< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: “Maszturbációs segédeszköz”: másodfokon is elmeszelte az ELTE G. Fodor Gábort

| Mobile | RSS

“Maszturbációs segédeszköz”: másodfokon is elmeszelte az ELTE G. Fodor Gábort

2016. július 20. | hozzászólás | Közélet

“Maszturbációs segédeszköz”: másodfokon is elmeszelte az ELTE G. Fodor Gábort

fecsegő szimbolum

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Az ELTE etikai bizottsága újra lecsapott, bár a gyakorlatban ez csak egy nyilvános állásfoglalást jelent. Úgy döntöttek, G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztője megsértette az egyetem normáit, etikai vétséget követett el két cikk közzétételével. Ezek közül az egyik szexi iráni nőkről, a másik Tóbiás József családjáról szólt. Közben kiderült, hogy GFG már fel is mondott az ELTE-n.

Másodfokra került G. Fodor Gábor és az általa vezetett 888.hu-n megjelent cikkek ügye az ELTE etikai bizottsága előtt. A másodfokú döntést kedden hozták nyilvánosságra.

A bizottság június 13-án kelt határozatában megerősítette korábbi, márciusi döntését, azaz hogy a Habony-médiabirodalomba tartozó lap főszerkesztője etikai vétséget követett el.

A testület két cikket vizsgált, az egyik az ominózus, Tóbiás József akkori MSZP-elnökről és feleségéről, Rába Tímeáról szóló cikk, amelyben “maszturbációs segédeszköznek” nevezték Rábát, és a pár tinédzser lányát sem kímélték. A másik pedig egy szexi iráni nők képeit adagoló Instagram-oldalon alapuló összeállítás, amelyben ilyen kitételek szerepeltek: “Ha már a bevándorlók alaposan belekóstoltak szilveszter éjszakáján az európai lányokba, gondoltuk, mi is gyönyörködhetnénk egy keveset a Közel-Kelet szépségeiben. Ez így korrekt, nemde?!:)
Megjegyeznénk: egy teljesen új világ nyílt ki előttünk.” A képekhez ilyen képaláírások tartoztak:

Helló szexi! Jössz elfoglalni Európát? 😉

Az etikai bizottság határozata szerint az egyik cikk azt sugallta az olvasóknak, hogy a kölni nemi erőszak alapján ugyanez megengedhető a bevándorló nőkkel szemben is, a másikban pedig súlyosan belegázolt egy politikus és hozzátartozója méltóságába. Közölték, elítélik G. Fodor Gábort, mert megsértette az egyetem normáit, etikai vétséget követett el. A bizottság elrendelte a határozat közzétételét az egyetem honlapján, mivel a vétség is nyilvánosan jelent meg.

Az ELTE januárban kezdeményezett etikai eljárást G. Fodor ellen, aki korábban az ELTE Politikatudományi Intézetében oktatott, a 2015/16-os tanévben fizetés nélküli szabadáson volt. Az egyetem akkori közlése szerint a 888.hu-n megjelent “szexista, rasszista, mások személyiségi jogait, emberi méltóságát sértő” tartalmak teljes mértékben összeegyeztethetetlenek az egyetem által vallott értékekkel.

G. Fodor, aki a kormányközeli Századvég elnökhelyettese és stratégiai igazgatója úgy látta, hogy az etikai bizottság kezdeményezése magában foglalta az ítéletet is, így nem volt hajlandó megjelenni a testület előtt. A Tóbiás családjáról szóló cikk miatt egyébként elnézést kért, az érintettek nevének említését gondosan kerülve.

A fordulat

G. Fodor kedden a 888-on közzétett egy nyilatkozatot, amelyben felhívta a nyilvánosság figyelmét, hogy ő az etikai eljárás végét be sem várva, bő egy hónapja már felmondott az ELTE-n.

Az ELTE Politikatudományi Intézet vezetőjének, az etikai bizottság vezetőjének, valamint az ELTE ÁJK dékánjának elküldött levelében azt írta, hogy eleve azért kért fizetés nélküli szabadságot, hogy oktatói tevékenységével ne keveredhessen össze “az egyetemen kívüli tevékenysége”. Ennek ellenére kezdeményeztek ellene etikai eljárást, amiről ugyanaz G. Fodor véleménye, mint amit fentebb már idéztünk: az eljárás indításáról szóló közlemény már magában foglalta az ítéletet is, nem számíthatott tehát elfogulatlan döntésre – írta. G. Fodor szerint

az Egyetem átlépett egy határt,

mivel számos, valóban indokolt esetben néma marad, vele szemben viszont “politikát akart csinálni. Aki azonban politikát akar csinálni, az nem hagy más lehetőséget, mint hogy politizáljanak vele szemben is.”

G. Fodor akkor az egyetemi vezetőknek azt írta, nem fogadja el az eljárást, és lemond egyetemi katedrájáról.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 857 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: