< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kevésbé bíznak munkahelyükben a magyarok, mint egy éve egy felmérés szerint))) Húngaros locais de trabalho menos confiança do que um ano atrás, de acordo com uma pesquisa

| Mobile | RSS

Kevésbé bíznak munkahelyükben a magyarok, mint egy éve egy felmérés szerint))) Húngaros locais de trabalho menos confiança do que um ano atrás, de acordo com uma pesquisa

2016. július 28. | hozzászólás | Közélet

Gazdaság-munkaerőpiac-felmérés
Kevésbé bíznak munkahelyükben a magyarok, mint egy éve egy felmérés szerint

fecsegő szimbolum
www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Kevésbé bíznak munkahelyükben a magyarok, mint egy éve, a legnagyobb mértékben a szakképzetlen munkavállalók bizalma csökkent a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián legfrissebb, reprezentatív munkaerőpiaci felmérése szerint.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott tájékoztatásuk szerint a munkaerőpiaci stabilitási index a második negyedévben 60 pontra csökkent a 100 fokú skálán, ami az előző év azonos időszakához képest 2 ponttal, 2016 első negyedévéhez képest pedig 4 ponttal kevesebb.
Az index azt méri, mennyire bíznak a munkavállalók abban, hogy jelenlegi munkahelyük hosszú távon is munkalehetőséget biztosít majd számukra, milyen lépéseket tennének meg annak érdekében, hogy megtartsák munkahelyüket, ha az veszélybe kerülne illetve, hogy megérzésük szerint milyen könnyen találnának új munkalehetőséget. Minél magasabb az értéke, a munkavállalók annál stabilabbnak érzik saját pozíciójukat, annál több mindent tennének meg azért, hogy megtartsák állásukat, ha az esetlegesen veszélybe kerülne, valamint annál könnyebbnek értékelik egy esetleges új munkalehetőség megtalálását.
A legnagyobb mértékben, 49-ről 40 pontra a 8 általánost végzettek körében csökkent az index az egy évvel korábbihoz képest. A mezőgazdaságban dolgozók, a pályakezdők (18-29 évesek) és a nyugdíj előtt állók is kevésbé bíznak abban, hogy munkahelyükkel hosszú távon számolhatnak.
A lista élén továbbra is a magasabb végzettségűek vannak, a diplomások 71 ponttal vezetik a mezőnyt, utánuk 63 ponttal következnek a legalább érettségivel rendelkező munkavállalók. A 18-29 évesek indexe 1 ponttal, 58 pontra csökkent az egy évvel korábbihoz képest, míg a az 50-59 év közöttiek körében éves szinten szintén enyhe, 2 pontos csökkenés volt, itt ugyancsak 58 pont volt az érték a második negyedévben.
Bernáth Tamás, a BNP Paribas Cardif biztosító vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta, a magasabb iskolai végzettség nagyobb önbizalmat jelent a munkavállalás, és a munkaerőpiacon való elhelyezkedés szempontjából. Az eredmények alapján megállapítható az is, hogy a fiatal diplomások és a pályájuk végén járó munkavállalók az átlagosnál pesszimistábbak – tette hozzá.
A stabilitási indexet a BNP Paribas Cardif biztosító a Mediánnal közösen 2014-ben hozta létre, 1200 munkavállaló személyes megkérdezésén alapul, a minta életkor, nem, iskolai végzettség és településtípus szerint reprezentálja a felnőtt magyar népességet.
A BNP Paribas Cardif leányvállalatai 2002 óta vannak jelen Magyarországon. A Cardif Biztosító Zrt. és a Cardif Életbiztosító Zrt. bruttó díjbevétele 2014-ben elérte a 4,46, illetve az 1,35 milliárd forintot, 2015-ben pedig az 5,72 milliárd, illetve 1,68 milliárd forintot.
A nyilvános cégadatbázis szerint a Cardif Biztosító Zrt. tavaly 168 millió forint adózott eredményt ért el az egy évvel korábbi 142 millió forint után. A Cardif Életbiztosító Zrt. 2015-ben 82 millió forint veszteséget könyvelt el az előző évi 1 millió forintot enyhén meghaladó adózott eredmény után.
A BNP Paribas Cardif, a BNP Paribas Csoport biztosítója kockázati és megtakarítási biztosítási termékeket kínál. Világszerte mintegy 90 millió ügyfelet biztosít, Európában, Dél-Amerikában és Ázsiában meghatározó piaci szereplő. A cég mintegy 10 ezer alkalmazottat foglalkoztat, 2014-ben bruttó éves díjbevétele 27,5 milliárd euró volt.

MTI

Húngaros locais de trabalho menos confiança do que um ano atrás, de acordo com uma pesquisa

 batendo o símbolo
www.fecsego.eu notícias internacionais Good!

Húngaros locais de trabalho menos confiança do que um ano, o maior índice de confiança dos trabalhadores não qualificados diminuiu, de acordo com o seguro BNP Paribas Cardif e última pesquisa de um representante dos meios de comunicação no mercado de trabalho.

Com MTI na quinta-feira, de acordo com informações recebidas no índice de estabilidade do mercado de trabalho no segundo trimestre caiu 60 pontos para 100 escala, que em comparação com o mesmo período do ano anterior em 2 pontos, em comparação com o primeiro trimestre de 2016 é inferior a 4 pontos.
O índice mede quão confiante empregados em seus trabalhos atuais e oferecem possibilidades de emprego a longo prazo para eles, quais os passos que você, a fim de manter os seus postos de trabalho, você faria bem para a intuição, de acordo com o quão fácil seria encontrar novas oportunidades de emprego para em risco. Quanto maior o valor, mais estáveis ​​os funcionários se sentem a sua posição é, mais ela faria tudo para manter seus empregos se seria potencialmente em risco, bem como apreciar o que é mais fácil encontrar uma possível novas oportunidades de emprego.
O maior aumento de 49 para 40 pontos em oito dos diplomados do ensino fundamental entre o índice caiu de um ano antes. Os trabalhadores agrícolas, abandono escolar (18-29 anos) e na frente dos pensionistas também são menos confiantes de que seu local de trabalho contará no longo prazo.
No topo da lista ainda é o mais educado que são, os graduados de 71 pontos, liderou o bloco, após os próximos 63 pontos para trabalhadores com pelo menos GCSE. O índice do grupo 18-29 anos em 1 ponto, 58 ponto de declínio no ano anterior, enquanto os jovens de 50-59 anos também foi uma ligeira no ano, queda de 2 pontos em valor também foi de 58 pontos no segundo trimestre.
Tamas Bernath, diretor executivo do BNP Paribas Cardif de seguros disse que a comunicação, maior nível de escolaridade é maior confiança para o emprego eo mercado de trabalho em termos de localização. Os resultados mostram também que os jovens licenciados e empregados em suas carreiras final do que a média pessimista – acrescentou.
O índice de estabilidade de seguros do BNP Paribas Cardif em 2014 foi estabelecida conjuntamente pela mediana, com base em entrevistas pessoais com 1200 trabalhadores, da amostra por idade, sexo, nível de instrução e tipo de assentamento representa a população adulta húngaro.
BNP Paribas Cardif suas subsidiárias estão ativos na Hungria desde 2002 O Insurance Company Cardif. E Cardif Life Insurance. Faturamento bruto em 2014 alcançou 4,46, ou 1,35 bilhões de forints em 2015 e os 5,72 bilhões e 1,68 bilhões de forints.
Um banco de dados público da companhia, de acordo com a Cardif Insurance Company. No ano passado, depois que o lucro fiscal de HUF 168 milhões após o ano anterior HUF 142 milhões. A Cardif Life Insurance Company. Em 2015 registou uma perda de HUF 82 milhões de lucro após impostos de pouco mais de HUF 1 milhão no ano anterior.
BNP Paribas Cardif, um grupo BNP Paribas oferece seguros de risco e produtos de seguros de poupança. Em todo o mundo, fornece cerca de 90 milhões de clientes na Europa, América do Sul e leitor de mercado dominante na Ásia. A empresa emprega cerca de 10 mil funcionários e faturamento bruto anual em 2014 foi de EUR 27,5 bilhões.

MTI

Leave a Reply 896 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: