< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Miskolci gyilkosság: fokozott ügyészi felügyelet mellett nyomoznak

| Mobile | RSS

Miskolci gyilkosság: fokozott ügyészi felügyelet mellett nyomoznak

2016. augusztus 16. | hozzászólás | Közélet

Miskolci gyilkosság: fokozott ügyészi felügyelet mellett nyomoznak

fecsegő szimbolum

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Fokozott ügyészi felügyelet mellett nyomoznak a péntekre virradóra Miskolcon történt gyilkosság ügyében, a bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség kedden. A 60 éves miskolci férfi a gyanú szerint saját portáján szóváltást követően leszúrta egyik ismerősét.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a sértett péntek délelőttől együtt italozott egy barátjával a miskolci Csanyik-völgy környékén. A két férfi az esti órákban – erősen ittasan – úgy döntött, korábbi nézeteltérésük tisztázására felkeresik ismerősüket, aki a közeli erdőben, egy saját maga által készített, körbekerített kunyhóban élt.
Fót, 2015. október 26.Hátrabilincselt kezű férfi áll egy rendőrségi akció helyszínén Fóton, a Kossuth Lajos utcában lévő benzinkútnál 2015. október 26-án. A készenléti rendőrség járőrei több személyt előállítottak, valamint két nagy értékű személyautót is lefoglaltak az akció során.MTI Fotó: Lakatos Péter

Illusztráció. MTI Fotó: Lakatos Péter

Miután odaérkeztek, a sértett előbb a kerítésen kívül állva vitatkozni kezdett a portáján tartózkodó gyanúsítottal, majd annak ellenére, hogy ő felszólította: ne menjen be, a kerítésen átmászva megindult felé. A gyanúsított a keze ügyében lévő kést felkapta, és a sértettet megszúrta, aki rögtön összeesett. Ezt látva a gyanúsított segítségért sietett, de mivel a férfi szívét érte a szúrás, a helyszínen meghalt.

Az emberölés bűntette miatt folyamatban lévő rendőrségi nyomozásban, amely felett a főügyészség fokozott ügyészi felügyeletet gyakorol, vizsgálják a jogos védelem, mint büntethetőséget kizáró ok fennállásának lehetőségét is – olvasható az ügyészség tájékoztatójában.

A fokozott felügyeletet egyebek mellett az is indokolja, hogy a gyanúsított, bűnösségének megállapítása esetén akár tíz évet meghaladó szabadságvesztésre számíthat.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 3153 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: