< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Líbia Amerikai gépek bombázták az IÁ állásait Szirtben))) Libia aviones estadounidenses bombardearon posiciones acantilados IA

| Mobile | RSS

Líbia Amerikai gépek bombázták az IÁ állásait Szirtben))) Libia aviones estadounidenses bombardearon posiciones acantilados IA

2016. augusztus 2. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Líbia
Amerikai gépek bombázták az IÁ állásait Szirtben

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Légi támadásokba kezdett hétfőn az amerikai hadsereg az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet állásai ellen a líbiai Szirtben – közölte hétfőn Fájez esz-Szarrádzs, az ENSZ által támogatott líbiai egységkormány feje.

„Ma a líbiai nemzeti egységkormány kérésére megtörténtek az Iszlám Állam elleni első célzott amerikai légi csapások, és súlyos veszteségeket okoztak Szirtben” – mondta televíziós beszédében Fájez esz-Szarrádzs. A szélsőséges iszlamisták líbiai fellegvárának számító város Tripolitól 450 kilométerre keletre fekszik.

Peter Cook, a Pentagon szóvivője megerősítette a támadásokról szóló hírt. Az első légi csapások egy tankot vettek célba, a támadások második hulláma az Iszlám Állam két járművét célozta – fejtette ki a szóvivő. Hozzátette: a szélsőségesek hadállásait célzó további légi csapások várhatók Szirtben, hogy lehetővé tegyék az egységkormány számára a dzsihadisták elleni, stratégiai előrenyomulást. Ebben a pillanatban még nem tudni, mikor érhetnek véget a támadások – tette hozzá.

A légi csapásokat a líbiai nemzeti egységkormány kérésére, Barack Obama amerikai elnök engedélyével, valamint Ashton Carter védelmi miniszter és Joseph Dunford tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke ajánlására hajtották végre – közölte az amerikai védelmi minisztérium.
Fokozottabb szerepvállalás

Február óta ezek voltak a Líbiában végrehajtott első amerikai légi támadások. A bombázások új, fokozottabb szerepvállalást jeleznek az Egyesült Államok részéről az Iszlám Állam elleni harcban az észak-afrikai országban, és jelzik Washington támogatását a törékeny líbiai egységkormány mellett.

Amerikai illetékesek idén úgy vélekedtek, hogy legalább 6000 iszlamista lázadó tartózkodott Líbiában. Az elmúlt hónapokban azonban csökkent a számuk, és a csoport meggyengült a helyi milíciák és az egységkormány nyomása alatt.

Dunford tábornok július közepén azt mondta, mindössze néhány száz dzsihádista tartózkodik az IÁ által főhadiszállásként használt Szirtben. „Nem kétséges, hogy a líbiai Iszlám Állam gyengébb, mint néhány hónapja” – jelentette ki. Szerinte a csoport jelentős veszteségeket szenvedett el Bengáziban és térségében.

Februárban egy amerikai F–15E vadászbombázó támadást hajtott végre az IÁ-nak a tunéziai határ közelében fekvő egyik líbiai kiképzőtábora ellen, a támadásban több mint negyvenen meghaltak.

Líbiai mély káoszba süllyedt Moammer Kadhafi diktátor hatalmának 2011-es megdöntése után. A hatalmi és biztonsági vákuum következtében elszaporodtak a különböző milíciák, megjelent az Iszlám Állam és az Al-Kaidával szövetséges szervezetek. 2014 óta az országban különböző milíciák és törzsek támogatásával rivális kormányok és parlamentek működtek a nyugati és a keleti régiókban. Az ENSZ közvetítésével decemberben született megállapodás az elnöki tanács és az egységkormány létrehozásáról. A megállapodás kétévi átmenetet irányzott elő, amelyet új alkotmány elfogadása, elnök- és parlamenti választás zárna.

forrás:mno.hu

Libia
aviones estadounidenses bombardearon posiciones acantilados IA

[Caption id = “attachment_76574” align = “AlignLeft” width = “150”] países 1OO www.fecsego.eu, en todos los continentes www.fecsego.eu 1OO países de todos los continentes [/ caption]
www.fecsego.eu noticias internacionales Buena!

Los ataques aéreos comenzaron el lunes, el ejército de Estados Unidos contra las posiciones Estado Islámico (IA) en la organización terrorista acantilados de Libia – anunció el lunes Fájez bemol Szarrádzs, el gobierno de unidad respaldado por la ONU en la cabeza de Libia.

“Hoy en día, a petición del gobierno de Libia de la unidad nacional se llevó a cabo primero dirigido ataques aéreos estadounidenses contra el Estado islámico, y causó grandes pérdidas acantilado” – dijo Fájez E Szarrádzs planas televisados habla. Los islamistas extremos en Libia ciudadela ordenador de la ciudad a 450 kilómetros al este de Trípoli de distancia.

Peter Cook, portavoz del Pentágono confirmó la noticia de los ataques. Los primeros ataques aéreos se han centrado en un tanque, una segunda ola de ataques contra el Estado Islámico dirigido dos vehículos – explicó el portavoz. Añadió que más ataques aéreos contra extremistas se espera que los arrecifes de posiciones militares para permitir que el gobierno de unidad para el avance estratégico anti-jihadista. En este momento aún no se sabe cuando podrían poner fin a los ataques – añadió.

Los ataques aéreos contra el gobierno de Libia de la unidad nacional, a solicitud de la autorización del presidente de Estados Unidos, Barack Obama, y Ashton Carter, ministro de Defensa, general José Dunford y, presidente combinado del Estado Mayor Conjunto de Estados Unidos la recomendación del Comité de Personal ha sido implementada – dijo el Departamento de Defensa de Estados Unidos.
Mayor compromiso

Desde febrero, fue ejecutado en Libia en los primeros ataques aéreos de Estados Unidos. Los nuevos atentados, indican un mayor compromiso de los Estados Unidos en la lucha contra el estado islámico en el apoyo a los países del norte de África y el espectáculo para Washington, además del gobierno de unidad frágil en Libia.

funcionarios de Estados Unidos este año fueron de la opinión de que al menos 6.000 rebeldes islamistas en Libia se abstuvieron. En los últimos meses, sin embargo, disminuyeron en número, y el grupo ha sido debilitado en las milicias locales y la presión de gobierno de unidad.

Dunford general dijo a mediados de julio, a pocos cientos de acantilados mel yihadistas utilizados en el establecimiento sede de IA. “No hay duda de que el Estado Islámico de Libia es más débil que hace unos meses”, – dijo. Según él, el grupo ha sufrido pérdidas significativas en Bengasi y la región.

En febrero, llevado a cabo por un ataque estadounidense F-15E cazabombardero contra uno de la Libia de IA cerca de la frontera con Túnez, el campo de entrenamiento, más de cuarenta personas murieron en el ataque.

Libia se hundió profundamente en el caos después de la energía del dictador Muammar Gaddafi en 2011 derrocamiento. El vacío de poder y la seguridad como resultado de las diferentes milicias proliferaron, publicado en el Estado Islámico de Al-Qaeda y organizaciones aliadas. Desde 2014, el país de diferentes tribus y milicias apoyadas por los gobiernos y parlamentos rivales operado en las regiones occidental y oriental. El acuerdo de mediación de la ONU alcanzado en diciembre, el Consejo Presidencial y el establecimiento de un gobierno de unidad. El acuerdo prevé una transición de dos años, que se excluye de la adopción de una nueva constitución, las elecciones presidenciales y parlamentarias.

Fuente: mno.hu

Leave a Reply 880 megnézve, 1 alkalommal mai nap |