< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A dinnye miatt áll a bál a Tescónál))) Debido a la sandía con el balón en Tescónál

| Mobile | RSS

A dinnye miatt áll a bál a Tescónál))) Debido a la sandía con el balón en Tescónál

2016. július 27. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A dinnye miatt áll a bál a Tescónál

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Teherautókról dobáltak dinnyét a termelők a budaörsi Tesco épülete elé szerdán, hogy ezzel is tiltakozzanak árpolitikája ellen, feltételezve, hogy a cég túlzottan alacsony akciós árai lenyomják a felvásárlási árakat. A Tesco azonban hangsúlyozta, hogy az akcióban a már korábban felvásárolt túlkészletet értékesíti néhány áruház, és a cégnek nem célja az árak lenyomása.

Az áruházlánc hétfőn kilónkénti 49 forintos dinnyeakciót hirdetett, ami 20-25 forintos felvásárlási árat generál, és ezzel súlyos veszteséget okoz a szezon közepén az ágazatnak – mondta Oravecz Tamás, a Dinnyetermelők Országos Egyesületének elnöke az MTI-nek. Kifogásolta, hogy az áruházlánc az öt éve tartó agrárkormányzati fogyasztásélénkítő és kóstoltató akciókban sem vesz részt, és további problémának tartotta, hogy a Tesco “tönkreteszi az exportpiacokat” az interneten is terjedő árcédulával, miszerint bruttó 15 centért árulják a dinnyét Magyarországon.

Az áruházlánc ugyan 79 forintra emelte a magyar dinnye kilónként árát, de a szövetség szerint 100 forintos kilónkénti fogyasztói ár lenne elfogadható. Az elnök azt sem tartotta ésszerűnek, hogy az áruházlánc szavatosság előtti készletkisöpréssel indokolta az alacsony árat.

A Tesco közleményében hangsúlyozta, hogy nem célja az árak lenyomása, a dinnye kilónkénti akciós ára 99 forint, alacsonyabb ár a túlkészlet miatt fordulhat elő egyes áruházakban. Hozzátették, hogy a mostani görögdinnye-kampány célja a választék népszerűsítése, hogy vásárlók megismerjék a jobb beltartalmú fekete héjú magszegény, sárgahúsú és mini görögdinnyéket. Az akcióban szereplő minden görögdinnyét magyar szállító partnerektől szerezett be az áruházlánc.

Az elmúlt években a Tesco szoros kapcsolatot alakított ki a hazai szállító partnerekkel, akikkel előre egyeztetett termeltetési terv alapján dolgozik a vállalat, és a tavalyi évhez hasonlóan külföldön, a Tesco hálózatán belül is felkerül a polcokra a magyar görögdinnye – írták a közleményben.

Tavaly Magyarországon a nyári szezonban értékesített görögdinnye mennyisége importtal együtt 8,5 millió kilogramm volt, ebből 7 millió kilogramm a Magyarországon termesztett. Az idei szezonban közel 9,5 millió kilogramm görögdinnye értékesítését szeretné elérni a vállalat, melyből 8 millió kilogramm hazai dinnye értékesítését tervezi – áll a közleményben. Megjegyezték azt is, az áruházlánc várhatóan ugyancsak 8 millió kilogrammot exportál majd a cseh, szlovák és lengyel piacra, szemben a 2015-ben exportált 6 millió kilogrammal.

forrás:napi gazdaság.hu

Debido a la sandía con el balón en Tescónál

[Caption id = “attachment_76574” align = “AlignLeft” width = “150”] países 1OO www.fecsego.eu, en todos los continentes www.fecsego.eu 1OO países de todos los continentes [/ caption]

www.fecsego.eu Internacional Buenas noticias!

Camiones, tirando productores de melón Budaörs Tesco en frente del edificio el miércoles para protestar en contra de esta política de precios es, en el supuesto de que la empresa es precio más bajo extremadamente bajas deprimen los precios de compra. Sin embargo, Tesco señaló que la acción de la túlkészletet previamente adquiridos vende una tienda, y la compañía no tiene como objetivo a los precios de prensa.

La cadena de grandes almacenes en los lunes por 49 florines por cada kilo de melón precio de ganga, que genera 20-25 HUF precio de compra, lo que causa graves pérdidas a la industria en el medio de la temporada – dijo Tamas Oravecz, presidente de la Asociación Nacional de Productores de Melón MTI. Se objeta que la cadena de supermercados no participó en el estímulo del consumo público agro de cinco años y degustación de promociones y otro problema fue que Tesco “arruinando los mercados de exportación,” Internet se está extendiendo precio que brutas 15 centavos vendiendo melones en Hungría.

La misma cadena de tiendas aumentó a 79 HUF precio por kilo de melón de Hungría, pero, según la Federación de HUF 100 por kilo precio de venta sería aceptable. El presidente no consideró razonable que el készletkisöpréssel cadena antes de la garantía se justifica por el bajo precio.

Tesco declaración hizo hincapié en que no se pretende que presiones a la baja sobre los precios por kilo de melón precio promocional de los precios más bajos HUF 99 puede ocurrir debido a ciertas tiendas túlkészlet. Añadió que la reciente campaña de la sandía tiene como objetivo popularizar la elección para llegar a conocer mejor a los clientes beltartalmú semillas negras sin cáscara son pobres, y los mini sandías de pulpa amarilla. Todas las sandías en las especias de acción socios operadores de Hungría en la cadena.

En los últimos años, Tesco estrechas relaciones con los socios proveedores nacionales con los que trabajamos en la empresa sobre la base del plan de cultivo preestablecido y, al igual que el año pasado en el extranjero, se añade a los estantes de la sandía húngara en la red Tesco – escribió el documento.

El año pasado, la cantidad de sandías se venden en Hungría en la temporada de verano fue de 8,5 millones de kilogramos con las importaciones, de los cuales 7 millones de kilos producidos en Hungría. Esta temporada de ventas de cerca de 9,5 millones de kilos de sandía es que quiere lograr la empresa, que planea vender 8 millones de kilos de melón interno – es la comunicación. También argumentaron también se espera que el almacén de cadena para exportar ocho millones de kilogramos de Checa, eslovaco y polaco, exportados en 2015 frente a los 6 millones de kilogramos.

Fuente: gazdaság.hu Daily

Leave a Reply 807 megnézve, 1 alkalommal mai nap |