< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Felfüggesztenék Mengyi Roland mentelmi jogát)) imunidade de Roland ser suspenso Mengyi

| Mobile | RSS

Felfüggesztenék Mengyi Roland mentelmi jogát)) imunidade de Roland ser suspenso Mengyi

2016. augusztus 18. | hozzászólás | Közélet

Felfüggesztenék Mengyi Roland mentelmi jogát

fecsegő szimbolum

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte, hogy függesszék fel Mengyi Roland fideszes parlamenti képviselő mentelmi jogát – jelentette be csütörtök délelőtt Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Két bűncselekmény merült fel Mengyivel kapcsolatban. Az egyik bűnszövetségben és bűnsegédként elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás kísérlete. A másik vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés. Az első büntetési tétele öttől tíz évig tartó, a másodiké kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztés.

Fazekas Géza megerősítette azt a korábbi sajtóinformációt, hogy öt gyanúsított van eddig az ügyben, egyikük sem közszereplő. Közülük ketten előzetes letartóztatásban vannak, hárman pedig házi őrizetben.

Mengyi Rolandról a hónap elején a 168 Óra írta meg azt rendőrségi iratokra és lehallgatási jegyzőkönyvekre hivatkozva, hogy százmilliós uniós támogatás lenyúlási tervének volt részese. Szociális szövetkezetek szerettek volna tavaly uniós pénzre pályázni, és az ügyben eddig meggyanúsított szereplők szerint Mengyi a megnyert pénz először 50, aztán már 90 százaléka fejében segített volna nekik úgy, hogy elintézi: kifejezetten rájuk írjanak ki egy 500 milliós pályázatot.

Mengyi Roland 2014-ben
Fotó: Vajda János / MTI

A cikkben az is szerepelt, hogy Mengyi ezenkívül tízmillió forint „alkotmányos költségnek” hívott kenőpénzt is kért lehallgatási jegyzőkönyvek szerint, és közben végig Voldemort nagyúrnak szólíttatta magát. A tízmillióból ötmilliót át is vett, de azt később, a terv meghiúsulása után visszafizette.

Mengyi tagadta mindezt, azt mondta, a lelkiismerete tiszta, és áll bármilyen vizsgálat elé.

A Legfőbb Ügyészség csütörtökön kiadott egy kétoldalas közleményt arról, mi az ügyben felmerült gyanú lényege, ez egybeesik a 168 óra által írtakkal a több százmilliós pályázatról, a várt támogatás 90 százalékának a lenyelésére vonatkozó tervről, illetve az úgynevezett “alkotmányos költségről”.

Az MSZP a cikk megjelenése után feljelentést tett a képviselő ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetkezetben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete, valamint hivatali vesztegetés és hivatali visszaélés büntette miatt.

A nyomozást a NAV július 11-én átadta a Központi Nyomozó Főügyészségnek.

A 168 Óra csütörtöki, legújabb számában arról írt: több jel is utal arra, hogy valaki befolyásolta a Mengyit is érintő büntetőügy nyomozását, és Tállai András, a NAV vezetője vagy Polt Péter legfőbb ügyész lehet az a valaki.

Fazekas Géza határozottan visszautasította, hogy a Legfőbb Ügyészség bármilyen befolyást gyakorolt volna a nyomozásra. Szerinte ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az iratok áttanulmányozása után azonnal benyújtották az indítványt a mentelmi jog felfüggesztésére. Hangsúlyozta, hogy a KNYF soron kívül járt el, és a Legfőbb Ügyészség is “hasonló gyorsasággal” tette meg az indítványt az országgyűlés elnökénél.

Arra a kérdésre pedig, hogy miért nem volt rajtaütés, azt válaszolta, hogy a folyamatban lévő nyomozás érdekére hivatkozva részleteket nem mondhat arról, mi történt eddig a nyomozásban.

A Legfőbb Ügyészség sajtótájékoztatója előtt Mengyi Roland egy Magyar Idők-cikket osztott meg a Facebookon, az egészségügyi dolgozók fizetésemelésének örült.

forrás:index.hu

imunidade de Roland ser suspenso Mengyi

 batendo o símbolo

www.fecsego.eu Internacional Boas notícias!

Peter Polt Procurador-Geral tomou a iniciativa de suspender a imunidade Mengyi Roland Fidesz MPs – anunciou quinta-feira de manhã Geza Fazekas, porta-voz do Gabinete do Procurador-Geral.

Dois crime ocorreu conexão Mengyin. Um cúmplice cometido uma conspiração criminosa e causando perda financeira particularmente grande tentativa de fraude fiscal. A outra influência sobre o suborno cometido conjunto de extorsão. Fazendo a primeira pena de cinco a dez anos eo segundo com duração de dois a oito anos.

Geza Fazekas confirmou anteriormente informações de imprensa que os cinco suspeitos no caso até agora, nenhum deles em público. Destes, dois estão sob custódia, três deles estão sob prisão domiciliar.

Roland Mengyi no início deste mês de 168 horas escritos que documentos da polícia e relatórios, citando interceptação que era um plano hold-up para centenas de milhões de fundos da UE. cooperativas sociais queria candidatar-se a fundos da UE no ano passado, e os jogadores que o caso tem meggyanúsított ganhou dinheiro Mengyi o primeiro 50, ele tinha ajudado eles teriam 90 por cento da mente para cuidar de: eles explicitamente optar por um concurso para 500 milhões.

Roland Mengyi 2014
Foto: János Vajda / MTI

O artigo também afirma que, além Mengyi “constitucionais custo” dezenas de milhões de forints chamado subornos de intercepção de protocolos de comunicação de acordo com Lord Voldemort e para baixo, enquanto ele a chama. Os dez milhões ao longo de cinco milhões é tomada, mas depois se recuperou após o fracasso do plano.

Mengyi negado tudo isso, ele disse que sua consciência está limpa e disponível para qualquer teste.

Gabinete do Procurador-Geral na quinta-feira lançou uma comunicação bilateral sobre o que está suspeitas levantou a questão é, que coincide com os fornecidos pelas 168 horas multi-centenas de milhões de concurso, o apoio esperado de 90 por cento do plano para a andorinha, ou o chamado “constitucional sobre os custos.”

O Partido Socialista, após a publicação do artigo em uma queixa contra uma perda particular, causa política financeira, fraude financeira cometida por uma organização crime de tentativa, bem como suborno e abuso de poder por causa do punidos.

A investigação do NAV em 11 de Julho entregue à Central de Instrução Gabinete do Procurador-Geral.

Quinta-feira, a última edição das 168 horas que registraram vários sinais indicar que alguém é afetada pela investigação criminal envolvendo Mengyin, e Andrew Tállai, chefe da NAV ou o procurador-geral Peter Polt de ser o único.

Geza Fazekas negou veementemente que o Gabinete do Procurador-Geral tinha exercido qualquer influência sobre a investigação. Segundo ele, esta não é uma prova melhor do que entrou com o movimento depois de estudar os documentos de imediato levantamento da imunidade. Ele ressaltou que o KNYF agiu por sua vez, e do Gabinete do Procurador-Geral é “ritmo semelhante” fez o movimento para o Presidente do Parlamento.

Para a questão de saber por que não foi emboscada, ele respondeu, citando os detalhes da investigação em curso de interesse não pode dizer o que aconteceu na investigação até agora.

Na frente da conferência de imprensa Roland Mengyi do Procurador-Geral um artigo húngaro-Times compartilhado no Facebook, elevando os salários dos trabalhadores de saúde feliz.

Fonte: index.hu

Leave a Reply 3268 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: