< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Kikapott az Újpest Miskolcon

| Mobile | RSS

Kikapott az Újpest Miskolcon

2016. július 24. | hozzászólás | Sport

Kikapott az Újpest Miskolcon

fecsegő szimbolum

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Diósgyőri szurkolók vonulnak Miskolcon. MTI Fotó: Vajda János

Az Újpest 2-1-es vereséget szenvedett a Diósgyőr otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombati játéknapján, a két csapat 100. egymás elleni bajnoki mérkőzésén.

A DVTK legutóbb tíz évvel ezelőtt kezdte két győzelemmel a bajnokságot, és sorozatban hatodszor nyert otthon az Újpest ellen. A fővárosi lila-fehérek ebben a naptári évben változatlanul nyeretlenek idegenben bajnoki meccsen.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Diósgyőri VTK-Újpest FC 2-1 (0-1)

Miskolc, 6381 néző, v.: Vad II
gólszerzők: Oláh B. (52.), Bognár (54.), illetve Andric (28., 11-esből)
sárga lap: Tamás M. (11.), Oláh (14.), Antal (27.), Okuka (28.), Elek (49.), Nikházi (56.), illetve Mohl (11.), Pávkovics (50.)

DVTK:

Antal – Nemes, Tamás, Lipták, Okuka – Elek, Oláh – Nikházi (Eperjesi, 80.), Bognár, Vela (Dausvili, 60.) – Griffiths (Bacsa, 60.)

Újpest:

Balajcza – Mohl, Diarra, Kecskés, Nagy – Pávkovics, Windecker (Bardhi, 59.) – Cseke (Balázs B. 80.), Sankovic, Andric – Angelov (Lázok, 58.)

Az első félidő első felében kiegyenlítettnek tűnt a játék, majd az Újpest futballja vált veszélyesebbé, s ez gólt is eredményezett. A DVTK kapusa szabálytalankodott a tizenhatoson belül, Vad II játékvezető ezért büntetőt ítélt, amelyet Andric értékesített. A hazaiak megpróbáltak még egyenlíteni a szünet előtt, de nem igazán jutottak el komoly helyzetig.

A fordulás után elsősorban a DVTK jóvoltából nagy csata alakult ki a pályán, s a diósgyőriek erőfeszítéseit siker kísérte: előbb egyenlítettek, majd két perccel később Bognár jól eltalált távoli lövésével fordítottak is. Az edzők ezután mindkét oldalon cserékkel igyekeztek frissíteni, de a hajráig inkább a komoly küzdelem, mintsem a szép játék dominált. Az utolsó 10 perchez érkezve mindkét oldalon megtörtént a harmadik csere is, s bár a hajrában, sőt szinte az utolsó pillanatban az Újpestnek majdnem sikerült megszereznie egy pontot, Antal nagy védésének köszönhetően nem változott az eredmény.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 2593 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: ,