< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Az uniós milliárdokból felújított Hollókőn épül a fideszes Becsó család háza))) ЕС вновь Холлокё млрд Фидес основывается на доме семьи в Вене

| Mobile | RSS

Az uniós milliárdokból felújított Hollókőn épül a fideszes Becsó család háza))) ЕС вновь Холлокё млрд Фидес основывается на доме семьи в Вене

2016. augusztus 1. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Az uniós milliárdokból felújított Hollókőn épül a fideszes Becsó család háza

bcso

A Fidesz Nógrád megyei erős emberéhez, Becsó Zsolthoz több szállal is köthető családi ház épül Hollókőn. Az 1987 óta a Világörökség részeként nyilvántartott faluba az elmúlt években mintegy 2 milliárd forint uniós támogatás érkezett. A pénz több mint felét két vállalkozás kapta különböző építési munkákért. Az egyik cég ingatlana a falufelújítással egy időben megszépült, a másik cégnek pedig 500 millió forint EU-s támogatás segítségével hamarosan wellness szállodája nyílik a település szélén, Becsóék épülő háza mellett.

 

tamogatoi_800_450

 

Hollókő Budapesttől 95 kilométerre, Nógrád megyében található. A Cserhát hegység festői környezetében fekvő településnek mindössze 380 lakosa van. Nevét a legenda szerint arról kapta, hogy a falucska szélén álló várban fogvatartott lány kiszabadítása érdekében annak boszorkány dajkája szövetkezett az ördöggel, akinek parancsára az ördögfiak éjszakánként hollóvá változva kövenként bontották a várat, mígnem a várúr végül elengedte a lányt.

Hollókő azonban elsősorban nem a dombtetőn magasodó várról, hanem a 17-18. században kialakult ófalu jellegzetes házairól, és a köztük álló aprócska templomról ismert. Az eredeti állapotukban megőrzött épületek a régi palóc világ egyedi emlékei, ezért az Unesco már 1987-ben a Világörökség részévé nyilvánította a települést.

Becsóék háza épül a falu szélén

Július elején ellátogattunk Hollókőre, ahol messziről kiszúrtunk egy gigantikus épületet. A falu szélén magasodó ingatlan méreteiben a középkori várral vetekszik és már a településre vezető útról is jól látszik. Ottjártunkkor a környékén gépek és emberek hada szorgoskodott, gőzerővel folyt az építkezés, amelynek eredménye a helyszínen felállított tábla szerint majd egy négycsillagos szálloda lesz.

A munkálatok nagy összhangot mutattak a hotel mellett épülő családi házzal, amely már szintén majdnem elkészült. Látogatásunk alkalmával azt láttuk, hogy a ház és a szálloda közötti telek mintha nem is lenne, a két építkezésen dolgozó emberek átjárnak egymáshoz, együtt cigiznek, beszélgetnek, és amikor az egyik csapat abbahagyta aznapra a hotelépítést, akkor a szomszédos háznál is befejeződött a munka, és a munkások egyszerre távoztak a két ingatlantól.

 

Az uniós milliárdokból felújított Hollókőn épül a fideszes Becsó család háza from atlatszo.hu on Vimeo.

 

A családi házas telek a Palóc Hotel Kft. birtokában van, a cég két tulajdonosa pedig Becsó Zsoltnak, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének felesége és testvére, Becsóné Zvada Anita és Becsó Károly.

Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselőről nem nagyon hallani az országos médiában, de saját területén, Salgótarján környékén annál ismertebb. Forrásaink szerint egyértelműen Becsó a párt helyi erős embere, ő dönt a fontos ügyekben.

Az biztos, hogy a neve a trafikbotrányban is előkerült: mint a Magyar Narancs is megírta, a Becsó barátjának és tanácsadójának tartott Molnár Arnold családja Salgótarjánban és környékén összesen 20 dohánybolt üzemeltetési jogát nyerte el. Azt pedig a Vastagbőr hozta nyilvánosságra, hogy Becsónak közös cége van Molnárral és feleségével, Molnárné Szandai Edittel.

Molnárné 2009-ben Becsó Zsolt feleségével, Becsóné Zvada Anitával közösen vette meg a hollókői telket birtokló Palóc Hotel Kft.-t. Majd 2012-ben Molnárné kiszállt a cégből, és helyére a képviselő testvére, Becsó Károly lépett.

Az információink szerint egy salgótarjáni iskolában tanító Becsóné és a közeli Pásztó fideszes önkormányzati képviselőjeként ténykedő sógora tulajdonában álló cégnek kifejezetten rosszul megy. Nettó árbevétele az elmúlt öt évben végig 0 forint volt, és négy éve csak veszteséget termel.

Talán ez a magyarázat arra, hogy a Palóc Hotel Kft. fióktelepeként már 2013-ban bejegyzett hollókői telket jelzálog terheli. Az ingatlan tulajdoni lapja szerint tavaly májusban 34,6 millió forint értékű jelzálogjogot jegyzett be rá az OTP. Valószínűleg ebből épül rajta most a ház, ám van egy furcsaság a történetben. A banki kölcsön adósa ugyanis nem a telektulajdonos Palóc Hotel Kft., hanem egy másik cég, a pásztói Vertical Art Kft.

Ez a vállalkozás az Ara-Coeli Kft. birtokában van, annak tulajdonosa pedig nem más, mint Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő és testvére, Károly. Összefoglalva: Becsó és testvérének közös cége hitelt vett fel egy telekre, amely a Becsó feleségének és testvérének tulajdonában lévő cégé.

 

 

Igazi családi összefogással, és némi OTP-kölcsön segítségével épül tehát Becsóék háza az uniós milliárdokból felújított Hollókőn, közvetlenül a szintén most készülő, négycsillagos wellness szálloda mellett.

500 millió forint EU-s pénz wellness szállodára

A szállodát építő Fort-Bau Therm Kft. 2012-ben 500 millió forint értékű EU-s támogatást nyert el önállóan egy négycsillagos wellness hotel építésére. A projekt leírása szerint 55 szobás, 60 férőhelyes konferenciateremet, 160 fős étteremet és 35 fő befogadására alkalmas spa-részleget alakítanak ki a beruházás keretében.

Bár látogatásunk idején egyáltalán nem úgy tűnt, hogy heteken belül elkészül az egykori sportpálya területén, Becsóék háza mellett épülő Castellum Hotel, de a honlapján július végére ígérik a nyitást. A sietséget indokolhatja, hogy az épülő szálloda előtt álló EU-s tábla szerint a beruházás várható átadási ideje 2014 volt.

Megkérdeztük a cég tulajdonosát, Kovács Józsefet, hogy miért csúszik az építkezés, és miért hirdetik már több helyen a még meg sem nyílt szállodát.

Kovács József válaszában azt közölte, hogy azért nem épült meg a szálloda 2014-ben, mert a módosított jogerős építési engedélyt 2015-ben kapták meg. Kovács arról is tájékoztatást adott, hogy a hotel piaci bevezetése professzionális értékesítő munkatársaik révén már 2015 októberében elkezdődött, azóta folyamatosan hirdetnek, és teszik foglalhatóvá a szállodát.

Kovács ugyanakkor a hotelépítés teljes költségére, és finanszírozási hátterére vonatkozó kérdésünkre üzleti titokra hivatkozva nem válaszolt.

Annyi azonban kiderül a földhivatali nyilvántartásból, hogy az ingatlanon két nagyösszegű jelzálog is van. A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. javára 500 millió forint, a kunszentmártoni 3A Takarékszövetkezet részére pedig 200 millió forint értékű jelzálogjogot jegyeztek be idén márciusban az ingatlan tulajdoni lapjára. Ha ezekhez hozzáadjuk az 500 millió forint EU-s támogatást, akkor 1,2 milliárd forintot kapunk.

A szálloda építési engedélyével kapcsolatban is sikerült a cégvezető által közölteknél bővebb információkhoz jutnunk. Mivel furcsálltuk, hogy a világörökségi falucskában egy hatalmas épületet húznak fel az erdőszélre, megkérdeztük az illetékes Pest megyei kormányhivataltól, hogy a hotel kivitelezésével kapcsolatban készült-e környezetvédelmi hatástanulmány, illetve a készülő létesítmény rendelkezik-e jogerős építési és környezetvédelmi engedéllyel.

A kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya válaszában azt közölte, hogy az ingatlan már nem érint sem országos jelentőségű védett természeti területet, sem világörökségi területet:

“A beruházás az Országos Területrendezési Tervről szóló 2003. évi XXVI. törvényben (a továbbiakban: OTrT tv.) meghatározott, táj- és természetvédelmi szempontok alapján kijelölt övezeteket érintett részben, melyek azonban törlésre kerültek.”

Pedig a Főosztály jogelődjeként a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 2013-ban a terület természetvédelmi kezeléséért felelős Bükki Nemzeti Park Igazgatóságot is bevonta a szakhatósági eljárásba, az azonban úgy nyilatkozott hogy „az ingatlan területén védett természeti érték nem ismert”. Ennek figyelembevételével ítélték tájvédelmi szempontból elfogadhatónak a beruházást, áll a kormányhivatal válaszában.

Tehát a falubeliek szerint meglehetősen tájidegen wellness szálloda hivatalos engedélyei teljesen rendben vannak.

 

holloo

Az Átlátszó interaktív EU-támogatás térképén böngészve további részleteket tudhat meg a Hollókőt érintő uniós fejlesztésekről.

 

Szerencsét próbáltak, nyertek

A Fort-Bau Therm Kft. azonban nem csak az épülő négycsillagos hotel révén kötődik Hollókőhöz. 2012-ben ugyanis a falu 2 milliárd forint uniós támogatást nyert a “Próbáljon szerencsét Hollókőn” nevet viselő projektre, amelynek célja a település turisztikai célú felújítása volt.

“A projekt célja, hogy Hollókő nem elszigetelten, hanem egy innovatív, élmény együttesében az országban egyedülálló megyei kínálati rendszer részeként húzó termékként jelenjen meg a turisztikai piacon, fokozva ezáltal a térségbeli attrakciók közötti szinergikus hatást. Ezt oly módon kívánjuk elérni, hogy több tematikus helyszín bekapcsolásával átélhetővé tesszük a paraszti világ hétköznapjait, ünnepeit, a palócok hagyományait.“

A beruházás tavaly szeptemberi átadásán Szabó Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, hogy a népi hagyományokra épülő fejlesztés tervezését még 2008-ban kezdték meg, de sem az első, sem a második pályázatuk nem került a kormány elé. Végül, “mint a mesében”, a harmadik pályázatuk nyerte el a támogatást 2012-ben, a konkrét megvalósítást pedig 2014 elején kezdték meg.

Becsó Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője az átadáson ismertette, hogy a megyébe 2007 és 2013 között 110 milliárd forintnyi fejlesztési forrás érkezett, és ebből mintegy 10 milliárd forint kapcsolódott turisztikai fejlesztésekhez. A politikus Hollókőt Nógrád megye ékszerdobozának nevezte, amely megérdemli a kormányzat kiemelt figyelmét.

Az uniós támogatásból az önkormányzat sajtboltot és kalácsost rendezett be az ófalu addig üresen álló 1-1 házában, és többek közt elkészült egy mesejátszótér, egy szabadtéri színpad, egy turisztikai információs központ, valamint egy harangjáték is.

 

eu_app_banner_uj

A Transparency International Magyarország által kifejlesztett EU Közpénzfigyelő applikáció segítségével te is értékelheted az uniós pénzből megvalósuló beruházásokat, így a hollókői fejlesztéseket is. Töltsd le a mobilodra: Android, IOS

 

Az viszont nem hangzott el a fideszes politikusokban bővelkedő projektátadón, hogy a hollókői önkormányzat az EU-s pénz több mint felét, közel nettó 1,2 milliárd forintot építési munkákra költötte, és ebből csak két cég profitált. A most szállodát építő Fort-Bau Therm Kft. és a Lak-Ép-Ker 1998 Kft. alkotta konzorcium ugyanis egyedüli ajánlattevőként nyerte az építőipari feladatokra kiírt nettó 1 milliárd forintos közbeszerzést, és a kiegészítő munkálatokra vonatkozó 176 millió forintos tendert is.

