< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Látta már Orbán kezét gúzsba kötve? Lázárnak sikerült!))) Tem visto mãos Orban amarrado? Lázaro fez isso!

| Mobile | RSS

Látta már Orbán kezét gúzsba kötve? Lázárnak sikerült!))) Tem visto mãos Orban amarrado? Lázaro fez isso!

2016. augusztus 3. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Látta már Orbán kezét gúzsba kötve? Lázárnak sikerült!

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

További személycseréket kell levezényelnie Seszták Miklós fejlesztési miniszternek egyebek között a Magyar Fejlesztési Banknál és a Magyar Postánál, hogy megtisztítsa a céghálót az FHB-bankcsoportot irányító Spéder Zoltán embereitől. Bár a volt FHB-s Lontai Dániel önként lemondott az MFB elnöki posztjáról, de Spéder és a barátságot vele nyíltan vállaló Lázár János több ponton is blokkolja Orbán Viktor kormányfő utasításait. Persze Orbánt sem kell félteni! Minisztere például már nem alapíthat új állami céget, és a kormányon belüli egyeztetésekben is csorbultak Lázár jogai.

Néhány hete Orbán Viktor még azt hitte, elég csak kezébe vennie a kormányrudat, és egy csapásra az történik, amit ő akar. De csalódnia kellett, és erről nem feltétlenül az államigazgatási bozótharcokban még újonc kormánybiztos, Bártfai-Mager Andrea tehet.

Információink szerint Lázár János sem tett meg mindent, hogy a Magyar Nemzeti Banktól átigazolt szakember komfortosan érezze magát, amikor postástul és főgázastul hirtelen nyakába szakadtak a nemzeti pénzügyi szolgáltatások a Miniszterelnökségen. A miniszter például nem nevezte ki azokat az embereket, akikre Bártfainak szüksége lett volna, csak álltak és vártak az aláírandó papírok a mappában.

De ami a lényeg: hamar kiderült, hogy nem lehet csak úgy ripsz-ropsz felszámolni azt a szövevényes céghálót, amelyet 2012 óta Spéder Zoltánék szövögettek. Orbán Viktor részben éppen azért lépett közbe, mert a döntően Spéder tulajdonában lévő FHB-bankcsoport túlzottan nagy befolyásra tett szert a takarékszövetkezetekben és a Magyar Postában, és rendre azok kárára használta ki az együttműködésben rejlő lehetőségeket.

Lázár-fricska Orbánnak

Logikus volt, hogy a kormány elsőként a takarékszövetkezetek feletti irányítást próbálja visszaszerezni, hiszen újabb tízmilliárdokat akartak volna átcsatornázni a takarékoktól az FHB-ba. Ám július közepén hiába vezényelt már a kormánybiztos a takarékszövetkezetek integrációs szervezetének a közgyűlésén, a döntő szava jogszerűen mégis az MFB-nek volt, annak élén viszont még a Spéder Zoltánhoz közel álló vezetők álltak.
© Túry Gergely

Így felemásra sikerült a takarékoknál a tisztújítás. Az FHB-hoz közvetlenül kötődő bankárok lemondtak ugyan, ám az új garnitúra – Vida Józseffel az élen – egytől egyik azokból a takarékszövetkezeti emberekből áll, akik évek óta együtt szavaztak Spéderékkel, és így gyakran állami tulajdonosi jogkörök kijátszásában is közreműködtek.

Ezek után nem csoda, hogy miután Orbán Viktor visszaérkezett Tusnádfürdőről, és nem mellesleg Lázár János éppen szabadságon volt, a kormányfő egy újabb csavarral – az MFB, a Magyar Posta és az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. felügyeletének elvételével – az esélyét is elvette annak, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszternek rálátása legyen a további eseményekre.

Csányiék embere nyeregben

Az akció legfőbb nyertese Seszták Miklós fejlesztési miniszter lett, akinek ettől nemcsak a kormányon belül, hanem azon kívül is erősödött a pozíciója. Egyrészt szőröstül-bőröstül megkapta az MFB-t, amelynek nemcsak olyan erős leányvállalatai vannak, mint a Főgáz, az útdíjszedő cég vagy áttételesen a Budapest Bank, hanem az uniós pénzek elosztásában is jelentős szerepet kapott ebben a ciklusban.

Immár Seszták felelős a takarékszövetkezeti integrációért és az azzal szorosan összefonódó Magyar Postáért és leányvállalataiért. Ráadásul minden ügyben, ami hozzákerült, a kormányzati tevékenység összehangolásáért is felelős lett. Márpedig ez, mármint a kormányzati egyeztetések 2014 óta minden területen Lázár Jánoshoz tartoztak, és ebből eddig csak Rogán Antalnak sikerült egy kicsi szeletet lecsípnie a tavalyi miniszteri kinevezéséhez, méghozzá a különböző kitüntetésekről (Kossuth-díj, Corvin-lánc stb.) folyó kormányzati egyeztetéseket.

Orbán átírta az állami vagyonról szóló törvénynek azt a passzusát is, amely a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez delegálta a jogot, hogy az állam nevében gazdasági társaságot alapítson vagy részesedést szerezzen valamely cégben. Ezentúl erre is Seszták Miklósnak lesz lehetősége.
Seszták Miklós
© MTI / Mohai Balázs

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató bekebelezésével pedig további lehetőségekhez jutott a fejlesztési miniszter. A Magyar Villamos Művek (MVM) és a paksi atomerőmű eddig is hozzá tartozott, viszont a nemzeti közműszolgáltató rezsicsökkentett áraihoz éppen az MVM és az erőmű profitja kellett volna.

Ezt ezek nem szívesen adták volna, ezért állt már fél éve az az ügylet, amelynek keretében az állam gyakorlatilag megvásárolta volna több áramszolgáltató ügyfeleit is. Most ebben is előrehaladás lehet, méghozzá Seszták szája íze szerint. A HVG úgy tudja, a végső döntéshez megvárják Brüsszel állásfoglalását, hogy Magyarország milyen feltételekkel bővítheti a paksi atomerőművet. Az sem kizárt, hogy előbb-utóbb Paks II. is elkerül a Miniszterelnökségről.

Az energetika területén olyan potentátok, mint Hernádi Zsolt Mol-vezér vagy Csányi Sándor (Mol-alelnök) is szívesebben látják Sesztákot. A fejlesztési miniszter mindig is jó kapcsolatokat ápolt a Mol-vezetőkkel, márpedig az olajipari cég is érdeklődik közműhálózatok, például gázvezetékek iránt.

Spéder bebetonozta embereit

Arra lehet számítani, hogy a következő hetekben több személyi döntést is hoz Seszták Miklós, elsőként az MFB-nél és leányvállalatainál, ahol Nagy Csaba és Lontai Dániel is pozíciókat tölt, illetve töltött be. Előbbi Lázár Jánossal még a politikus hódmezővásárhelyi polgármesterségének éveiben épített ki kapcsolatot, de dolgozott Spéder Zoltánnal is az OTP-ben, utóbbi – akiről épp ma derült ki, hogy lemondott az MFB elnökségéről – pedig az FHB-tól igazolt át az új tisztségekbe, hogy Spéder érdekeit képviselje.

Éppen ők voltak azok, akiknek a segítségével az új, még nagyon is Spéder-barát vezetőséget választották meg a múlt hónapban a takarékszövetkezeti integráció élére, A HVG értesülései szerint a milliárdos Demján Sándor, aki májusban a kormányfő segítségét kérte Spéderrel szemben, egyelőre megkezdte az egyeztetést az új vezetőséggel, de árgus szemekkel figyeli, valóban elszakadnak-e az FHB-soktól.

Az egyik legnagyobb falat, a Magyar Posta pedig még csak ezután következik. Ott azonban azzal kellett szembesülniük, hogy hiába van többségi állami tulajdonban a posta, a Takarékbank – és azon keresztül az FHB – egyetlen, 100 forint névértékű részvénnyel olyan jogosultságokhoz jutott, hogy az állam még a vezetőket sem tudja egykönnyen lecserélni. Márpedig Szarka Zsolt vezérigazgató is az FHB kötelékéből érkezett, a postai leányvállalatok pedig keresztbe-kasul tulajdonolják egymást FHB-s cégekkel.
© MTI / Marjai János

A Magyar Posta közgyűlése ráadásul hiába menti fel Seszták Miklós javaslatára Szarka Zsoltot, Szarka ezek után is az állami (rész)tulajdonban lévő Díjbeszedő Holding, FHB Kereskedelmi Bank és a Takarékbank igazgatósági, valamint a Magyar Posta Életbiztosító és a Magyar Posta Vagyonkezelő Zrt. felügyelőbizottsági tagja marad, ezeket a megbízatásait még a miniszterelnök sem tudja elvenni. Szarka Zsolt csak a Magyar Postától havonta 5 millió 650 ezer forint jövedelemre tesz szert, és akkor a többi Spéder-emberről még nem is beszéltünk.

Ahhoz, hogy a postánál el lehessen indítani a változásokat, legalább a takarékszövetkezeti integráció hozzájárulása kell. Spéderék befolyása alatt ugyanis a Magyar Posta alapszabálya úgy változott, hogy a személyi kérdésekben csak a közgyűlés 80 százalékának egyetértésével lehet dönteni, miközben az államnak csak 75 százalékos részesedése plusz egy szavazata van.

Orbán akaratát tehát csak akkor lehet véghezvinni, ha a szövetkezeti integrációs szervezetben ülők, vagyis Spéder harcostársai is vele szavaznak. Vagyis az adok-kapok még jó ideig eltarthat, mire Orbán Viktor valóban átveszi az irányítást az évente több ezer milliárd forintot megforgató valamennyi vállalat fölött.

forrás:hvg.hu

Tem visto mãos Orban amarrado? Lázaro fez isso!

[Caption id = “attachment_76574” align = “AlignLeft” width = “150”] países 1OO www.fecsego.eu, em todos os continentes www.fecsego.eu 1OO países em todos os continentes [/ caption]
www.fecsego.eu notícias internacionais Good!

Mais intercâmbios entre os povos devem ser tomadas, quer Seszták ministro do Desenvolvimento, Nicholas, inter alia, o Banco de Desenvolvimento Húngaro e Magyar Posta para purificar o céghálót grupo FHB Banco gestão de pessoas do Zoltan Spéder. Embora Daniel foi Lontra da FHB voluntariamente renunciou ao cargo de presidente do MFB, mas John Spéder e amizade com Lázaro abertamente em vários pontos para bloquear as instruções do primeiro-ministro Viktor Orban. Claro Orban há necessidade de temer! Por exemplo, não mais ministro pode estabelecer uma nova empresa pública, e as discussões dentro do governo também entrou com direitos de Lázaro.

Algumas semanas atrás, Viktor Orban também pensei que era o suficiente para tirar a mão do leme e um acidente vascular cerebral acontece é que ele quer. Mas ele estava desapontado, e isso não é necessariamente o comissário administração do Estado bozótharcokban ainda um novato, Andrea Mager Bartfai-do.

Segundo a nossa informação Janos Lazar tem feito tudo o que o Banco Nacional da Hungria para se juntar profissional confortavelmente sentir quando de repente POST dentes e quebrou o pescoço nos serviços financeiros nacionais para o primeiro-ministro foram esgotados. Por exemplo, o ministro não chamar as pessoas que foram Bártfainak necessidade, apenas se levantou e esperou para os papéis a serem assinados na pasta.

Mas qual é o ponto: logo descobri que você não pode simplesmente eliminar as repetições ropsz de malha céghálót que Spéder Zoltánék foram tecendo desde 2012th Viktor Orban foi parcialmente interveio por causa do Banking Group FHB predominantemente em Spéder propriedade demasiada influência em bancos de poupança na Hungria e Postabank e fez regularmente uso do potencial da cooperação à custa de suas oportunidades.

Lazar filme Orbán

Era lógico que o controle do governo sobre as economias cooperativas tentando recuperar em primeiro lugar, porque eles queriam átcsatornázni poupança de FHB em dezenas de bilhões de dólares em novo. Mas em meados de julho foi realizado apesar do comissário da co-organização de poupança de integração da reunião, foi legalmente as palavras finais da MFB, por sua vez, eles permaneceram à frente de Zoltan líderes perto Spéder.
© tury Gergely

Assim, metade das economias poderia algo mais do que uma renovação. FHB diretamente relacionado com banqueiros renunciou o mesmo, mas o novo conjunto – Vida Joseph liderando o caminho – 00:59 composto por pessoas de poupança que votaram Spéderékkel juntos há anos, e assim eles frequentemente contribuído para contornar poderes de propriedade do Estado.

Não é de admirar que, depois de Viktor Orbán voltou Tusnádfürdőről e não pela forma de Lázaro João era sobre a liberdade, o primeiro-ministro uma nova reviravolta – a MFB e os Correios da Hungria e à supervisão First National Utility Services Ltd. da subtração -. A chance é casada com o primeiro-ministro do co-piloto para uma visão mais aprofundada dos acontecimentos.

o Csányiék homem sela

A ação foi o principal vencedor ministro do Desenvolvimento Seszták Nicholas, que não é apenas de dentro do governo, mas também fora da posição reforçada. Em primeiro lugar, pescoço e cultura recebeu a MFB, que não só tem um forte subsidiárias, tais como o principal gás, a empresa de pedágio ou indiretamente pela Budapest Bank, mas também dos fundos da UE também alocar desempenhou um papel importante neste ciclo.

Seszták agora a cargo das economias de integração e estreitamente interligados Hungarian Post e para leányvállalataiért. Além disso, quais têm sido, responsável por coordenar as atividades do governo tornou-se responsável por todos os assuntos. Isso, quero dizer as negociações do governo em todas as áreas de Lázaro John pertencia desde 2014, e até agora única Antal Rogan conseguiu obter uma nomeação ministerial fatia pequena lecsípnie do ano passado de, até mesmo os vários prêmios para (Prémio Kossuth, Corvin Cadeia etc) as negociações do governo frescos.

Orban reescreveu a lei sobre a propriedade do Estado que a passagem, que é delegada ao co-piloto o primeiro-ministro o direito de obter empresa de marketing com uma quota de uma empresa ou em nome do Estado. Doravante, este também terá a oportunidade Seszták Nicholas.
Nicholas Seszták
Balázs © MTI / Mohai

O First National ENKSZ utilitários anexação das outras opções fez o ministro do Desenvolvimento. Os húngaros Electricidade Works (MVM) e os Paks usina nuclear também incluiu, os preços no entanto, as despesas gerais de utilidade nacionais foram reduzidos apenas a MVM e da usina de lucros.

Foram eles não queriam, já era um ano e meio do acordo, segundo o qual o Estado havia praticamente comprei vários clientes de serviço público elétrica também. Agora, este pode progredir, mesmo boca Seszták, de acordo com o gosto. O HVG você sabe a decisão final aguardam resolução de Bruxelas que a Hungria pode expandir as condições em que os Paks usina nuclear. Não é de excluir que, mais cedo ou mais tarde Paks II. Também orientar clara de Gabinete do Primeiro-Ministro.

No campo dos potentados de energia, como Zsolt Hernadi, controlado por Mol ou Sándor Csányi (Vice-Mol), também preferem ver Sesztákot. O ministro do Desenvolvimento tem sido sempre boas relações com os Mol-líderes, além disso, a companhia de petróleo também é interessado em redes de serviços públicos, incluindo gasodutos do Irã.

Spéder cimentado seus homens

Espera-se que nas próximas semanas decisão mais pessoal como para Seszták Nicholas, o primeiro MFB e suas subsidiárias onde as posições Csaba Nagy e Daniel Lontra jogar e carregado. O ex-Lázaro John até mesmo políticos prefeito Hódmezővásárhely anos construiu um relacionamento, mas funcionou Spéder Zoltan também o último OTP era – que acabou apenas hoje a abandonar a presidência do MFB – se justifica em FHB para os novos escritórios em que Spéder representar os seus interesses.

Que são eles que têm a ajuda da liderança Spéder-friendly novo, ainda muito foi eleito no mês passado para liderar a integração poupança, HVG tem conhecimento de que o bilionário Demjan Sándor, que maio chamada para o chefe de governo por ajuda contra Spéderrel, mas iniciou negociações a nova gestão, mas perto do olho, na verdade rasgado em sais FHB.

Uma da parede principal, o Hungarian Post Office ainda está por vir. Há, no entanto, com teve de enfrentar, sem sucesso é maioria correios estatal, o Banco de Poupança – e através FHB – única HUF 100 do valor nominal das ações de privilégios lembrado que o estado não conhece um fácil de substituir até mesmo os guias. No entanto, Zsolt Szarka é também CEO de títulos FHB recebidas das subsidiárias postais pertencentes ao cruzam cada outras empresas de giberela.
© John MTI / Marjai

Magyar Assembléia Geral Posta além infrutíferas sobre a proposta de Nicholas Seszták Magpie Zsolt Szarka mesmo após a estatal (parte) de propriedade Díjbeszedő Segurar, FHB Commercial Bank e do Conselho de Administração do Banco de Poupança, bem como o húngaro Post Office Life Insurance e Magyar Posta Holding Company. Conselho Fiscal resta, esses mandatos ainda não pode tirar o primeiro-ministro. Zsolt Szarka apenas o post office renda mensal húngara de 5 milhões 650 mil ganhos forint, e depois o resto Spéder pelo homem nem sequer falou.

Para os correios, a fim de iniciar as mudanças, pelo menos, o consentimento das poupanças para ser a integração. Spéder sob a influência como os estatutos Hungarian Post alterado para assuntos pessoais apenas 80 por cento da assembleia geral podem ser decididas por consenso, enquanto a participação do Estado é de apenas 75 por cento mais um voto.

Orban, assim, só pode ser feito se o corpo integração cooperativa à parte, isto é, camaradas Spéder pode votar por ele. Esse é o dar e receber pode demorar um longo tempo antes de Viktor Orbán realmente assumir o controle sobre toda a companhia vários milhares de milhões de forints gira anualmente.

Fonte: hvg.hu

Leave a Reply 905 megnézve, 1 alkalommal mai nap |