< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Merkel kilencpontos terrorellenes csomagot terjesztett elő))) Merkel stellte eine Neun-Punkte-Anti-Terror-Paket

| Mobile | RSS

Merkel kilencpontos terrorellenes csomagot terjesztett elő))) Merkel stellte eine Neun-Punkte-Anti-Terror-Paket

2016. július 28. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Merkel kilencpontos terrorellenes csomagot terjesztett elő

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen


Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

A globalizáció árnyoldalai próbára teszik Németországot és Európát, de továbbra is kétségtelen, hogy “meg tudunk birkózni” a történelmi kihívással – mondta Angela Merkel csütörtökön Berlinben. A német kancellár kilenc pontból álló biztonságpolitikai programot mutatott be és jelezte, hogy a legutóbbi támadások után sem tervez változtatást az uniós külső határok védelmére és az EU-Törökország megállapodásra alapozott menekültpolitikájában.

A kancellár rendkívüli sajtótájékoztatóján megismételte 11 hónappal ezelőtti híres kijelentését, miszerint Németország megbirkózik a menekültválsággal (“wir schaffen das”). A würzburgi és az ansbachi támadás az eddigi adatok szerint iszlamista terror volt, amelyet Németországba menekültként érkezett emberek követtek el. A hatóságok mindent megtesznek a “megrázó és elszomorító” bűncselekmények feltárásáért – tette hozzá.

Ezzel “a sok ártatlan menekültnek is tartozunk” – mondta. A kancellár az utóbbi napok németországi támadásai miatt szabadságát megszakítva rendkívüli nemzetközi sajtótájékoztatót tartott, amelyen megismételte 11 hónappal ezelőtti híres kijelentését, miszerint Németország megbirkózik a menekültválsággal (“wir schaffen das”).

Merkel rendkívüli sajtótájékoztatón. MTI/EPA Fotó

Az Európa körüli válságok, a menekültek, a terrorizmus mind-mind a globalizáció “árnyoldalát, fonákját” jelentik, és Németországnak és Európának ezzel meg kell birkóznia. “Nem mondtam, hogy egyszerű ügy lesz, amelyet könnyen elintézünk” – mondta Angela Merkel. A würzburgi és az ansbachi támadás, amelyben az elkövetők meghaltak és összesen húszan megsebesültek, az eddigi adatok szerint iszlamista terrorcselekmény volt, amelyet Németországba menekültként érkezett emberek követtek el.

Nyitott határokat nem kellett megnyitni

Teljesen mindegy, hogy 2015. szeptember 4. – a Magyarországon a nyugati határ felé elindult menekültek beengedéséről hozott döntés – előtt vagy után érkeztek – húzta alá a kancellár. A hatóságok mindent megtesznek a “megrázó, nyomasztó és elszomorító” bűncselekmények feltárásáért – tette hozzá. Ezzel “saját biztonságunknak és a sok ártatlan menekültnek is tartozunk” – mondta.

A terroristák “barbár” cselekedeteikkel “civilizációs tabukat” döntöttek meg és “bomlasztani” akarták mindazt, amiért a németek kiállnak: életformájukat, nyitottságukat, szolidaritásukat. A terroristák félelmet és “civilizációk és vallások közötti gyűlöletet gerjesztenek”, de Németország “határozattan fellép” mindez ellen – mondta Angela Merkel.

Az elkövetők a merényletekkel “gúnyt űznek az országból, amely befogadta őket”, gúnyt űznek a menekültek segítőiből és “a menekültekből, akik valóban segítségért jöttek hozzánk a háború és az erőszak elől, és békében akarnak élni” – tette hozzá.

Már itt volt a terrorizmus

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy az iszlamista terrorizmus nem Würzburggal és Ansbachhal érkezett meg Németországba. A 2011-ben a frankfurti repülőtéren amerikai katonák ellen elkövetett merényletet és az idén tavasszal Hannoverben egy rendőr ellen végrehajtott támadást felidézve kifejtette, hogy az iszlamista terror régóta jelen van, de a legutóbbi két támadással “teljes erővel” megmutatkozott és beépült a köztudatba. Különösen “szörnyű” az általános elbizonytalanodás, ezért a szövetségi kormány azon dolgozik, hogy helyreálljon a bizalom az állami intézmények iránt – mondta.

A kancellár kilenc pontból álló terrorellenes biztonságpolitikai programot vázolt fel. Rámutatott, hogy a két merényletet olyan emberek követték el, akikre a támadásig nem figyeltek fel a biztonsági szervek. Ezért jobb korai figyelmeztető rendszerre van szükség. Továbbá meg kell erősíteni a rendőrséget és jobban be kell vonni a hadsereget (Bundeswehr) a terror elleni küzdelembe.

Folytatni kell az internetes bűnözés ellen felállított hatóság kiépítését, fejleszteni szükséges a terrorizmus tudományos kutatását, javítani kell az uniós együttműködésen, szorosabbra kell fűzni együttműködést az Egyesült Államokkal – a hírszerzés területén is -, és uniós szinten szigorítani kell a fegyvertartási szabályokat – sorolta. Kilencedik pontként a kitoloncolások következetesebb végrehajtását említette.

Arról, hogy miért nem kereste fel a merényletek helyszínét, elmondta, hogy vasárnap részt vesz a müncheni gyászünnepségen, amelyen nemcsak a bajor fővárosban történt vérengzés áldozatai előtt tisztelegnek, hanem Würzburgról és Ansbachról is megemlékeznek. A kérdésre, hogy Németország háborúban áll-e, kiemelte, hogy nem az iszlám, hanem az iszlamista terrorizmus és az iszlám Állam dzsihadista szervezet ellen kell harcolni, és ezt akár háborúnak is lehet nevezni.

A menekülthelyzet európai uniós kezeléséről elmondta: 11 hónap alatt sok eredményt értek el, de kell még dolgozni és csalódott, amiért néhány tagország nem mutat hajlandóságot a közös erőfeszítésekre. Németország a Magyarországon Nyugat felé elindult menekültek beengedéséről szóló döntéssel nem nyitotta meg határait a menekültek előtt, mert a határok nyitva voltak – mondta Angela Merkel kérdésre válaszolva.

Hangsúlyozta, hogy teljes mértékben támogatja a belső határokon tavaly szeptember 15-én ideiglenesen visszaállított határellenőrzést, és elmondta: az Európai Bizottság (EB) az év végén vizsgálja majd, hogy megfelelő-e az uniós külső határok védelme a belső határellenőrzés megszüntetéséhez. Kiemelte: az EB és a német kormány felfogása szerint nem lehet megtagadni a belépést a menedéket kereső emberektől, viszont az elutasítás eszköze helyett ott van a dublini eljárás – a menedékjogi kérelem megvizsgálásáért felelős tagállam meghatározására -, és a német kormány “ismét sokkal erőteljesebben” él ezzel a lehetőséggel.

A kancellárt egy sor további ügyről is kérdezték, mindenekelőtt a törökországi helyzetről, amellyel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy nagy aggodalommal tapasztalja és szoros figyelemmel követi a török hatóságok “nagyon kemény” fellépését. Hozzátette, hogy minden körülmények között érvényesíteni kell az arányosság elvét.

forrás:híradó.hu

Merkel stellte eine Neun-Punkte-Anti-Terror-Paket

[Bildunterschrift id = “attachment_76574” align = “alignleft” width = “150”] www.fecsego.eu 1OO Ländern auf allen Kontinenten www.fecsego.eu 1OO Ländern auf allen Kontinenten [/ caption]
Gott segne und die www.fecsego.eu internationalen Nachrichtenportal Ungarn schützen!

Die negativen Seiten der Globalisierung auf dem Prüfstand in Deutschland und Europa, aber es ist immer noch wahr, dass historische Herausforderung “wir umgehen können” – sagte Angela Merkel am Donnerstag in Berlin. Die deutschen Kanzlers Neun-Punkte-Programm für die Sicherheit vorgestellt und darauf hingewiesen, dass er nicht nach den jüngsten Angriffen auf veränderte sich planen die EU-Außengrenzen und der EU und der Türkei Abkommen über Flüchtlingspolitik basiert zu schützen.

Der Kanzler wiederholte eine außerordentliche Pressekonferenz vor 11 Monaten berühmte Aussage, dass Deutschland mit der Flüchtlingskrise zu bewältigen ( “wir das schaffen”). Die Würzburg und Ansbach Angriff, nach dem bisherigen Daten war Islamist Terror die Menschen nach Deutschland kam als Flüchtling begangen wurde. Die Behörden werden die Erforschung der “schockierend und enttäuschend” Verbrechen versuchen, – fügte er hinzu.

Mit “wir eine Menge unschuldiger Flüchtlinge schuldig” – sagte er. Der Kanzler wegen der Angriffe in den letzten Tagen in Deutschland hat eine Sonder von der internationalen Pressekonferenz unterbrochen Freiheit, an dem vor 11 Monaten, die berühmte Aussage wiederholt, dass Deutschland mit der Flüchtlingskrise zu bewältigen ( “wir das schaffen”).

Merkel außerordentlichen Pressekonferenz. MTI / EPA Foto

Die Krisen in Europa, Flüchtlinge, Terrorismus und Globalisierung, und die “dunkle Seite, die untere Fläche” bedeutet, und in Deutschland und Europa hat zu bewältigen. “Ich habe nicht gesagt, dass es eine einfache Sache sein, die leicht zu arrangieren ist,” – sagte Angela Merkel. Die Würzburg und Ansbach Angriff, bei dem die Täter sind tot und zwanzig verwundet, nach den bisher gesammelten Daten war eine islamistische Terrorplan, die nach Deutschland kamen als Flüchtlinge Menschen begangen wurden.

Offene Grenzen sollten nicht geöffnet werden

Es muss nicht bis 4. September 2015 Materie – kam vor oder nach dem – – die Entscheidung der ungarischen Flüchtlinge für die westliche Grenze beengedéséről geleitet betonte die Kanzlerin. Die Behörden werden die Erforschung der “schockierend, belastend und betrüblich” Verbrechen versuchen, – fügte er hinzu. Mit “Selbst biztonságunknak und wir eine Menge unschuldiger Flüchtlinge schuldig” – sagte er.

Die Terroristen ‘barbarisch’ wirkt mit “Zivilisations Tabus” und beschlossen, “bomlasztani” Sie wollte alles, für die die Deutschen stehen: Lebensstile, Offenheit, Solidarität. Die Angst und Terroristen Hass zwischen den Kulturen und Religionen zu erzeugen, “aber Deutschland” Stark Aktion “dagegen – sagte Merkel.

Die Täter der Anschläge werden als “das Land spöttisch die sie angenommen,” lustig machen segítőiből Flüchtlinge und “Flüchtlinge aus den Menschen, die wirklich zu uns kommen, um Hilfe in den Krieg und die Gewalt in Sicht, und wollen in Frieden zu leben”, – fügte er hinzu.

Es war schon in den Terrorismus

Als Antwort auf Fragen, sagte er, dass der islamistische Terror nicht Würzburggal und Ansbachhal angekommen in Deutschland. Im Jahr 2011 hat der Flughafen Frankfurt begangen gegen amerikanische Soldaten Ermordung und in diesem Frühjahr in Hannover gegen eine unter Hinweis Polizei Angriff erklärt, dass islamistische Terror lange präsent ist, aber die beiden jüngsten Angriffe “volle Kraft” wurde im Bewusstsein der Öffentlichkeit gezeigt und verschanzt. Vor allem “schrecklich” die allgemeine Unsicherheit, so die Bundesregierung das Vertrauen in öffentliche Institutionen wiederherzustellen arbeitet, dass – sagte er.

Der Kanzler dargelegt eine Anti-Terror-Sicherheit Neun-Punkte-Programm. Er wies darauf hin, dass die beiden Ermordung wurde von Personen begangen worden ist, den der Angriff nicht in den Sicherheitskräften beobachtet wurde. Daher wird eine bessere Frühwarnsystem benötigt. Darüber hinaus müssen sie die Polizei zu stärken und mehr in der Armee (Bundeswehr) im Kampf gegen den Terror zu sein.

Weiter Behörde gegen Internet-Kriminalität setzen den Aufbau, die notwendige wissenschaftliche Erforschung des Terrorismus zu entwickeln, um die Zusammenarbeit der Union zu verbessern, Anziehen muss mit den Vereinigten Staaten durch die Zusammenarbeit begleitet werden – das Gebiet der Intelligenz – und auf EU-Ebene von Waffenbesitz Regeln gestärkt werden – klassifiziert. Neunter Punkt durch eine konsequente Durchsetzung der Ausweisung erwähnt.

Darüber, warum nicht die Seite der Anschläge besuchte, sagte er, dass der Sonntag in der Trauerfeier in München teilnehmen, wo nicht nur die Opfer zu Ehren des Massakers in der bayerischen Hauptstadt passiert ist, aber Würzburgról und Ansbachról erinnern kann. Die Frage, ob Deutschland im Krieg, betonte, dass es nicht der Islam, sondern den islamischen Terrorismus und islamischen Staaten gegen Dschihad-Organisation zu kämpfen, und auch ein Krieg bezeichnet werden kann.

Das Management der Flüchtlingssituation in der Europäischen Union, sagte in 11 Monaten viele Ergebnisse erzielt, aber es muss noch viel Arbeit und ist enttäuscht, dass einige Länder zeigen keine Bereitschaft zu gemeinsamen Anstrengungen. Deutschland Entscheidung der ungarischen Flüchtlinge nach Westen geleitet beengedéséről nicht seine Grenzen für Flüchtlinge geöffnet, weil die Grenzen offen waren – Angela Merkel sagte als Antwort auf Fragen.

Er betont seine volle Unterstützung für die Binnengrenzen letzten 15. September vorübergehend wieder Grenzkontrollen und sagte, die Europäische Kommission (EC) wird am Ende des Jahres überprüft werden, ist es angebracht, den EU-Außengrenzen und die Aufhebung der Binnengrenzkontrollen zu schützen. Sie betonte, dass die Europäische Kommission und die Auffassung der deutschen Regierung kann keinen Zugriff auf die Zuflucht der Menschen verweigert werden, sondern die Weigerung Werkzeug gibt es das Dublin-Verfahren – Bestimmung des Mitgliedstaats, der für Prüfung eines Asylantrags – und die deutsche Regierung “wieder einmal mehr mit Gewalt das Leben diese Option.

Der Kanzler bat auch eine Reihe weiterer Fall, insbesondere die Situation in der Türkei, für die die Sorge der Erfahrung unterstrichen und eng durch die türkischen Behörden hart “Aktion überwachen. Er fügte hinzu, dass unter allen Umständen den Grundsatz der Verhältnismäßigkeit geltend gemacht werden sollte.

Quelle: Hirado.hu

Leave a Reply 951 megnézve, 1 alkalommal mai nap |