A Nógrád megyében ismertnek számító vállalkozások az összegből egyebek mellett felújították a vár egy részét, kicserélték két utca burkolatát, kialakítottak egy parkolót, és talajstabilizációs munkálatokat is végeztek.

EU-s tanösvény exkluzív kertkapcsolattal

De nem csak a hotelt építő Fort-Bau Therm Kft.-nek, hanem a falufelújításon dolgozó másik cégnek, a Lak-Ép-Ker 1998 Kft.-nek is van érdekeltsége a településen.

Hollókő ugyanis a szlovákiai testvértelepülésével, Kalondával közösen mintegy 150 millió forint uniós támogatást kapott tanösvények kialakítására is. Az összeg közel feléből, 73,7 millió forintból Hollókőn két tanösvény készült, ezeknek a kivitelezője a falu turisztikai fejlesztésén is dolgozó Lak-Ép-Ker Kft. volt.

A Váralja-tanösvény a fák között kanyarogva vezet fel a faluból a várhoz, a másik a településen belül található. A Kertek alja tanösvény a falu régi és újabb részének csatlakozásától, az oda épített deszkaszínpadtól indul, és az ófalu portái alatt kanyarog. A helyi vizes élőhelyeket mutatja be, ugyanis az egykor kenderáztatásra és ruhamosásra használt apró tavakat ma már újra birtokba vette a természet.

A Kertek alja tanösvény egy egyszerű, facölöpökre, deszkákból és lécekből készült építmény, amely a helyiek szerint kezeletlen fából készült, és nem nagyon látszanak rajta az uniós milliók, amiket elvileg ráköltöttek. Ottjártunkkor a tanösvényen vélhetően javítási munkák zajlottak. Miközben végigsétáltunk a több helyen embermagasságú csalán által szegélyezett sétányon, több helyen szögeket, és hiányzó illetve felstócolt léceket láttunk.

A hollókői kertek alatti deszkákon járva egyszer csak egy újnak tűnő kőlépcsőre lettünk figyelmesek, amely egy fából készült átjáróval és kapuval csatlakozik a tanösvényhez. Tábla figyelmeztet arra, hogy a kapun túl magánterület található, és valóban: a telek és a rajta található ház a Kertek alja tanösvényt építő Lak-Ép-Ker Kft.-é.

Az ingatlant a helyiek elmondása szerint a faluban zajló építési munkákkal egy időben újították fel. A hollókőiek szerint ez a magyarázat arra is, hogy a telek hátsó részétől a tanösvényig vezető kőlépcső és deszkasétány ránézésre ugyanolyan anyagból készült, mint amilyet a kivitelező cégek a falu felújításánál használtak.

szerző:Erdélyi Katalin

forrás:atlatszo.hu

ЕС вновь Холлокё млрд Фидес основывается на доме семьи в Вене

bcso

Сильный человек Фидес Ноград, рядом с Жолт нескольких потоков может быть связан с семейным домом, построенным в Холлокё. С 1987 года в деревне Всемирного наследия ЮНЕСКО около 2 млрд форинтов в помощи ЕС, полученные в последние годы. Более половины денег было дано две компании для различных строительных работ. Один из недвижимости компании, село ремонт украшено в то же время, другая компания использует до 500 миллионов форинтов в фонды ЕС скоро откроется оздоровительный отель на окраине населенного пункта, рядом с домом, построенным Becsóék.

tamogatoi_800_450

Холлокё в 95 километрах от Будапешта, Нью-Каунти. в живописных окрестностях Cserhát горной деревни всего 380 жителей. Его название, по преданию собирался заказать замок на краю выпуска деревенская девушка задержанный ведьмы медсестра в союзе с дьяволом, сыновья дьявола, которые командуют hollóvá изменение в камне ночью разрушили замок лорда, пока он, наконец, не отпустил ее.

Raven Стоун, однако, в первую очередь не на вершине холма возвышался замок, но 17-18. Она превратилась из века старого сельского дома с характером, стоя между ними и крошечной церкви известно. Исходное состояние сохранившихся зданий старого мира palóc отдельных воспоминаний, поэтому ЮНЕСКО объявил 1987 город Всемирного наследия.

Becsóék дом, построенный на окраине населенного пункта

Холлокё мы посетили в начале июля с гигантским зданием пятнистой издалека. Нарастающий фронт размера деревни собственности средневекового замка соперников и был дорога, ведущая к урегулированию может быть хорошо видно. Ottjártunkkor вокруг машин и людей суетились борьбу, строительство шла полным ходом, что приведет к четырехзвездочного отеля будут столы установлены под месте.

Работы показали большую согласованность в семейном доме, построенном рядом с отелем, который также практически завершена. Во время своих визитов, мы увидели, что земля между домом и гостиницей, кажется, не будет двух людей, работающих строительной площадки проходят гости друг к еще одну сигарету вместе, говорить, и когда одна группа остановилась в течение дня в здании отеля, соседний дом также была выполнена работа, и двое рабочих в то время покинул собственность.

Обновленный ЕС Холлокё миллиард от Фидес базируется в Вене atlatszo.hu особняке на Vimeo.

Много жилых домов Palots отеля Kft. Тайм, компания принадлежит двум в Вене Жолт и жена его брата, Анита Becsóné Zvada и Венской Фидес парламентский представитель Чарльза района.

ВЕНА Фидес парламентарий Zsolt Евродепутаты на самом деле не слышат национальных средств массовой информации, но и в своей собственной территории, более привычное окружение из Шалготарян. По данным наших источников в Вене ясно местного сильного человека партии, он принимает решения по важным вопросам.

Чтобы быть уверенным, название trafikbotrányban также появился: как венгерский Orange также написал венский друг и советник Арнольд Молнар держал свою семью в и вокруг Salgótarjánban право работать в общей сложности 20 табачного магазина выиграл. Это толстая кожа раскрывает компания Vienna является совместным работодателя Molnárral и его жена Эдит Миллер Szandai.

Жолт Мольнар 2009 в Вене со своей женой, Анита Becsóné Zvada совместно купили землю во владении Холлокё Palóc Отель варя Тогда Миллер получил от компании в 2012 году, и брат депутата, Чарльз состоялась в Вене.

Согласно информации Salgótarjáni школьный учитель и поблизости от правительства Becsóné Пасто Фидес в качестве представителя своего брата-на самом деле принадлежат компании специально пойти не так. Чистая выручка составила $ 0 через последние пять лет, четыре года и сделать потери.

Возможно, это объясняет, почему Palots отель Ltd. были обвинены как филиал зарегистрирован в 2013 году Холлокё земельной ипотеки. Дела собственности, записанные в мае прошлого года, по его словам, OTP форинтов 34,6 млн ипотечных. Вероятно, он основан на просто дом, но фрик в истории. Кредит банк не обязан помещика Palots Отель Kft., А другой компании под названием Вертикальный Pásztói Art Kft.

Эта компания является Ара Coeli Kft. Преимущество его владельца не что иное, как член Ps ВЕНА Фидес парламента и его брат Чарльз. Таким образом, совместная компания в Вене и его брат заимствовал сюжет, что фирмы в жены Вены и его брат владел.

помощь реальная семья и некоторые кредит ОТП, используя дом построен Becsóék млрд из отремонтированных ЕС воронов также разрабатываются в непосредственной близости от четырехзвездочного спа-отеля.

500 миллионов форинтов в ЕС фонды оздоровительного отеля

Здание гостиницы Форт-Bau Therm Kft. Вон в 2012 году только стоимостью 500 миллионов форинтов в помощи ЕС построить четыре-звездочный спа-отель с. Согласно описанию проекта 55-зал, 60-местный конференц-зал, ресторан и спа-салон может вместить 35 человек, 160 человек создать отдел в рамках инвестиций.

Хотя во время нашего визита, похоже, не готова в бывшей спортивной площадке в этой области, на основе Castellum сложения Becsóék House Hotel в течение нескольких недель, но обещание открытия веб-сайта до конца июля. Актуальность может оправдать стоя в передней части отеля основана на ЕС, в соответствии с инвестиционной борту, как ожидается, сроки поставки 2014th

Мы попросили владельца компании, Дэвид Смит, о том, почему строительство скольжением, и почему объявил несколько мест в отеле еще не было открыто.

Йожеф Ковач, в своем ответе заявил, что он не построил отель в 2014 году из-за пересмотренного окончательного разрешения на строительство, полученного в 2015 году. Ковач также представил информацию для внедрения на рынок гостиницы началось в октябре 2015 года профессиональный персонал продаж, был постоянно рекламировать и сделать вас как для специальных предложений отелей.

Ковач в то же время со ссылкой на наш вопрос об общей стоимости здания гостиницы, и финансирование фоне коммерческой тайны не ответил.

Но оказывается, большая часть записей земельного реестра, свойство имеет две крупные суммы ипотеки. Польза от венгерского Сбербанка Zrt. Форинтов 500 млн, кредитный союз за Kunszentmárton 3A зарегистрировал HUF 200 миллионов ипотеки на имущество в марте этого года праве собственности. Когда они будут добавлены в 500 миллионов форинтов в поддержку ЕС, получит 1,2 миллиарда форинтов.

Отель удалось получить разрешение на строительство, чем об этом сообщил менеджер для получения дополнительной информации относительно этого. Так как это странно, что деревня всемирного наследия огромного здания подъехал к краю леса, мы попросили соответствующую Пешт правительственное учреждение, которые были подготовлены в связи со строительством отеля изучения воздействия на окружающую среду и на объекте подготовки имеет действительное здание и экологических разрешений.

Государственное управление Департамента охраны окружающей среды и охраны природы в своем ответе указал, что свойство не влияет на охраняемой природной территории национального значения или районов всемирного наследия:

“Инвестиции XXVI 2003 о Национальном плане территориального. частично пострадавших зон, назначенных в соответствии с критериями, указанными, сохранения ландшафта и природы, но который был удален “Акт (далее как OTrT телевизор.).

Тем не менее, предшественник Департамент Национального управления Центрального Вахау по охране окружающей среды и управления водными ресурсами инспекции Бюкк Парк в 2013 году, отвечает за области управления сохранения, включены в процесс специального органа, но он сказал, что “реальное поле природоохранной ценности природы не известно.” Учитывая это было сочтено допустимым ландшафтные аспекты инвестиций в ответ на правительственное учреждение.

Так что жители вполне чуждо велнес-отель в соответствии с официальными разрешениями абсолютно правы.

ворон

Интерактивная карта Clear Листая поддержки со стороны ЕС, посетить события ЕС, влияющие на воронов дополнительные детали.

Пытаясь свою удачу, выиграть

Тем не менее, Форт-Bau Therm Kft. Hollókőhöz связывает не только четырехзвездочного отеля в стадии строительства. В 2012 году, как деревня получила поддержки со стороны ЕС 2 млрд проект, имеющий название “Испытайте свою удачу Холлокё”, направленную на реконструкцию города в целях туризма.

“Проект направлен на Холлокё не изолированно, а в инновационном, веселой напряженности зоны в стране в рамках уникальной системы поставок продукции округа, как показано на туристическом рынке, увеличение синергии между достопримечательностей в этом регионе. Это должно быть достигнуто таким образом, чтобы мы жили через места проведения нескольких тематических поворотом крестьянский мир будние дни, праздники и традиции Palotses “.

Проект последней передачи сентябрь Чаба Сабо (Фидес) мэр сказал, что на основе развития народных традиций планирования началось в 2008 году, но ни первое, ни второе предложение не было представлено правительству. И, наконец, “как в сказке,” третье предложение получил поддержку в 2012 году, фактическая реализация началась в начале 2014th

Жолт Вена, Фидес парламентский представитель области церемонии объяснил, что район в период между 2007 и 2013 форинтов 110 млрд в фонды развития были получены, из которых около 10 млрд, связанных с развитием туризма. Политик назвал Холлокё Nógrád ювелирных изделий коробка, которая заслуживает особого внимания со стороны правительства.

Финансируемый ЕС, органы местного самоуправления Kalácsos сырный магазин и заказал старая деревня опустеет дом 1-1 и завершил сказочную площадку, амфитеатр, туристический информационный центр и колокольчика есть, среди других.

eu_app_banner_uj

разработанный за счет государственных средств Application Monitor организации Transparency International в Венгрии может помочь вам оценить ваши инвестиции в фонды ЕС, так Холлокё разработки. Скачать свой мобильный: Android, ОС IOS

Но это не звучало политик Фидес, преуспевая projektátadón, что Hollókői правительства фондов ЕС более половины сети почти 1,2 миллиарда форинтов потрачено на строительно-монтажных работ, из которых только две компании выиграли. Недавно здание гостиницы Форт-Bau Therm Kft., И Lak-EP-Кер 1998 Kft. You консорциума в качестве единственного претендента победителем тендера на строительные работы нетто HUF 1 миллиард в области государственных закупок, а также миллионов форинтов 176 тендер на дополнительных работ хорошо.

В Nógrád известные компьютерные компании в размере восстановленной части замка, среди прочего, заменил две улицы корпус, разработанный автостоянкой и наземной стабилизации работы проводились.

Тропа ЕС эксклюзивный доступ к саду

Но не только здание гостиницы Форт-Bau Therm Ltd, falufelújításon но, работая в другой компании, Lak-EP-1998 Кер Ltd имеет также имеет интересы в данной местности.

Холлокё как побратима Словакии, Kalondával совместно получили финансирование ЕС в размере около 150 миллионов форинтов развивать природные тропы, а также. Сумма почти половина 73,7 миллионов форинтов Холлокё сделал два следа, это подрядчик также работает над развитием туристической деревни Lak-EP-Кер Kft ..

Извилистая тропа ведет Váralja вверх от деревни к замку, а другая находится в городе через деревья. В нижней части следа садов в деревне старых и новых частей присоединения платы построили там színpadtól начала и извивается над древней деревни Порту. представляет местные болота, из-за небольших озер были когда-то использовали для стирки одежды и kenderáztatásra сегодня снова завладели природой.

Нижняя часть следа сада является простым, деревянные столбы, доски и lécekből из зданий, которые в соответствии с местными жителями необработанной древесины, и это на самом деле не выделяются для миллионов Союза, после того, как расходы должны. Тропа, как полагают, произошли Ottjártunkkor ремонтные работы. Когда мы шли в нескольких местах крапивы вдоль набережной высотой человека, во многих местах гвоздями, а недостающие ламели и felstócolt видел.

Доски под Hollókői сады, прогулочные вдруг мы заметили новую глядя kőlépcsőre, деревянный шлюз и ворота, подключенного к природным тропам. Совет предупреждает, что площадь ворот очень частный, и в самом деле, сюжет и дом расположен на нижней части сада нетронутой природы следа здания Lak-Кер Kft.-é.

Местные жители сказали, что собственность в деревне после ремонта строительных работ, происходящих в то время. Hollókőiek, что это объясняется тем, что задняя часть сайта природные тропы, ведущие к каменным ступеням и взгляд доски МОСТКОВ из того же материала, что из подрядных компаний, используемых в реконструкции деревни.

Автор: Екатерина Трансильвания

Источник: atlatszo.hu

Leave a Reply 861 megnézve, 1 alkalommal mai nap |