< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Rió 2016 olimpia összesítés))Őrült magyar éremeső hajnalban

| Mobile | RSS

Rió 2016 olimpia összesítés))Őrült magyar éremeső hajnalban

2016. augusztus 13. | hozzászólás | Sport

Rió 2016 olimpia

Őrült magyar éremeső hajnalban

Nem akármilyen izgalmak közepette két ezüst, két bronzérem a péntek esti, magyar idő szerint szombat hajnali döntők eredménye Rióban. Hosszú Katinka és Cseh László (hármas holtversenyben) ezüst, Kapás Boglárka és Márton Anita pedig bronzérmet nyert.

(Forrás: 168 óra)

forrás:propeller.hu

Hosszú Katinka: „Azért a három arany, egy ezüst nem rossz…”

Hosszú Katinka mindent kiadott magából, saját bevallása szerint pedig egyetlen benyúláson kívül minden összejött számára a riói olimpián, ahol három aranyérme mellett a pénteki versenynapon utolsó számában, 200 méter háton egy ezüstéremmel gazdagodott.

(Forrás: NOL.hu)

———————————

Beszólt az olimpiai bajnok Hosszú Katinka férjének

Nem elég, hogy az irigy amerikaiak doppingolással vádolják az immáron háromszoros olimpiai bajnok úszónőt, most a briteknél is akadt, aki bele tudott kötni valamibe.

Rebecca Adlington, olimpiai bajnok úszó Katinka férjét, Shane Tusupot találta meg – szúrta ki a Blikk:

„Hihetetlen, hogy magára tetováltatja Hosszú világrekordját. Mintha az övé lenne. Nem kéne szólni neki, hogy ezt az időt nem ő úszta?

Adlingtont borzasztóan zavarja, hogy az edző-férj rengeteget szerepel a képernyőn, amikor Katinka úszik.

Beszólt az olimpiai bajnok Hosszú Katinka férjének

Mark Foster, a kommentátortárs szelídebb mederbe terelte a társalgást, és dicsérte az edzőt:

„Nagyon heves a kapcsolatuk. Korábban ő is úszott, sokat tud arról, mi a jó neki!”

– így Foster.

Az éremtáblázaton Magyarország jelenleg 5 arannyal a hatodik, míg Nagy-Britannia (ahol hatszor annyi ember él) 4 arannyal a nyolcadik helyen áll.


Márton Anita szédületes dobással olimpiai bronzérmes

Márton Anita élete dobásával nyert bronzérmet Rióban
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
Nagy meglepetést okozott Márton Anita az atlétikai stadionban, a fedett pályán világbajnoki ezüstérmes súlylökőnk utolsó sorozatára dobott 19.87 méteres országos csúccsal bronzérmet nyert.

Hogy egy súlylökő verseny ilyen izgalmakat tartogathat? Talán senki sem hitte. De Márton Anita és a győztes amerikai Michelle Carter is gondoskodott a végén a nagy csattanóról.

Márton Anita a nyolcadik helyen kezdett 17.60-as lökésével, majd szép fokozatosan jött fel, a harmadik kísérletére elért 19.39 méteres dobása centire ugyanannyi volt mint az akkor a harmadik helyen álló kínai Kungé, akit az utolsó sorozatban nehéz helyzet elé állított a magyar versenyző. 19.87 méteres új országos csúcsával ugyanis feljött a harmadik helyre. Centire pontosan akkorát dobott, mint a versenyben akkor még második helyen álló amerikai Michelle Carter, aki azonban durván meglepte az élen álló új-zélandi Valerie Adamset. Adams ugyanis már második kísérletére 20.42-őt, idei legjobbját lökte és a biztos győzelem tudatában mosolyogta szinte végig a viadalt. Carter azonban hatodikra javítani tudott, 20.63-mal megnyerte a versenyt. Adams kapkodva vette le melegítőjét az utolsó dobásra, de meglepettségében már képtelen volt túlszárnyalni ezt az eredményt, ezüstérmes lett.

Még kell pár nap ahhoz, hogy felfogjam mi történt velem. Boldog vagyok, mert elértem, amiért kijöttem, megjavítottam az országos csúcsot. A 20 méteres álomhatárt ugyan még nem sikerült átlépnem, de egy szoros meccsből tudtam győztesen kijönni. Hál Isten, az a nagy erősségem, hogy a végén mindig tudok javítani” – értékelt elérzékenyülve a bronzérmes Márton Anita a viadal végén.

forrás:mno.hu


Unfair play

Súlyos egyiptomi sportszerűtlenség a tatamin

Islam El Shehaby (fehérben) akár eltiltást is kaphat sportszerűtlen tette miatt
Islam El Shehaby (fehérben) akár eltiltást is kaphat sportszerűtlen tette miatt
Fotó: JACK GUEZ / Europress/AFP
Az egyik arab cselgáncsos sem meghajolni, sem kezet rázni nem akart izraeli ellenfelével.

Az olimpián a mindenkori szlogen szerint a részvétel a fontos, de ezt egyesek félreértelmezik. Szerintük ennek fényében a fair playt akár félre is lehet tenni. Mint például az egyiptomi Iszlam es-Sehabi. A férfiak 100+ kilogrammos mezőnyében induló cselgáncsos az izraeli Or Szasszon ellen lépett tatamira pénteken a 2-es Carioca Arénában, és meglehetősen sportszerűtlen tettre ragadtatta magát. Kikapott ellenfelétől, és ilyenkor a sportág hagyományai szerint a dzsúdósok a küzdőtéren meghajolnak egymás felé a mérkőzés végén, majd odalépnek egymáshoz, és kezet ráznak. Előbbi kötelező, utóbbi íratlan szabály, Es-Sehabi viszont úgy döntött, egyikre sem hajlandó.

Az izraeli sportoló kezet nyújtott neki, de ő megrázta a fejét, és ellépett tőle, sőt meghajlás nélkül akarta elhagyni a tatamit. A játékvezető ekkor felszólította, hogy azonnal hajoljon meg, de továbbra is ellenállt. Végül többszöri unszolásra megtette, amit kell. A kézfogás azonban így is elmaradt.

Az Independent netes kiadása szerint a Nemzetközi Cselgáncsszövetség érdekes állásfoglalást tett az eset kapcsán. Az egyik, hogy már az is nagy szó, hogy az arab országok cselgáncsosai hajlandóak izraeli sportolók ellen tatamira lépni. Jelezték, hogy a kézfogást nem írja elő a szövetség szabályzata, viszont mivel az egyiptomi csak többszöri felszólításra hajolt meg, az esetet az olimpia után alaposan ki fogják vizsgálni.

Es-Sehabit több egyiptomi médium is támadta azért, hogy egyáltalán kiállt izraeli ellenfelével szemben, egy ismert tévés műsorvezető egyenesen felszólította, hogy ne csináljon hülyét magából. Az egyiptomi olimpiai bizottság vezetője hangsúlyozta, természetes, hogy a cselgáncsos kiállt, hiszen a delegációjuk nem keveri a politikát a sporttal.

Egyiptom és Izrael több háborút is vívott egymással a 20. században, de előbbi végül – első arab országként – békemegállapodást kötött szomszédjával, és ezzel lezártnak nyilvánította az elhúzódó konfliktust.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 1915 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: