< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kövér László: „Tiltakozom Eörsi Mátyás kormányzati jelölése ellen”

| Mobile | RSS

Kövér László: „Tiltakozom Eörsi Mátyás kormányzati jelölése ellen”

2016. augusztus 17. | hozzászólás | Közélet

Kövér László: „Tiltakozom Eörsi Mátyás kormányzati jelölése ellen”

„Ezúton szeretném bejelenteni egyet nem értésemet, sőt tiltakozásomat” – mondja Kövér László Eörsi Mátyás kormányzati jelöléséről a Demokráciák Közössége élére. Az Országgyűlés elnökét megkérdeztük fideszes politikusok botrányos ügyeiről is. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.
Hirdetés

Exkluzív interjút adott a Heti Válasznak Kövér László. A politikustól egyebek mellett megkérdeztük:

– Mi szükség a kvótanépszavazásra, ha uniós jogi következménye nincs, a magyar közvélemény álláspontját pedig ismerjük?

– Létezhet-e kereszténységre hivatkozó politika, amikor, mondjuk, Ferenc pápa a magyar kormányéval szögesen ellentétes álláspontot vall migrációügyben?

– A magát Voldemort nagyúrnak szólíttató képviselő „alkotmányos költség” iránti igényei vagy a letelepedési kötvényekkel való üzletelés nem azt jelzi, hogy Fidesz a közpénzekért egymással is versengő gazdasági holdingokra esik szét?

A házelnök az interjúban véleményt nyilvánít arról is, hogy a kormány a volt SZDSZ-es Eörsi Mátyást jelöli a Demokráciák Közössége nevű nemzetközi sóhivatal élére.

„Ezzel a döntéssel nemcsak az a baj, hogy az SZDSZ már nincs ugyan, de az »eszdéeszizmus« él és virul, hanem legfőképpen az, hogy visszamenőleg relativizálja mindazon bűnöket, amelyeket az Eörsi-félék a magyarsággal szemben elkövettek. Ennek okán, ezúton szeretném bejelenteni ezzel kapcsolatos egyet nem értésemet, sőt tiltakozásomat” – mondja Kövér László.

A teljes nagyinterjú a Heti Válasz augusztus 18-i számában olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható, MÁR SZERDÁN!

Leave a Reply 3443 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: