< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Orbánt már rég leírta az USA/// Orban há muito tempo os EUA descrito

| Mobile | RSS

Orbánt már rég leírta az USA/// Orban há muito tempo os EUA descrito

2016. augusztus 1. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Orbánt már rég leírta az USA

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

A Fehér Ház FOTÓ: Getty Images, Alex Wong

Orbán Viktor az egyedüli hivatalban lévő európai politikus, aki beleártotta magát az amerikai választási kampányba, ami nemcsak nem elegáns, hanem kártékony is lehet a magyar-amerikai kapcsolatok szempontjából – értékelt lapunknak S. Balogh Éva.

A Yale Egyetem egykori dékánja, a Hungarian Spectrum szerkesztője szerint persze Orbán nem először tett ilyet, csak épp “azokat a republikánusokat, akik mögé korábban állt, nem Donald Trumpnak hívták”. Az Egyesült Államokban élő történész úgy látja, az amerikai-magyar kapcsolatok már jelenleg is mélyponton vannak. Igaz, a magyar kormányfő állásfoglalásának hatására lehet, hogy ha Trump lesz az elnök, Orbán végre mégis bejut a Fehér Házba. “De ki tudja, Trump teljesen kiszámíthatatlan és nem a hálás fajta” – fogalmazott.

– Donald Trump külpolitikája jelenti az életet Magyarország számára?

– Hosszú idő állt rendelkezésünkre, hogy megismerjük Donald Trumpot és mértékadó körökben az az általános vélemény, hogy győzelme tragédia lenne az Egyesült Államoknak és az USA globális fontosságából adódóan az egész világnak. Ami pedig a külpolitikáját illeti, nem hiszem, hogy vele kapcsolatban egyáltalán lehet külpolitikáról beszélni. Naponta áll elő olyan kijelentésekkel, amelyek egyszerűen hátborzongatóak. Talán egyetlen koherens szálat lehet csak találni külpolitikai kijelentéseiben, az pedig a hírhedt amerikai “izolacionizmus” (elszigetelődés), azaz visszatérni azokba az időkbe például, amikor az amerikai közhangulat miatt, az Egyesült Államok elnöke képtelen volt Nagy Britannia segítségére sietni 1939-ben. Ennek csak Vlagyimir Putyin örülhet igazán. Eközben Trump egyenesen ellenséges kijelentéseket tesz az Európai Unióról és a NATO-ról. A legfélelmetesebb kijelentése éppen a NATO-ról szólt; szerinte az Egyesült Államoknak nem kötelessége megvédeni a szövetségnek azokat a tagjait, amelyek nem tartanak fent egy komolyabb hadsereget, mint például Magyarország. Nem tudom elképzelni, miért lenne ez jó Magyarországnak.

– De mégis, mit jelenthet a magyar kormányfő kijelentése, hogy “a demokraták külpolitikája (menekültpolitikája) rossz az Európai Uniónak, Magyarországnak meg halálos. Trumpé Európának jó, Magyarországnak pedig életet jelenti”?

– Nehéz kérdéseket tesz fel nekem. Nehéz megfejteni, hogy mire is gondol Orbán Viktor. Azt tudjuk, hogy a magyar kormányfő, ha tőle függne, egyetlenegy menekültet sem engedne be Európába, különösen akkor nem, ha az illető muszlim. Ugyanakkor Trump egy időben arról beszélt, hogy muszlimokat nem csak beengedni nem szabad az országba, hanem az itt élőket is ki kellene toloncolni. Az ilyenfajta kijelentések világossá teszik, hogy milyen “nagy demokratával” van dolgunk. Ez az ember még az amerikai alkotmányt sem ismeri. Ami pedig az itteni illegális bevándorlókat illeti, tudjuk, hogy Trump egy több ezer mérföldes falat akar építeni a mexikói-amerikai határon. Orbánnak is hasonló elképzelései vannak Európát illetően. Gondolom, ezért gondolja, hogy Trump jó Európának és Magyarországnak. Azt ellenben nem értem, miért hiszi azt, hogy a demokraták elárasztanák a kontinenst szíriaiakkal és afgánokkal. Talán valóban abban az óriási tévedésben van, hogy Soros György maga a demokrata párt, vagy Hillary Clinton. Soros valóban sokszor írt és beszélt a menekültválságról és úgy gondolja, hogy Európának kötelessége befogadni a menekülteket, de tudomásom szerint a jelenlegi adminisztráció nem foglalt állást ez ügyben.

– Egyébként eljut a tengeren túlra, feltűnik egyáltalán az amerikai diplomácia számára egy-egy ilyen magyar kormányfői megnyilatkozás?

– Természetesen és nem csak a diplomatáknak tűnik fel. Minden fontosabb újság beszámolt az eseményről.

– Lehetnek ennek közvetlen diplomáciai következményei?

– Ezt a jelen pillanatban még nem lehet megmondani. Ilyesmire csak a jövő évben lesz lehetőség. De ha arra gondol, hogy berendelik a magyar nagykövetet, nem hiszem, hogy ez megtörténne.

– Trump menekültpolitikáját, illetve terrorellenes javaslatait már Tusnádfürdőn is dicsérte a magyar kormányfő. Milyen ezeknek a megítélése az Egyesült Államokban?

– Már akkor is beszámoltak az amerikai újságok az eseményről, de az biztos, hogy a magyar-osztrák kormányfői sajtótájékoztatón elhangzottak nagyobb vihart kavartak, mert akkor egészen nyíltan támogatását ajánlotta fel Trumpnak. A “to endorse a candidate” nagyon erős elkötelezettséget jelent angolul.

– Lehet annak következménye, hogy a magyar kormányfő – egy NATO-tagállam vezetőjeként – ilyen nyíltan részt vesz az amerikai kampányban.

– Az biztos, hogy nem elegáns és amint látja, Orbán az egyedüli hivatalban lévő európai politikus, aki beleártotta magát az amerikai választási kampányba. Fel is figyelt rá a világ. Bár ha jól emlékszem, nem ez az első alkalom, ugyanezt csinálta a két legutóbbi választáskor is, csak akkor nem lett ilyen botrány belőle, mert a tét sem volt ilyen nagy és nem volt menekültválság Európában. És persze, azokat a republikánusokat, akik mögé korábban állt, nem Donald Trumpnak hívták. Nekem az az érzésem, hogy Orbánt már nagyon sok fővárosban, beleértve Washingtont, régen leírták. Nem veszik már komolyan, ráadásul úgy tudom, hogy sem a NATO-ban, sem pedig a Európai Unióban nem bíznak meg benne a Vlagyimir Putyinnal való túl szoros kapcsolata miatt. Ha ehhez hozzáadjuk, hogy Trump is összehord hetet-havat Oroszország nagyszerű vezetőjéről, akkor van ok az aggodalomra.

– Orbán Viktor különös elszólása volt, hogy szerinte a republikánus külpolitika azért jó, mert “ellenzi a demokrácia-építést”. Ez igaz?

– Nem tudom, hol volt Orbán az utolsó 15 évben, ugyanis emlékezetem szerint a republikánus George W. Bush volt az, aki elfoglalta Afganisztánt, később Irakot és demokrácia-építésbe fogott. A helyzet az, hogy az amerikai külpolitikának hangsúlyos része a demokratikus értékek megőrzése és bátorítása. Ennek az amerikai külpolitikának lett az eredménye annak idején a rendszerváltozás térségünkben. Most akkor demokrácia-építés jó vagy rossz? Bár valamennyire keserűen azt is lehetne mondani, az Egyesült Államok nem sokra ment azzal, hogy segítette a magyarokat, beleértve a fiatal fideszeseket a rendszerváltás elérésében, hiszen húsz évvel később Orbán Viktor éppen a demokrácia leépítésével van elfoglalva. Egy újabb amerikai kudarc.

– Igaz lehet az az értékelés, hogy Orbánnak az egyetlen esélye Trump lehet arra, hogy valamit nyerjen az amerikai elnökválasztáson?

– Lehetséges. Trump egy borzalmasan egocentrikus ember, akinek egyetlenegy dolog fontos: önmaga. Így aztán biztosan feltűnt neki, hogy van egy tisztelője Európában, míg valószínűleg azt is tudja, hogy Európában nincsenek barátai. Lehet, hogy ha Trump lesz az elnök, Orbán végre mégis bejut a Fehér Házba. De ki tudja, Trump teljesen kiszámíthatatlan és nem a hálás fajta.

– És milyen következményekkel járhat ez a ki-, vagy éppenséggel beállás Trump oldalára Hillary Clinton győzelme esetén?

– Abban az esetben, ha Clinton lesz az elnök, amiben a legtöbb európai politikus reménykedik, akkor nagyon valószínű, hogy Orbánt nem hívják meg a Fehér Házba. Másfél éve az amerikai-magyar kapcsolatok nagyon fagyosak voltak, de Colleen Bell budapesti nagykövet megérkezésével elkezdődött egyfajta “olvadás”, legalábbis a felszínen. Clinton azonban valószínűleg új nagykövetet nevez ki és valahogy nem hiszem, hogy a következő amerikai nagykövet annyit fog mosolyogni, mint a jelenlegi. De abban valószínűleg igazuk van a fideszes politikusoknak, hogy a jelenleginél sokkal rosszabbak nem lesznek a kapcsolatok, kivéve ha Orbán még közelebbi barátságot tervez a putyini Oroszországgal és, mondjuk, Törökországgal.

szerző:Biró Marianna

forrás:népszava online.hu

Orban há muito tempo os EUA descrito

[Caption id = “attachment_76574” align = “AlignLeft” width = “150”] países 1OO www.fecsego.eu, em todos os continentes www.fecsego.eu 1OO países em todos os continentes [/ caption]

Que Deus abençoe e proteja o portal de notícias internacional www.fecsego.eu Hungria!

A Casa Branca Photo by Getty Images, Alex Wong

Viktor Orban, os únicos políticos europeus no escritório que se beleártotta na campanha eleitoral dos EUA, que não só não elegante, mas pode ser prejudicial para o ponto de relações húngaro-americano de vista – a nossa revista classificado Eva S. Balogh. O decano do primeiro, o editor Espectro húngara da Universidade de Yale, de acordo com Orban, claro que não a primeira vez que tal coisa, é apenas “os republicanos, que anteriormente estava por detrás, não foi convidado Donald Trump.” Para o historiador norte-americano vê as relações americano-húngaro Atualmente já baixo. É verdade que pode ser um resultado da posição do primeiro-ministro húngaro é que se Trump será o presidente, Orbán passado, ele entra na Casa Branca. “Mas quem sabe, Trump é completamente imprevisível, não o tipo de gratidão”, – disse ele.

– A política externa de Donald Trump significa vida para a Hungria?

– Há muito tempo que estava disponível para conhecer Donald Trump e os círculos de autoridade da opinião geral de que a vitória seria uma tragédia, porque dos Estados Unidos e do Global US sua importância para o mundo inteiro. Quanto à política externa, eu não acho que a política externa pode falar sobre ele em tudo. Cada dia é um pré declarações que são simplesmente assustador. Talvez o único fio consistente você pode apenas encontrar declarações de política externa feita, no “isolacionismo” American infame (isolamento), que é retornar a um tempo, por exemplo, quando, por causa da opinião pública americana, o presidente dos Estados Unidos foi incapaz de a Grã-Bretanha vir em auxílio em 1939. O único muito feliz com Vladimir Putin. Enquanto isso, Trump feitas diretamente às declarações hostis por parte da União Europeia e da NATO. A declaração mais assustador foi dito sobre a NATO; ele acha que os Estados Unidos não é o dever de proteger a associação cujos membros não mantêm um major do Exército, como a Hungria. Eu não posso imaginar por que seria bom para a Hungria.

– Mas ainda assim, o que significa a declaração do primeiro-ministro húngaro que “a política externa dos democratas (política de asilo) ruim para a União Europeia, a Hungria tem uma boa morte Trump, Europa, Hungria é a vida.”?

– É difícil colocar perguntas para mim. É difícil descobrir o que você pode pensar de Viktor Orbán. Sabemos que o governo húngaro, se dependesse, ninguém iria permitir que os refugiados para a Europa, especialmente se a pessoa é muçulmana. No entanto, Trump de uma vez ele disse que não apenas os muçulmanos não deve ser deixado para o país, mas também as pessoas que vivem aqui devem ser deportados. Tal tipo de declarações deixam claro que tipo de “grande democrata” estamos lidando. Este homem não sabia nem a Constituição dos EUA. Quanto aos imigrantes ilegais aqui, sabemos que Trump quer construir uma parede multi-mil milhas na fronteira mexicano-americano. Orbán é semelhante idéias são sobre a Europa. Suponho, portanto, acho que Trump é bom para a Europa e para o país. No entanto, eu não entendo por que ele acha que os democratas inundou o szíriaiakkal continente e afegãos. Talvez ele realmente é esse enorme ilusão de que o próprio George Soros um democrata ou Hillary Clinton. Soros é, de facto, muitas vezes escreveu e falou sobre a crise de refugiados e pensar que a Europa tem o dever de acomodar os refugiados, mas a meu conhecimento, a atual administração não tomou uma posição sobre este assunto.

– Caso contrário, você obter no exterior, aparecendo em toda a diplomacia americana para um destes Húngaro enunciado Governo?

– Claro, parecem não apenas diplomatas. Todos os principais jornais noticiaram o incidente.

– Pode haver implicações diplomáticas diretas?

– Você ainda não posso dizer no momento. Algo como isso só pode ser possível no ano que vem. Mas se ele pensa que berendelik o embaixador húngaro, eu não acredito que isso aconteceu.

– A política de asilo Trump e propostas de combate ao terrorismo têm sido Tusnádfürdő também elogiou o governo húngaro. Qual a sua percepção dos Estados Unidos?

– Eles já podem relatado em jornais americanos sobre o evento, mas é certo que o governo Austro-Húngaro em conferência de imprensa que foi dito mais despertou uma tempestade porque oferecia Trump bastante apoiar abertamente. O “APROVAMOS ao candidato” é um compromisso muito forte para Inglês.

– Talvez seja porque o primeiro-ministro húngaro – como chefe de um membro da OTAN – para participar abertamente na campanha norte-americana.

– Com certeza não é elegante, como você pode ver, Orban é o único políticos europeus no escritório que se beleártotta na campanha eleitoral dos EUA. Ele também está prestando atenção ao mundo. Embora se bem me lembro, esta não é a primeira vez que fez o mesmo nas duas últimas eleições cinzas, mas não teria um escândalo fora dele, porque as apostas não eram tão grandes e não havia nenhuma crise de refugiados na Europa. E, claro, os republicanos, que anteriormente estava por detrás, não foi convidado Donald Trump. Tenho a sensação de que Orban tinha um monte de grandes cidades, incluindo Washington, foi relatado recentemente. não é mais levado a sério, além disso, eu sei que nem a NATO nem a União Europeia não tem confiança nele, por causa do relacionamento muito próximo com Vladimir Putin. Acrescente-se que Trump pode ser levada para fora da neve, o líder da Rússia de grande, então não há motivo para preocupação.

– Viktor Orban teve um deslizamento especial da língua que ele acha que a política externa republicana é bom porque “oposição à democracia-edifício”. Isso é verdade?

– Não sei onde foi Orbán nos últimos 15 anos, pelo que me lembro, foi o republicano George W. Bush, que conquistou o Afeganistão e depois no Iraque e construção da democracia começou. O fato é que a ênfase da política externa dos EUA e incentivar a preservação dos valores democráticos. À medida que a política externa dos EUA foi o resultado no momento da mudança de regime em nossa região. Agora você pode construção da democracia é bom ou ruim? Embora um pouco amargamente que pode-se dizer que os Estados Unidos não fizeram muito que ajudou os húngaros, incluindo jovens Fidesz para conseguir a mudança de regime, como era vinte anos mais tarde, Viktor Orban está ocupado desmantelamento da democracia. Um recente fracassos norte-americanos.

– Pode ser verdade para a avaliação de que Orbán Trump pode ser a única chance de ganhar alguma coisa na eleição presidencial dos Estados Unidos?

– É possível. Trump é um homem terrivelmente egocêntrica que tem apenas uma coisa é importante: você mesmo. Assim, certamente notou que há um admirador da Europa, enquanto que, provavelmente, também sabe que a Europa não tem amigos. Talvez se Trump será o presidente, Orbán passado, ele entra na Casa Branca. Mas quem sabe, Trump é completamente imprevisível, não o tipo de grato.

– E quais as consequências-lo, ou até mesmo incorrer em caso de lado de Trump da vitória de Hillary Clinton?

– No caso em que o presidente Clinton será o estado que muitos políticos europeus esperam, é muito provável que Orban não é convidado para a Casa Branca. Um ano e meio desde que as relações EUA-húngaros eram muito gelo mesmo, mas Colleen Embaixada Bell em Budapeste já começou com a chegada de um “degelo”, pelo menos na superfície. No entanto, Clinton é susceptível de nomear e de alguma forma eu não acho que você vai ser o próximo embaixador dos EUA para sorrir como o novo embaixador atual. Mas há provavelmente certas políticos do Fidesz, que são muito piores do que o atual não será relacionamentos menos que Orban amizade ainda mais estreita com a Rússia e Putin plano para, digamos, Turquia.

Autor: Biró Marianna

Fonte: referendo online.hu

Leave a Reply 689 megnézve, 1 alkalommal mai nap |