, az Európai Unió bővítési biztosa az uniós parlament külügyi bizottságának rendkívüli ülésén kedden.

demonstrálók kedd este. (fotó: reuters)Demonstrálók kedd este. (Fotó: Reuters)
Kedd este mintegy ezer kormánypárti demonstráló gyűlt össze Isztambulban Recep Tayyip Erdogan államfőt éltetve, és követelve, hogy a péntek esti puccskísérlet felelőseire halálbüntetést szabjanak ki.

Őrizetbe vették Törökországban azt a két pilótát is, aki tavaly novemberben lelőtt egy Szu-24-es orosz bombázót – erősítette meg kedden Bekir Bozdag török igazságügyi miniszter a Habertürk tévében. Ankara adatai szerint a két pilóta részt vett a katonai hatalomátvételi kísérletben.

fecsego.eu/atv.hu/MTI

 

Sortie de but Vague Turquie: 21 enseignants ont été licenciés

pays www.fecsego.eu 1OO sur tous les continents
pays www.fecsego.eu 1OO sur tous les continents

Dieu bénisse le portail de nouvelles international www.fecsego.eu protéger la Hongrie!

L’intelligence turque connaissait le coup fait, et avant les événements de quelques heures, l’armée a mis en garde – a annoncé mardi par l’hebdomadaire turc Nokta. Ils continuent à licencier des milliers de tous les horizons de gouvernement sont soupçonnés de que, comme beaucoup de sympathie pour les Etats-Unis vivant en exil volontaire Fethullah Gülennel, qui a été appelé sur le coup d’Etat avorté à Ankara père spirituel. Turquie, Gülen appelle à la libération des Etats-Unis. Le suivi des médias leállíttatta turc toute la radio et la télévision avec le Gülenhez connecté.

Sortie de but Vague Turquie: 21 enseignants ont été licenciés
La nuit du coup d’Etat.

Le gouvernement a connu pour avoir critiqué les articles de l’intelligence le magazine Nokta turc vendredi, heure locale, 16 heures avait appris du coup planifié et ensuite conseillé Yasar Guler, le commandant adjoint des forces armées. 18 heures et 30 minutes lorsque le chef Hulusi Akar du personnel a ordonné la fermeture totale de l’espace aérien pour les vols militaires sont interdites, l’armée et le mouvement de la technologie militaire.

Selon le journal hebdomadaire des conspirateurs était initialement prévue pour samedi à 3 heures après le début du coup d’Etat, mais parce que leur plan est devenu connu, a été avancée à 21 heures vendredi.

La surveillance des médias turcs mardi annulé toutes les stations de radio et chaînes de télévision licence de radiodiffusion, qui était en contact avec les Etats-Unis vivant en exil volontaire dans le mouvement prédicateur religieux Fethullah Gülen.

Recep Tayyip Erdoğan président turc (Photo: Reuters) Le président turc Recep Tayyip Erdogan (Photo: Reuters)

Sortie de but a commencé une vague

Aussi se référant aux relations présumées avec Gülenhez a été suspendue environ 100 membres des services secrets turcs. Les enseignants souffrent également dans le nettoyage du ministère turc de l’Education 15 200 travailleurs dans le contexte de l’puccskísérlettel suspendu sans succès. Le Conseil turc de l’enseignement supérieur a envoyé un doyen de courrier en 1577.

Les universités publiques et privées sont impliqués: le ministère turc de l’éducation impliquant 21 mille enseignants travaillant dans des institutions privées licence. Le ministère des Affaires sociales et de la famille près de quatre cents employés ont été licenciés.

les navires de guerre turcs ont disparu

En ce qui concerne la libération Gülen mardi étaient des déclarations très controversées. Bekir Bozdag, ministre de la Justice, autour de la conférence midi de presse, a déclaré que Ankara a officiellement demandé à Washington à l’arrestation et la libération du prédicateur du matin, le Premier ministre turc, Binali Yildirim signifiait directement dans le département d’Ankara de la Justice envoyé à Washington a été en preuve, appelle la Turquie à laquelle la libération aux Etats-Unis vivant en exil volontaire prédicateur Fethullah Gülen. Toutefois, le département d’Etat américain a dit quelques heures plus tard qu’il n’a toujours pas reçu la demande d’extradition. Washington avait déjà dit que la question Gülent si Ankara légalement revendications bien-fondé.

Fethullah Gülen (photo: Reuters) Fethullah Gülen (Photo: Reuters)

Le journal Times que le conservateur égéenne britannique ou la mer Noire effectuer au service des navires de guerre turcs, 14 n’a pas retourné au port depuis la tentative de coup d’Etat.

Le turc vice-Premier ministre a démenti mardi que les navires de guerre turcs ont disparu, les mots du porte-parole présidentiel, il n’y a pas disparus militaires des véhicules, des chars et des hélicoptères tout ce qu’ils peuvent compter. Les autorités d’Ankara – écrit le journal britannique – sont inquiets que la Grèce peut tenir vers les ports des navires où l’équipage a demandé l’asile politique.

Cette année aura pas d’exemption de visa

Turquie cette année ne recevront plus le régime sans visa UE – dit membre allemand de la Commission européenne, Günther Oettinger, le journal allemand Berliner Morgenpostnak, selon le rapport de mardi. L’Union chrétienne-démocrate dirigé par la chancelière Angela Merkel (CDU) politicien a appelé la déclaration de la chair de poule Recep Tayyip Erdoğan président turc que le don de Dieu militaire tentative de coup d’Etat de la semaine dernière. Membre du comité chargé de l’économie numérique et de la société à Bruxelles a également averti que le rétablissement de la peine de mort signifierait la fin du processus d’adhésion à l’UE de la Turquie.

“Erdogannak ce qui concerne la primauté du droit doit être plus proche de nous, mais il ne semble pas être si” – a déclaré le commissaire européen.

Il a souligné inacceptable de suspendre l’immunité des députés juste “meghurcolhassák les” intimidation inacceptable des journalistes et des milliers d’enlèvement indésirable d’un juge.

à l’adhésion de la Turquie Union européenne d’introduire la peine de mort pour refus – dit Johannes Hahn, le commissaire à l’élargissement de l’UE session extraordinaire du Comité des affaires étrangères du Parlement européen mardi.

manifestants mardi soir. (Photo: Reuters) démontre mardi soir. (Photo: Reuters)
Mardi soir un millier de manifestants pro-gouvernementaux se sont réunis à Istanbul, la tête de Recep Tayyip Erdoğan de l’Etat, et en exigeant que les responsables de la tentative de coup d’Etat vendredi soir d’imposer la peine de mort.

Turquie détenu les deux pilotes, qui Novembre dernier a abattu un russe Su-24 bombardiers – a confirmé mardi Bekir Bozdag ministre turc de la Justice de Habertürk TV. Ankara, selon les données des deux pilotes ont pris part à la tentative de prise de contrôle militaire.

fecsego.eu/atv.hu/MTI

 

Leave a Reply 674 megnézve, 1 alkalommal mai nap |