< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Korrupcióinfó: milliárdos pénzégetés történhet az Új Nemzedék Központban))) Corruption Info: des milliards de brûlure en espèces sera faite à la nouvelle génération Centre

| Mobile | RSS

Korrupcióinfó: milliárdos pénzégetés történhet az Új Nemzedék Központban))) Corruption Info: des milliards de brûlure en espèces sera faite à la nouvelle génération Centre

2016. július 28. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Korrupcióinfó: milliárdos pénzégetés történhet az Új Nemzedék Központban

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

szerző:Szabó Dániel Vilmos

Nem sok eredmény látszik abból a közel 5 milliárd forint EU-s és állami támogatásból, amit az Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft. kapott a névből egyszerűen levezetett „Új nemzedék újratöltve” programra, amelyre egyedüliként pályázhatott a kiírás szerint. A fiatalok munkába állását segítő projekt keretében húsz kontaktpont irodájában hoznának létre közösségi tereket, valamint fesztiválokon és rendezvényeken tartanának előadásokat a megcélzott 12-35 éves korosztálynak. Az eddig kikerült közbeszerzések alapján viszont több száz millió forintot fizethettek ki furcsa és túlárazott megbízásokra – derült ki Hadházy Ákos, az LMP társelnökének csütörtöki 25. jubileumi korrupcióinfóján.


Hadházy Ákos
Fotó: Soós Lajos / MTI

Hadházy és párttársa, Ikotity István közérdekű adatigénylésben fordult a központot felügyelő Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy mi valósult meg a kiutalt támogatásból, milyen szerződéseket kötöttek. A tárca viszont tovább irányította őket a központhoz, mondván nem ők az adatgazdák.

A kevés megküldött adatban és az eddig nyilvánosságra hozott közbeszerzésekben is sok gyanús tételt talált az LMP-s politikus:

25 millió forintba került a honlapfejlesztés.
24,8 millió forintot költöttek grafikai tervezésre és nyomdai munkákra.
100 millió forintot számoltak projektmenedzsmentre a pályázat alatt.
251 millió forintot költenek nem részletezett egyéb szakértői tevékenységre.
340 millió forint a marketinges és kommunikációs büdzsé.
1,6 milliárd forintot terveztek be személyi jellegű ráfordításokra és útiköltségre a 117 embert foglalkoztató cégnél. A 2015-ös évben a cégbeszámoló alapján nettó 231 ezer forint volt az átlagkereset, vagyis majd’ 5 évig minden fizetés biztosított a támogatásból.
36 millió forintot fizetnek a Humán Telex Kft-nek rendezvényszervezésre és PR-marketing tevékenységre. A Fradi vezérigazgatójának, Orosz Pálnak ez nem az első állami megbízása: 900 millió forintért egy másik vállalkozással együtt a Humán Telex fogja népszerűsíteni a 2024-es budapesti olimpiai pályázatot.

Hadházy felidézte azt is, hogy az Új Nemzedék Nonprofit Kft. nem először kapott állami támogatást: korábban 3 milliárd forintért valósíthatták meg az „Átfogó ifjúsági szolgáltatásfejlesztés a köznevelésben tanuló diákok esélyegyenlőségének növelése” című projektet. A pályázat furcsaságait először a 444 vette észre tavaly nyáron: a lap megírta, hogy az Új Nemzedék Központ környékén több fiatal, fideszes politikus is feltűnt, a közbeszerzések pedig ott is túlárazottnak tűntek. 310 millió forintot költöttek kommunikációra úgy, hogy igazából senki sem hallott a programról.
Az Új Nemzedék Központ zánkai főépülete 2012-ben
Az Új Nemzedék Központ zánkai főépülete 2012-ben
Fotó: Nagy Lajos / MTI

Ez feltűnt az Állami Számvevőszéknek is, amely idén tavasszal megvizsgálta volna az állami cég pénzügyeit, de az ellenőröket egyszerűen nem engedték be az épületbe. Az ÁSZ eleve azért ment a helyszínre, mert a szervezet nem küldte meg az ellenőrzéshez szükséges dokumentumokat. Az elmúlt évek pénzügyi beszámolói alapján tényleg gondok lehetnek a cég gazdálkodásában: a 2014-es adatok szerint négymilliárd forintos veszteséggel zárták az évet, ezt kozmetikázta a hárommilliárdos, rendkívüli bevételnek elkönyvelt támogatás. 2015-ben már 17 millió forintos nyereséggel zártak, de megint csak a pályázati bevételek fordították pozitívba a mérleget, valamint az, hogy eladták a zánkai úttörőtábort az Erzsébet Vagyonkezelő Zrt-nek.

forrás:index.hu

Corruption Info: des milliards de brûlure en espèces sera faite à la nouvelle génération Centre

[Caption id = “attachment_76574” align = largeur “de AlignLeft” = “150”] pays 1OO de www.fecsego.eu, sur tous les continents www.fecsego.eu 1OO pays sur tous les continents [/ caption]

www.fecsego.eu nouvelles internationales Bon!

Auteur: Daniel Szabo Vilmos

Pas beaucoup de résultats observés de près de 5 milliards de HUF dans l’UE et le soutien de l’Etat de ce que la nouvelle génération à but non lucratif Kft. Reçu le nom est simplement dérivé du programme «Nouvelle génération Reloaded”, qui est le seul ouvert pour les enchères est prévue pour. Aider les jeunes en projet d’emploi dans le cadre de vingt contacts office de point serait mis en place des espaces communautaires, ainsi que des festivals et événements tartanának performances du groupe d’âge cible 12-35, cependant, pourraient payer HUF des centaines de millions de commandes étranges et hors de prix sur la base de l’auparavant exclus des marchés publics -. il est apparu Hadházy Akos, LMP co-président du jeudi 25 . korrupcióinfóján anniversaire.

Akos Hadházy
Photo: Lajos Soos / MTI

Hadházy et collègue de parti, Stephen Ikotity centre d’information du public se sont tournés vers la demande auprès du ministère du superviseur des ressources humaines, nous avons réalisé que la subvention allouée, qui a conclu des contrats. Le ministère, cependant, outre les a dirigés vers le centre, en disant qu’ils ne sont pas le propriétaire des données.

Une petite quantité de données envoyées et les marchés publics a également publié de nombreux objet suspect trouvé LMP politicien:

25 millions de forints a été le développement du site.
millions de HUF 24,8 ont été consacrés à la conception graphique et le travail d’impression.
100 millions de HUF a été signalé dans l’application de gestion de projet.
millions de HUF 251 est consacré à d’autres activités d’experts non précisées.
millions de HUF 340 dans le budget de marketing et de communication.
1,6 milliard de HUF des dépenses prévues par le personnel de l’entreprise et les frais de déplacement de l’emploi de 117 personnes. L’année 2015 a été basée sur le net 231 000 HUF cégbeszámoló le salaire moyen, soit près de cinq ans à compter de la subvention prévue pour tous les paiements.
millions de HUF 36 payé pour le Telex Kft humain pour la planification de l’événement et le marketing des relations publiques. Fradi chef de la direction, la Russie de Paul est pas le premier mandat du gouvernement: 900 millions de forints avec une autre entreprise par le Telex humain seront promus en 2024 à Budapest et à la compétition olympique.

Hadházy a également rappelé que le Bureau de New Generation n’a pas été la première fois les aides d’État. HUF 3 milliards précédemment ont réalisé les «services complets de développement de la jeunesse pour les étudiants de l’éducation publique qui étudient de plus en plus l’égalité des chances” était un projet. Applications bizarreries ont d’abord pris connaissance de la 444 l’été dernier, le conseil a écrit que dans le Centre de nouvelle génération et plus jeunes, les politiciens du Fidesz ont remarqué, les marchés publics, il semblait également hors de prix. millions de HUF 310 ont été consacrés à la communication de sorte que personne n’a vraiment entendu parler du programme.
Le bâtiment principal du Centre Zánka New Generation en 2012
Le bâtiment principal du Centre Zánka New Generation en 2012
Photo: Lajos Nagy / MTI

Il est apparu le Bureau national d’audit, qui avait examiné ce printemps, les finances de la société d’État, mais les vérificateurs sont tout simplement pas autorisés à pénétrer dans le bâtiment. La SAO a déjà était allé à la scène parce que l’organisation n’a pas envoyé les documents nécessaires à la vérification. Sur la base des rapports financiers des dernières années ont vraiment du mal dans la gestion de la société: Selon la perte de données 2014 HUF a clôturé l’année avec quatre milliards, trois milliards cette kozmetikázta, réservé soutien du revenu extraordinaire. 2015 a été fermé millions HUF 17 profit, mais les recettes dans l’offre à nouveau devenu positif dans le bilan, ainsi que d’être vendus au camp de pionnier dans Zánka Elizabeth Tenir Zrt.

Source: index.hu

Leave a Reply 796 megnézve, 1 alkalommal mai nap |