< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Debrecen lehet a magyar buszgyártás egyik központja

| Mobile | RSS

Debrecen lehet a magyar buszgyártás egyik központja

2016. augusztus 17. | hozzászólás | Közélet

Debrecen lehet a magyar buszgyártás egyik központja

fecsegő szimbolum


www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó

A nemzeti buszgyártási stratégia első látványos eleme lesz, hogy új buszokat gyártanak majd Debrecenben, ami Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a magyar buszgyártás egyik fellegvára lehet a jövőben. Az új busz prototípusa 2017 tavaszára készül el a tervek szerint.

Debrecen a magyar járműgyártás, buszgyártás egyik fellegvára lehet – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, miután az EvoBus Hungária Kft. és az ITK Holding Zrt. képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá, amely alapján új buszokat gyártanak majd a megyeszékhelyen.

Varga Mihály szerint az egyik buszgyártó fellegvár Debrecen lehet
Forrás: MTI/Marjai János

A Daimler tulajdonában álló német EvoBus GmbH magyarországi vezérképviselete és a magyar társaság szándéknyilatkozata szerint az EvoBus Hungária “alacsony belépésű” alvázakat szállít az ITK Holdingnak, amelyekre a magyar cég saját fejlesztésű autóbusz-felépítményt tervez.
Jövő tavaszra lesz prototípus

A prototípus előreláthatólag 2017 tavaszára készül el – olvasható az esemény sajtóanyagában. Varga Mihály szerint a szándéknyilatkozat azt is jelenti, hogy a Mercedes-Benz, a világ egyik vezető járműgyártója a sajátjával egyenértékű teljesítményt és minőséget vár egy magyar cégtől.

Az ipar fejlesztésében akkor járunk jó úton, ha minél több magyar vállalat tud megfelelni a legmagasabb nemzetközi elvárásoknak
– mondta a miniszter. Emlékeztetett: a nemzeti buszgyártási stratégia szerint a következő 3 évben 30-35 milliárd forintos támogatáshoz juthat az ágazat.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 3190 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: