< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Fájdalmas búcsú Bacskait megint legyőzte a mumusa

| Mobile | RSS

Fájdalmas búcsú Bacskait megint legyőzte a mumusa

2016. augusztus 8. | hozzászólás | Sport

Fájdalmas búcsú
Bacskait megint legyőzte a mumusa

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Bacskai hiába küzdött, ötödször is kikapott francia ellenfelétől, de ez a legfájdalmasabb, ugyanis most az olimpián maradt alul
Bacskai hiába küzdött, ötödször is kikapott francia ellenfelétől, de ez a legfájdalmasabb, ugyanis most az olimpián maradt alul
Fotó: YURI CORTEZ / Europress/AFP
Nem sikerült kilépni a saját árnyékából, és a riói olimpia első fordulójában búcsúzni kényszerült Bacskai Balázs, akit újfent mumusa, a francia Souleymane Diop Cissokho győzött le. Ezzel a magyar ökölvívás legnagyobb ígéretének mindössze egy meccsig tartottak az ötkarikás játékok.

A TELJES MAGYAR RIÓI PROGRAMOT ITT TALÁLJA!

Azt már a sorsolás pillanatában pontosan tudta a 2010-es Európa-bajnok ökölvívónk, Bacskai Balázs, hogy élete első olimpiáján ki kell lépnie saját maga árnyékából, ugyanis az első körben mumusát, a francia Souleymane Diop Cissokhót kell legyőznie ahhoz, hogy bejusson a legjobb 16 közé. Utolsó olimpiai bajnokunk, Kovács Kokó István Facebook-bejegyzésében abbéli reményének adott hangot, hogy ez a mai nap Bacskai napja legyen. Mestere, Erdei Zsolt éppen ezért azt kérte tanítványától, hogy a menetek elejétől kezdve irányítsa a küzdelmet.

Nos, Bacskai ennek megfelelően lépett a kötelek közé, ám azt is tudja mindenki, mit jelent egy olyan emberrel szemben ringbe lépni élete első olimpiai meccsén, aki korábban mindig legyőzte őt. Éppen ezért egy új taktikát dolgoztak ki a szenegáli születésű francia bunyós ellen, ami végre győzelemhez vezethette volna Bacskait. Ám minden taktika pont annyit ér, amennyit a bokszoló meg tud belőle valósítani a ringben.

Nos, Bacskai ezúttal sem tudott kilépni az árnyékából, és Cissokho – sajnálatos módon – újfent legyőzte őt. Egyhangú pontozással, teljesen megérdemelten. A franciát ugyanis mindhárom pontozó mindhárom menetben jobbnak látta a Vasas öklözőjénél.

– Kár ezért a meccsért, és kár ezért a pályafutásért, hiszen úgy tűnik, hogy az elmúlt tíz év legjobb magyar bunyósának mindössze egy meccs adatik meg az olimpiák történetében – jelentette ki Kovács Koko István az M4Sport kommentátoraként, majd hozzátette, Bacskainak talán négy évvel ezelőtt, Londonban sokkal nagyobb esélye lett volna egy kiugró eredményre. Akkor volt ugyanis a legjobb formában…

Maga az érintett sem titkolta a csalódottságát, és nem titkolta, neki tényleg egy meccs jutott az olimpiákon.

– Nagyon csalódott vagyok, mert azt a taktikát, amit a siker érdekében kidolgoztunk, már az első pillanattól kezdve nem tudtam végrehajtani. Hiába szólt be a sarokból Erdei Zsolt, hogy lazán, éreztem egyre jobban elmerevedek. Most lesz pár álmatlan éjszakám, hiszen 12 évet dolgoztam azért, hogy eljussak egy olimpiára, és sokkal hamarabb távozom onnan, ahogy terveztem. Bevallom, még négy évet nem tudok végigküzdeni, így akár tetszik nekem, akár nem, számomra egy meccs adatott meg az olimpián – árulta el Bacskai Balázs az M4 Sport riporterének.

Kár érte…
forrás:mno.hu

Leave a Reply 4251 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: