< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Veréssel, sokkolóval, kutyákkal fogadják a kerítést megmászó menekülteket, aljas dolgok történnek a déli határon))Prügeln, stun gun, Hunde der Zaun akzeptieren Flüchtlinge klettern, üblen Dinge geschehen an der südlichen Grenze

| Mobile | RSS

Veréssel, sokkolóval, kutyákkal fogadják a kerítést megmászó menekülteket, aljas dolgok történnek a déli határon))Prügeln, stun gun, Hunde der Zaun akzeptieren Flüchtlinge klettern, üblen Dinge geschehen an der südlichen Grenze

2016. augusztus 13. | hozzászólás | Közélet

Veréssel, sokkolóval, kutyákkal fogadják a kerítést megmászó menekülteket, aljas dolgok történnek a déli határon

fecsegő szimbolum

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Egyre kritikusabb a menekülthelyzet a szerb-magyar határon. A horgosi hevenyészett „sátorvárosban” egyre többen várakoznak siralmas tábori körülmények közt, míg a zöldhatáron hatóságnak látszó egyenruhások rendszeres durvaságairól szólnak a hírek. Mégis újra megjelentek a menekültek Budapesten. Helyzetjelentés a déli határról és a fővárosból. Banai Tibor Péter videoriportja.

tamogatoi_800_450

Az elmúlt időszakban többször jártunk a horgosi tábor területén, legutóbb akkor, amikor 130 menekült éhségsztrájkot folytatott a szerb tranzitzóna előtti lepusztult prérin. Kétszáz kilométert gyalogoltak a negyven fokos kánikulában Belgrádtól odáig. Akkor már napok óta ücsörögtek a naptól kiégett fűben – jól elkülönülve a tábortól – leragasztott szájjal, transzparenseiket szorongatva. Előttük a nekik biztosított élelmiszerek érintetlenül egy halomba halmozva, tőlük 50 méterre, velük szemben, szerb rendőrök hátratett kézzel sorfalat álltak. Mindenki szenvedett a reggeli hőségben, a menekültek, a rendőrök és mi is.

Veréssel, sokkolóval, kutyákkal fogadják a kerítést megmászó menekülteket a déli határon from atlatszo.hu on Vimeo.

Abdul Malik 24 éves fiatal férfi az afganisztáni Kandaharból. Tavaly indult útnak. Kandahar a tálib mozgalom fellegvára, ott mindig kemény volt az élet, a hosszú harcok sem füstölték ki onnan maradéktalanul a tálibokat. Arrafelé általában két választás van: „a Korán vagy a kard” – ő a harmadik utat választotta, elmenekült.

A tavalyi menekültáradattal el is jutott Németországba, de idén, annak ellenére, hogy a háborús Afganisztánból jött, visszatoloncolták Bulgáriába, mert ott regisztrált először. Bulgáriában nem látják szívesen a menekülteket, de jól szervezett csempészhálózat működik, így 700 euróért ismét becsempészték Szerbiába, egészen Belgrádig vitték. Egy hónapot tengődött ott, és ezzel a sztrájkoló csoporttal gyalogolt idáig. Amikor rákérdeztem, hogy mit várnak a demonstrációtól, világosan fogalmazott:

„Mi nem azt mondjuk, hogy nyissák meg nekünk a határt, csak azt akarjuk a magyar hatóságtól, hogy egy kicsit gyorsítsák meg az eljárást.” Kritizálta a táborban uralkodó körülményeket, és demonstrációjukkal erre is fel akarták hívni a nyilvánosság figyelmét. Elmondta, hogy mindenki tisztában van a szigorú magyar határvédelemmel, a hatósági túlkapásokkal, de ennek ellenére sokan választják az illegális utat, főleg azok, aki már hosszú hónapokat rostokoltak a határon, és már nem bírják tovább a körülményeket.

„Sok ember megpróbálja a határátlépést illegálisan. Elfogják őket, először lefújják gázsprével, aztán összeverik, utána pedig megbilincselik a kezüket, majd még a kutyákat is ráeresztik. Aztán visszaviszik őket Szerbiába. Ezzel senki sem foglalkozik, ezt itt senki sem hallja meg a “dzsungelben”, legfeljebb Isten. Itt csak Isten segíthet nekünk!”

Mire befejeztük az interjút, megjelent a sajtó is. Magyar, szerb, nemzetközi. Ekkor azonban történt valami: az egyik sztrájkoló menekült elájult. A társai félrevitték, valaki elszaladt orvosért a táborba. Futva jött az orvos, egy idős szerb doktornő a Médecins du Monde-tól. Próbálta élesztgetni, semmi reakció. Kereste a pulzusát, semmi. Megnézte a nyaki verőérnél, ott se volt. Elkezdett habzani a szája, epilepsziás rohamot kaphatott.

Ez volt az a pillanat, amikor az afgánok ráborultak a szerencsétlenre, és elkezdték siratni a társukat. A doktornő leblokkolt, tanácstalanul topogott. Ekkor léptem oda és ráripakodtam az afgánokra, hogy hagyják abba siratást, és inkább hagyjanak neki levegőt. Elkezdtem újraéleszteni a srácot. Elküldtem hideg vízért az egyik afgánt, a doktornőt meg infúzióért. Közben volt egy pillanat, amikor újabb görcsöt kapott a férfi, elkezdett visszafelé meghajolni az egész gerince. Kritikus pillanatok voltak.

Kiabáltam a srác nevét, szívmasszás, hideg víz, pofozás, minden játszott. Végül megrebbent a szempillája, és ha halványan is, de volt már pulzusa. Aztán kerítettek egy kisbuszt, beraktuk a még mindig eszméletlen afgánt, és a doktornővel elrobogtak a legközelebbi kórházba, Szabadkára. Mindenki megkönnyebbült, szerintem még a mögöttünk sorfalat álló és csak bámuló szerb rendőrök is. Mint utóbb kiderült, az egész történetet felvette a magyar M1 is, de valamiért mégsem adták le, hogy egy afgán menekült majdnem meghalt a szerb-magyar határon.

A horgosi sátorváros

A szerb határátkelő Röszke és Horgos között tavaly került fel a térképre. Nyár végén a szerb oldalon feltorlódó, visszatartott menekültek tömege összecsapott a magyar hatóságokkal. Azóta eltelt majd egy év, drótkerítés épült a határon, sőt a magyar rendőrök és katonák 8 kilométeres mélységben vadásszák a kerítésen átjutó embereket. Hivatalosan csak két helyen, Horgoson és Kelebiában léphet be menekült az országba. Ez a két magyar tranzitzóna csak 15-15 embert fogad naponta. Állítólag csak erre van kapacitás. Ez azonban azt eredményezi, hogy a határon elkezdtek feltorlódni az emberek, főleg az egyedülálló férfiak.

A horgosi tábor kezd a nemrég felszámolt görög idomeni táborra hasonlítani. Itt is sátrak és ágakból, gallyakból összetákolt menedékek adják a földönfutók otthonát. Csak hideg ételt kapnak a táborban, felnőttek, gyerekek, csecsemők egyaránt, így ha valaki meleg ételt akar a várakozás hosszú hónapjai alatt, annak magának kell főznie.

Hogy a várakozással járó feszültséget oldják, mindenki kap egy sorszámot, így tudja követni, hogy mikor, melyik nap léphet be a magyar tranzitba. Ezt már Sayed Mohsen Shah, a tábor választott vezetője meséli. Kabulból jött, ahol női sálakat készített, és ez egy darabig jól ment neki. A családja azonban elmenekült Németországba, és amikor kiderült hogy a cukorbetegsége mellett még súlyos autoimmun betegsége is van, amivel ott nem tudnak mit kezdeni, úgy döntött, utánuk indul.

Sayed nem önjelölt vezető, a táborlakók választották, ő képviseli a tábor ügyeit a szerb és magyar hatóságok felé, de bármilyen ügyes-bajos dologgal is hozzá lehet fordulni. Ő tartja a kapcsolatot a különböző segélyszervezetekkel is.

„Mindennap van ételosztás, kapunk ételt és ruhát a Vöröskereszttől, az UNHCR-től, van orvosi szolgálat, és sok civil szervezet jön nap mint nap segíteni. Hoznak sátrakat, takarókat, vizet, csokit és ételt – de az étel mindennap ugyanaz, halkonzerv. Egy hónapja mindennap tonhal konzervet eszünk, tonhalat és csak tonhalat, és ebben a hőségben ez nem egyszerű.”

Azt is tőle tudom meg, hogy a magyar tranzitban más az eljárás a családoknak és más az egyedülálló férfiaknak. Az előbbiek hamar sorra kerülnek, míg az utóbbiak 28 napot kénytelenek várakozni a kerítés magyar oldalán felállított kis kék konténerekben, és ha nincs szerencséjük, akkor könnyűszerrel visszatoloncolják őket szerb oldalra a 28 nap elteltével. Utána ezek az emberek már csak a zöldhatáron próbálkozhatnak.

„Hallottam, hogy sokan próbálnak illegálisan is bejutni, tudom, hogy ez nem fair, és elnézést is kérek ezért a magyar kormánytól, de van, hogy egyszerűen nincs már más választás, csak az illegális út. Sokan megpróbálták, és be is jutottak. Hallottam olyanról, akit Budapesten fogtak el, és hoztak vissza ide a szerb határra: megverték, elektromos sokkolót használtak és ráengedték a kutyákat.”

A hőség, a rossz ellátás és hosszú várakozás ellenére mégsem tapasztalható nagy feszültség a táborban. A gyerekek játszanak, fociznak vagy a táborban felállított röplabdapályán ütik el az időt, a felnőttek pedig próbálják elfoglalni magukat valamilyen tábori teendővel, vagy csak ücsörögnek a sátraikban.

Egy 15 éves afgán fiú azt mesélte, hogy hónapokig jöttek Afganisztánból a klasszikus balkáni útvonalon, végül Idomeniben kötöttek ki. Amikor felszámolták az idomeni tábort, szerb és makedón csempészekkel eljutottak Belgrádba, majd onnan Szabadkára. A kisöccse egy görög kórházban maradt, őt még Kunduzban annyira megverték, hogy csak Idomeniig bírta. A csempésszel először 2000 dollárban állapodtak meg, az az alku Magyarországig szólt. Horgoson szembesültek azzal, hogy nem lehet átmenni a magyar határon a kerítés miatt, így végül fejenként csak 1500 dollárt fizettek.

A táborban múltak a napok, és a család végül úgy döntött, hogy a fiú próbálja meg a zöldhatárt. Elment Szabadkára, és a pályaudvaron meg is egyezett egy csempésszel, 300 eurót fizetett neki. Éjjel vágtak neki a határnak, negyvenen voltak. A csempész nem cifrázta túl a dolgot, volt egy elterelő csapatuk, akik a kerítés egyik szakaszán elkezdtek zajongani, míg az ő vezetőjük átvágta a kerítést, és a csapat egyenként átmászott a résen. A túloldalon pedig begyűjtötték őket a magyarok, visszavitték a sátortáborba, így most újra itt van, és arra vár, hogy legálisan beléphessen Magyarországra.

Visszamentünk az autóhoz, amit a közeli benzinkúton hagytunk. Egy hónappal ezelőtt tele volt menekültekkel, ott töltötték a telefonjaikat, vásároltak vagy csak múlatták az időt a teraszon kávézgatva. Ma már nem engedik meg a menekülteknek, hogy ott dekkoljanak. Itt találkoztam azokkal a pakisztáni srácokkal, akik egyszer már próbálkoztak Kelebiánál, de elkapták őket a magyar rendőrök, és elég keményen el is bántak velük. Ahogy mesélték, volt ott minden: kutya, gázspray, botozás, még a pénzüket is elvették, és hajnalra már vissza is vitték őket a határ szerb oldalára.

Ahogy bejártuk a határ menti szerb településeket, mindenhol találkoztunk menekültekkel. Most Szerbiában kezdenek feltorlódni a menekültek, ez volt a helyzet Kelebián, Horgoson és Szabadkán is. A szabadkai buszpályaudvaron találkoztunk egy nagyobb csoporttal, a pályaudvar füves parkjában szunyókáltak. Az egyik srácnak mindkét alkarja és lábszára be volt pólyálva, nemrég engedték ki a szabadkai kórházból. Ő azt mesélte, hogy a magyar oldalon egyenruhások kapták el és hagyták így helyben éjjel, amikor átment a határon.

Lefújták paprikasprével, ráengedtek egy kutyát és meg is verték, mielőtt visszalökdösték Szerbiába. Ezek a túlkapások elharapóztak az utóbbi időben. Erre figyelmeztetnek a Human Rights Watch és az UNHCR nemrég kiadott jelentései is. A teljes képhez hozzátartozik, hogy az általunk megkérdezett menekültek közt volt olyan is, aki a szerb hatóságokra panaszkodott, hogy a szerb rendőrök verték meg és vették el a pénzét Horgos közelében.

Magyar Helsinki Bizottság: Aljas dolgok történnek a magyar határon

Valami nagyon nagy baj van a szerb-magyar határon. Előbb az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága adott hangot aggodalmainak, majd a Human Rights Watch tette közzé megdöbbentő jelentését: a magyar oldalon egyenruhások rendszeresen és módszeresen bántalmazzák a menedékkérőket. A Magyar Helsinki Bizottság a rendőrséghez fordult, de lesöpörték aggodalmaikat, az atrocitások viszont továbbra sem szűntek meg. Pedig a magyar államnak kötelessége lenne felderíteni, rendőrök vagy katonák, mezőőrök vagy önbíráskodó paramilitáris banditák az elkövetők. Mindegyik eshetőség borzalmas, de ennél már csak az borzalmasabb, ha Magyarország ezt továbbra is elnézi a tetteseknek – áll a Magyar Helsinki Bizottság közleményében.

Budapest, II. János Pál pápa tér

Közel a Keletihez, a volt Köztársaság téren, a mai II. János Pál pápa téren vagyunk. Nappal a tér a megszokott életét éli: kutyások sétáltatják kedvenceiket, a sportpályán fociznak, néhány hajléktalan szunyókál a padokon. De amikor leszáll az este, kicserélődik a közönség, 10-20 fős csoportok jelennek meg. Menekültek. Ez egyfajta központi hely nekik, tudják, hogy itt mindig van egy-két menekülteket segítő magyar csoport, akiktől kaphatnak némi segítséget a túléléshez.

Egyik-másiknak a szó szoros értelmében vett túlélésről szól a szituáció: amikor ott jártunk, egy fiatal afgán fiú ment a „Segítsünk Együtt” csoport kisbuszához, és nem csak vacsorára volt szüksége. Láza volt, a lábán kötés, és nagyon durván fel volt dagadva az egész lábfeje. A menekültsegítő csoport munkatársai ellátták a sebet, de az olyan gennyes volt, hogy orvost kellett hívniuk. Szerencsére volt önkéntes orvos ismerősük, aki nagyon hamar megjelent, és szakszerűen ellátta a vágott sebet.

Az afgán legény néhány napja szerezte ezt a sérülést, amikor a magyar-szerb határon átmászott a kerítésen, és a NATO-drót átvágta a cipőjét és vele együtt a nagylábujját is. Neki most szerencséje volt.

Egyébként a nyár elején jelentek meg újból a menekültek a téren. Ezt már László Luca, egy fiatal, talpraesett lány meséli, aki a „Segítsünk Együtt” csoport szervezője, szóvivője. Most főleg fiatal afgán és pakisztáni férfiak érkeznek, kevés szír, iraki és marokkói. Lucáék segítettek a horgosi táborban is. Ők is szembesültek a hatóságok túlkapásaival: gázspré, botozás, kutyás támadás. Ezek ellen nagyon nehéz fellépni, mert éjjel, sötétben történnek, a jogorvoslat pedig nehézkes, mert a hatóság állításával szemben „csak” egy menekült szava áll.

Banai Tibor Péter

forrás:atlatszo.hu

Prügeln, stun gun, Hunde der Zaun akzeptieren Flüchtlinge klettern, üblen Dinge geschehen an der südlichen Grenze

 Rattern das Symbol

www.fecsego.eu internationale Nachrichten gut!

Immer mehr kritisch über die Flüchtlingssituation in der serbisch-ungarischen Grenze. Die Horgos Notbehelf “Zeltstadt” mehr und mehr Menschen warten immer noch im Lager unter erbärmlichen Bedingungen, während die grüne Grenze Behörde durvaságairól regelmäßig aussehende Uniformen auf die Nachrichten sprechen. Doch die Flüchtlinge wieder erschien in Budapest. Aktuelle Lage in der südlichen Grenze und der Hauptstadt. Tibor Péter Banai Video-Berichte.

tamogatoi_800_450

Das letzte Mal besuchten wir die Gegend mehrmals in Horgos Lager, zuletzt als 130 Flüchtlinge im Hungerstreik vor der Prärie Rundown serbischen Transitzone. Zweihundert Kilometer ging die vierzig Grad Hitzewelle Belgrad bisher. Dann setzten sie sich Tag für Tag auf dem Rasen verbrachte – deutlich von den Lager – verschlossenen Lippen, umklammert transzparenseiket. Vor ihnen die Nahrung, die sie ein unberührtes Stapel vorgesehen gestapelt 50 Meter von ihnen, gegen sie, serbischen Polizisten wurden gefüttert Hände hinter dem Rücken. Jeder litt unter der Morgenhitze, die Flüchtlinge, die Polizei und wir waren.

Prügeln, stun gun, Hunde klettern den Zaun Flüchtlinge aus der südlichen Grenze atlatszo.hu auf Vimeo akzeptieren.

Abdul Malik, eine 24-jährige junge Mann in Kandahar, Afghanistan. Im vergangenen Jahr setzt die Segel. Kandahar Taliban Bollwerk, es gibt immer ein hartes Leben gewesen, lange Kämpfe von dort ganz auf die Taliban nicht geraucht. Über es in der Regel zwei Möglichkeiten gibt: “Der Koran oder das Schwert” – er einen dritten Weg gewählt haben, floh er.

Die letzten Flüchtlinge kamen auch aus Deutschland, aber in diesem Jahr, trotz des Krieges in Afghanistan kamen nach Bulgarien zurück abgeschoben, weil es zunächst registriert wurde. Bulgarien die Flüchtlinge nicht gern gesehen, sondern eine gut organisierte Schleusernetze betreiben, so noch einmal in Serbien geschmuggelt für EUR 700, wurden sie den ganzen Weg nach Belgrad gebracht. Begrünte dort für einen Monat, und damit die auffällige Gruppe ging weit dies. Als ich fragte, was von der Demonstration zu erwarten, klar zum Ausdruck gebracht:

“Wir können nicht sagen, dass für uns die Grenze zu öffnen, aber wir wollen, dass die ungarischen Behörden den Prozess ein wenig zu beschleunigen.” Er kritisierte die vorherrschenden Bedingungen im Lager, und für ihre Demonstration wollten auch die Aufmerksamkeit der Öffentlichkeit zu ziehen. Er sagte, dass jeder kennt die strengen Schutz der ungarischen Grenze, die offiziellen Exzesse, aber trotz dieser, entscheiden sich viele Menschen illegal Art und Weise, vor allem diejenigen, die mehrere Monate rostokoltak die Grenze verbracht hatte, und wir können von den Umständen nicht ausstehen.

“Viele Leute versuchen, die Grenze illegal zu überqueren. Intercept sie zuerst gázsprével abgebrochen, dann geschlagen, dann fesselten sie ihre Hände, und die Hunde ráeresztik. Dann kehrten sie nach Serbien. Ohne ein Geschäft, kann niemand es im “Dschungel” hören zu Gott. Gott kann uns nur helfen! ”

Als wir mit dem Interview, in der Presse veröffentlicht. Ungarisch, Serbisch international. Aber dann passierte etwas: Eines der auffälligsten Flüchtlinge in Ohnmacht gefallen. Die anderen wurden weggenommen, jemand lief ein Arzt im Lager. Er kam zu dem Arzt laufen, eine ältere Serbin Arzt von Médecins du Monde. Er versuchte élesztgetni, keine Reaktion. Er suchte nach einem Puls, nichts. Er überprüfte die Arteria carotis nicht da war. Er begann Schaum vor dem Mund haben Anfälle erhalten.

Das war der Moment, als die Afghanen ráborultak die szerencsétlenre und begannen, ihre Kameraden zu beklagen. Der Arzt, hilflos topogott blockiert. Dann ging ich dort und für die afghanische ráripakodtam Wehklage zu stoppen, und würde lieber ihren Atem verlassen. Ich fing an, den Jungen wieder zu beleben. Ich schickte sie in kaltem Wasser zu einer der Afghanen, den Arzt bei infúzióért. Inzwischen gab es einen Moment, als er einen weiteren Krampf bekam er zurück zum Bug des gesamten Wirbelsäule gestartet. Sie waren kritische Momente.

Ich schrie den Namen des Kerl, szívmasszás, kaltes Wasser, pofozás jedes Spiel. Schließlich sie flatterte ihre Wimpern, und wenn nur schwach, aber einen Puls hatte. Dann sperrten einen Minivan, die Afghanen setzen immer noch bewusstlos und eine Ärztin elrobogtak zum nächsten Krankenhaus, Subotica. Jeder war erleichtert, ich glaube sogar nur starren und hinter ausgekleidet serbische Polizisten stehen. Wie sich herausstellte, nahm die ganze Geschichte der ungarischen M1, aber aus irgendeinem Grund war nicht bis zu einem afghanischen Flüchtlings fast in der serbisch-ungarischen Grenze getötet wurde.

Die Zeltstadt von Horgos

Die serbischen Grenze im vergangenen Jahr überquert hat auf der Karte in Röszke und Horgos gesetzt worden. Im Spätsommer Gewicht auf der serbischen Seite des Kletterns, kollidierte inhaftierten Flüchtlinge mit den ungarischen Behörden. Seitdem ist ein Jahr vergangen, gebaut Drahtzäune an der Grenze, und auch die ungarische Polizisten und Soldaten in einer Tiefe von acht Kilometern der Zaun Menschen gejagt Durchreise. Offiziell nur zwei Orte, Haken und Kelebiában Flüchtlinge das Land zu betreten. Diese beiden ungarischen Transitzone erhält nur 15-15 Menschen pro Tag. Angeblich ist dies nur Kapazität. Dies bedeutet jedoch, dass das Kreuz feltorlódni Menschen begann, vor allem die alleinstehende Männer.

Das Horgos Lager beginnt die vor kurzem liquidiert Idomeni griechische Lager zu ähneln. Auch hier, Zelte und Äste, Zweige Notunterkünften geben die Geächteten zu Hause. Nehmen Sie einfach kalte Speisen im Lager, Erwachsene, Kinder, Kleinkinder, also gleich, wenn jemand eine warme Mahlzeit während der langen Monate des Wartens will, müssen Sie főznie.

Um die Spannung, die Erwartung zu beheben, wird jeder eine Nummer zugewiesen, so können Sie verfolgen, wann und welchen Tag der ungarischen Transit einzugeben. Dies war Sayed Mohsen Shah, Leiter des Lagers der Wahl sagt. Es kam aus Kabul, wo Frauen Schals gemacht, und es ging gut für ihn für eine Weile. Allerdings floh die Familie nach Deutschland, und wenn es, dass immer noch eine ernste Autoimmunerkrankung als auch zusätzlich zu Diabetes stellte sich heraus, ist, was sie dort nichts tun können, entschied er sich, sie beginnt zu folgen.

Sayed ist nicht selbsternannter Anführer der Insassen, die Angelegenheiten des Lagers der serbischen und ungarischen Behörden zu vertreten gewählt, aber egal, wie klug, ist mühsam Dinge ergriffen werden. Sie hält in Kontakt mit verschiedenen Hilfsorganisationen.

“Jeden Tag gibt es die Verteilung von Nahrungsmitteln, erhalten wir Nahrung und Kleidung aus dem Roten Kreuz, dem UNHCR, gibt es Praktiker, und viele NGOs kommen jeden Tag zu helfen. Sie bringen Zelte, Decken, Wasser, Lebensmittel und Schokolade – aber das Essen ist jeden Tag das gleiche, Fischkonserven. Vor einem Monat, jeden Tag essen wir in Dosen Thunfisch, Thunfisch und nur, und in dieser Hitze ist es nicht einfach. ”

Wir wissen auch von ihm, dass die ungarischen Transitverfahren anderen Familien und andere alleinstehende Männer. Erstere wird bald drehen, während die letztere gezwungen sind, in einem kleinen blauen Container warten, um auf der ungarischen Seite des Zauns 28 Tage einrichten, und wenn Sie nicht Glück haben, können Sie einfach zurück auf die serbische Seite nach dem Tag, 28. abgeschoben Dann könnten diese Leute versuchen, nur die grüne Grenze.

“Ich habe gehört, dass viele Menschen versuchen, illegal in sie zu erhalten, ich weiß, es ist nicht fair, und ich entschuldige mich auch fragen, warum die ungarische Regierung, aber es hat einfach keine andere Wahl, als illegale Art und Weise gewesen. Viele haben versucht, und auch erreicht. Ich hörte olyanról, der in Budapest gefangen genommen und zurück in die serbischen Grenze gebracht. Geschlagen, Elektroschocker verwendet wurde, und die Hunde ráengedték ”

Trotz der Hitze warten schlechte Pflege und lange keine größeren Spannungen im Lager erlebt. Die Kinder Fußball oder Volleyball spielen gesetzt im Lager zu töten Zeit auf, Erwachsene versuchen, sich in einer Art von Lager zu besetzen tun ist, zu sitzen oder Zelte.

Eine 15-jährige afghanischer Junge erzählte mir, dass seit Monaten die klassische Balkanroute von Afghanistan gewesen und endete schließlich auf Idomeniben. Als das Lager in Idomeni wurde liquidiert, Serbisch und Mazedonisch Schmuggler kamen nach Belgrad und dann von Subotica. Der kleine Bruder war ein griechischer Krankenhaus in Kunduz ihn so geschlagen haben, dass er nur konnte nur Idomeniig. Die Schmuggler haben zum ersten Mal im Jahr 2000 US-Dollar vereinbart, in ein Geschäft zu Ungarn sagte. Horgos wurden damit konfrontiert Sie können die ungarischen Grenze nicht überschreiten, weil der Zaun, so dass schließlich nur $ 1500 pro Person bezahlt.

Im Lager die Tage vergingen, und die Familie schließlich beschlossen, den Jungen in der grünen Grenze zu versuchen. Er ging nach Subotica, und er stimmte zu einer Station Schmuggler ihn 300 € bezahlt. In der Nacht begann sie die Grenze, gab es vierzig. Die Schmuggler sind nicht zu cifrázta Sache ein Ablenkungsmanöver Team war, die eine Strecke des Zauns clamorous begann, während sein Führer durch den Zaun geschnitten und das Team eins nach dem anderen über die Wache geklettert. Auf der anderen Seite wird gesammelt durch die Ungarn zurück zum Zeltlager gebracht, jetzt so ist zurück und wartet legal in Ungarn zu betreten.

Wir gingen zurück zum Auto, das in der nahe gelegenen Tankstelle verlassen wurde. Vor einem Monat voller Flüchtlinge war, verbrachte sie ihre Handys, kaufen oder einfach nur Zeit auf der Terrasse kávézgatva verbracht. Heute ist es nicht erlaubt die Flüchtlinge dort dekkoljanak zu gehen. Ich traf mich mit den pakistanischen Jungs, die Kelebiánál einmal versucht, aber die Polizei fing sie in den USA, und es ist schwer genug, sie behandelt wurden. Wie mir gesagt wurde, gab es alles: Hunde, Pfefferspray, auch das Geld zu schlagen weg genommen wird, und der Morgendämmerung war sie zurück in die serbischen Seite der Grenze durch.

Da wir die serbischen Grenzgemeinden erfüllen alle Flüchtlinge tourte. Serbien wird jetzt beginnen Flüchtlinge feltorlódni, war dies der Fall Kelebia Horgos und Subotica sowie. Die Bushaltestelle trafen wir eine große Gruppe von Subotica, grünen Park Dösen Station. Einer der Jungs auf beiden Unterarmen und Schienbeine in pólyálva wurde aus dem Krankenhaus in Subotica vor kurzem veröffentlicht. Er sagte mir, dass die ungarische Seite in Uniformen gelassen wurden und so vor Ort in der Nacht, wenn sie die Grenze überschritten.

Paprikasprével abgeblasen, ráengedtek einen Hund und er wurde vor visszalökdösték Serbien geschlagen. Solche Exzesse elharapóztak vor kurzem. Dass warnen Human Rights Watch und das UNHCR auch vor kurzem Berichte veröffentlicht. Es ist ein Teil des Gesamtbildes ist, dass wir unter den Flüchtlingen einige interviewt, die an die serbischen Behörden beanstandeten, dass die serbische Polizei wurde sein Geld in der Nähe von Haken geschlagen und weggebracht.

HHC: Mittlere Dinge an der ungarischen Grenze passieren

Etwas ist schrecklich falsch in der serbisch-ungarischen Grenze. Erstens hat die UN-Hochkommissar für Flüchtlinge Besorgnis zum Ausdruck gebracht, und Human Rights Watch einen schockierenden Bericht von der ungarischen Seite uniformierten regelmäßigen und systematischen Missbrauch der Asylbewerber veröffentlicht. Der ungarische Helsinki-Komitee wandte sich an die Polizei, aber fegte ihre Sorgen sind die Grausamkeiten noch nicht verschwunden. Aber der ungarische Staat verpflichtet wäre, zu erforschen, Polizisten oder Soldaten, Feldhüter oder Bürgerwehr Para Schlägern der Täter. Jedes Szenario ist schrecklich, aber es hat nur schrecklich gewesen, wenn Ungarn zu dieser Fehlinterpretation der Täter geht weiter – mit dem ungarischen Helsinki-Komitee in einer Erklärung.

Budapest, II. Papst Johannes Paul II-Platz

Middle East of Service, dem ehemaligen Platz der Republik, heute II. Wir sind Papst Johannes Paul II-Platz. Während des Tages der Raum, ein normales Leben zu leben: sétáltatják ihre Lieblingshundegruppen, dem Sportplatz, Fußball zu spielen, einige Obdachlose schläft auf Bänken. Aber wenn die Nacht hereinbricht, wird das Publikum ersetzt, Gruppen von 10-20 Personen erscheinen. Flüchtlinge. Dies ist eine Art zentraler Ort, um sie wissen, dass Sie immer ein oder zwei Moderatoren ungarische Flüchtlinge haben den etwas Hilfe erhalten, um zu überleben.

Einige Überleben in einem anderen Sinne des Wortes ist die Situation: als wir dort waren, ein junger afghanischer Junge zur gingen “Helping Together” Gruppe von Minibus und benötigt nicht nur für das Abendessen. Es war locker, die Fuß-Bindung und sehr grob geschwollene Füße über der Spitze. Eine Flüchtlingshilfegruppe Personal trägt die Wunde, aber es war eine schwärende, die einen Arzt zu rufen hatte. Glücklicherweise war es ein freiwilliger Arzt Bekannten, der sehr schnell erschien und professionell versorgte ihn mit einem Schnitt Wunde.

Die afghanische Besatzung bekam diese Verletzung vor ein paar Tagen, wenn der ungarisch-serbischen Grenze kletterte über den Zaun und die NATO Draht schneiden durch die Schuhe und damit auch die große Zehe. Er war einfach nur Glück.

Ansonsten zeigten sich die Flüchtlinge wieder im Frühsommer auf dem Platz. Dies hat László Luca, eine junge, temperamentvolle Mädchen sagt, Organisator, der Sprecher der “Helping Together” Gruppe ist. Jetzt kommen sie vor allem junge afghanischen und pakistanischen Männer, einige von Syrien, dem Irak und Marokko. Luca half auch Horgos Lager. Sie auch von den Behörden konfrontiert Verletzungen gázspré, schlagen, Hundeangriff. Sie sind sehr schwer zu handeln, gegen, weil in der Nacht, in der Dunkelheit geschehen, die Abhilfe ist schwierig, weil es “nur” ein Flüchtling Ansprüche, das Wort gegen die Autorität.

Tibor Péter Banai

Quelle: atlatszo.hu

Leave a Reply 764 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: