< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Felhőzet Vízproblémákat is okoz az éghajlatváltozás Magyarországon)) nuvem A água também é um problema causado pela mudança climática na Hungria

| Mobile | RSS

Felhőzet Vízproblémákat is okoz az éghajlatváltozás Magyarországon)) nuvem A água também é um problema causado pela mudança climática na Hungria

2016. július 30. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Felhőzet
Vízproblémákat is okoz az éghajlatváltozás Magyarországon

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Mika János éghajlatkutató szerint Magyarországon csökkenő tendenciát mutat a vízbevétel, amelynek fő okozója az éghajlatváltozás.

A szakértő az M1 péntek esti műsorában azt mondta, az éghajlatváltozás nemcsak a hőmérséklet, hanem a felhőzet változásával is jár, Magyarországon és attól délre csökken, ami melegedést és hiányt okoz a csapadékban.

Hozzátette: az északi területen ennek pont az ellenkezője igaz, emiatt a száraz területek még szárazabbak, a csapadékosak még csapadékosabbak lesznek. Emiatt ahol vízhiány volt, ott még nagyobb hiány lesz, ahol pedig vízbőség volt, ott még több víz lesz.

Perger László, az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezető tanácsadója a hírműsorban azt mondta, a föld teljes vízkészletének 2,8 százaléka édesvíz, ennek 75 százaléka nem hozzáférhető, a fennmaradó kevesebb mint 1 százalék fogyasztható.

Felhívta a figyelmet, hogy ki kell elégíteni az ökológiai, ipari és mezőgazdasági igényeket is az emberi fogyasztáson kívül, és a helyzetet súlyosbítja, hogy a népesség folyamatosan emelkedik.

forrás:mno.hu

nuvem
A água também é um problema causado pela mudança climática na Hungria

[Caption id = “attachment_76574” align = “AlignLeft” width = “150”] países 1OO www.fecsego.eu, em todos os continentes www.fecsego.eu 1OO países em todos os continentes [/ caption]

www.fecsego.eu Internacional Boas notícias!

John Mika investigação sobre o clima na Hungria é uma tendência de queda na receita de água, a principal causa das mudanças climáticas.

Mostrar o especialista M1 sexta à noite, disse que a mudança climática não é apenas a temperatura, mas também devido a mudanças na cobertura de nuvens, na Hungria, e do sul diminui, o que provoca o aquecimento e escassez de chuvas.

Ele acrescentou que as áreas do norte apenas o oposto é verdadeiro, de modo que as áreas secas ainda mais secas e as chuvas estão ainda a ser csapadékosabbak. Portanto, onde houve falta de água, haverá uma escassez ainda maior, onde a água era abundante, haverá ainda mais água.

László Perger, a Direcção Nacional das Relações de água Senior Advisor ao programa de notícias disse que 2,8 por cento do total dos recursos de água subterrânea de água doce, 75 por cento de este não estiver disponível, os restantes menos de 1 por cento consumido.

Ele chamou a atenção para a necessidade de atender às necessidades ecológicas, industriais e agrícolas, além de consumo humano, ea situação é agravada pela população continua a aumentar.

Fonte: mno.hu

Leave a Reply 1909 megnézve, 2 alkalommal mai nap |