< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Budapesti fideszes polgármesterek bírálják Orbánt

| Mobile | RSS

Budapesti fideszes polgármesterek bírálják Orbánt

2016. július 24. | hozzászólás | Közélet

168 Óra Online írása

Budapesti fideszes polgármesterek bírálják Orbánt

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Az önkormányzatok érintő kormányzati lépéseket kritizálta két budapesti fideszes polgármester Tusványoson. A XVI. kerület polgármestere szerint visszafejlődnek az önkormányzatok, amiből nagy baj lesz. A véleményét Orbán Viktornak is megírta, de választ nem kapott – írja az Index.

Tusványoson, Az önkormányzatok a világpolitika viharában című beszélgetésen Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere bírálta Orbánék önkormányzatokkal kapcsolatos elképzeléseit. Kovács szerint az önkormányzatok a politikai palettán ugyanolyan szerepet töltenek be, mint a családok a társadalomban: alapegységek, amelyekre lehet építeni a jövőt. Magyarországon azonban míg a kormány a családot nagyon támogatja, az önkormányzatok kimaradnak ebből.
Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere

Szerinte Orbánék nem figyelnek eléggé az önkormányzatokra, leépítik azokat. Az önkormányzatok „visszafejlődésére” jó példa az iskolák állami átvétele. Úgy látja, hogy ha ez a folyamat tovább folytatódik, „ugyanaz lesz a helyzet, mint amikor a család felbomlik”, és ha az önkormányzatok kiüresednek, „a politikai társadalom” nehéz helyzetbe kerül. „Értem, hogy a közigazgatás átalakítása nehéz és bonyolult, de örülnék, ha vége lenne 2017. január 1-jével” – üzente a kormánynak a fideszes polgármester.

Az utána felszólaló Karsay Ferenc, a XXII. kerület polgármestere hasonló gondolatot fogalmazott meg, egy másik hasonlattal. Karsay szerint az önkormányzat olyan, mint a testben a sejt, amivel ha probléma van, az ember teljes egészsége rámehet. „Az önkormányzatok sokat kibírnak, tudnak alkalmazkodni, de ha felborul az egyensúly, az egész szervezet visszavonhatatlanul károsodik” – mondta Budafok fideszes polgármestere.

Kovács Péter még egy érdekes kormányzati tervre is célzott, amelyről az utóbbi időben a nyilvánosság keveset hallhatott. A XVI. kerületi polgármester szerint „vannak hangok”, amelyek szerint csökkenteni kellene az önkormányzatok számát, például kevesebb budapesti kerületet kialakítani a mostani 23 helyett. Kovács „fölöslegesnek” tartaná, ha összevonnák a kerületét bármelyik másikkal.

A fideszes polgármestert az Indexnek elmondta: levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek erről, de választ egyelőre nem kapott.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 883 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: