< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: NVI-botrány – “Fideszes körök” miatt szüntették meg a nyomozást?))) NVI escándalo – se dio por terminado debido a la investigación “círculos Fidesz”?

| Mobile | RSS

NVI-botrány – “Fideszes körök” miatt szüntették meg a nyomozást?))) NVI escándalo – se dio por terminado debido a la investigación “círculos Fidesz”?

2016. augusztus 18. | hozzászólás | Közélet

NVI-botrány – “Fideszes körök” miatt szüntették meg a nyomozást?

fecsegő szimbolum

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!


FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava
0
inShare

Az MSZP közlése szerint a “Fidesz megrendelésére” a rendőrség megszüntette a nyomozást a február 23-án a Nemzeti Választási Irodánál történtek ügyében.

A szocialista Nyakó István szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: “a kopaszok elleni nyomozást a Fidesz megrendelésére szabotálták hosszú hónapokon keresztül, majd a Fidesz megrendelésére szüntették meg, a szálak ugyanis olyan fideszes körökhöz vezetnek, például Kubatov Gáborhoz, a Fidesz alelnökéhez, akiket az ügyészség nem akart lebuktatni”. Úgy vélte: a nyomozás megszüntetése “félelmetes és gyalázatos üzenet” minden magyar ember számára, hiszen azt jelenti, hogy az ügyészég és a rendőrség semmit nem fog tenni a jövőben, ha valakit “kigyúrt verőemberek” fenyegetnek és akadályoznak meg alkotmányos jogai gyakorlásában. A hatóságok szerint ezt bárkivel meg lehet csinálni akár már holnap, akár 2018-ban a választások napján – tette hozzá Nyakó István, aki szerint ez nem személyes ügy, hanem minden magyar választópolgár ügye, függetlenül attól, hogy baloldali, jobboldali vagy liberális szavazó.

Kérdésre válaszolva elmondta: a rendőrség úgy döntött, hogy nem élhet panasszal a határozat ellen, mert ezt csak az ügy sértettjei tehetik meg, ő viszont nem sértett. Ugyanakkor jelezte: nem hagyja annyiban az ügyet, ennek ellenére panasszal fordul az ügyészséghez. “Derüljön ki, hogy az ügyészség áll az egész ügy háta mögött az első perctől kezdve!” – fogalmazott.

Nyakó István emlékeztetett arra, hogy Kúria korábban kimondta: “a kopaszok” akadályozták alkotmányos jogai gyakorlásában. Szerinte a szerdai napon az igazságszolgáltatást megtámadta “Polt Péter ügyészsége és a Fidesz rendőrsége”, ezért az igazság és az igazságszolgáltatás “nem ér már egy fabatkát sem”.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság március 4-én közölte, hogy nyomozást rendeltek el a február 23-án az NVI-nél történtek miatt. A rendőrség a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Ehhez képest gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor még május végén sem – ezt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közölte a Népszavával május 26-án, miután arról érdeklődtünk, hogyan halad a nyomozás az NVI-botrányban. A kopasz-ügyben eddig egyedül Nyakó István és Lukács Zoltán MSZP-s politikusokat hallgatták ki a hatóságok, akkor a már sokszor látott NVI-videófelvételeket nézték újra. Lukács akkor azt javasolta a nyomozóknak, hogy a híradókat, vagy az internetes felvételeket kellene megtekinteniük: “a rendőrség két hónapja próbál nyomozni, miközben az újságíróknak rövid idő alatt sikerült már beazonosítaniuk mindenkit, aki ott volt az NVI-nél”. Nyakó korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy az NVI térfigyelő felvételei alapján a Kúria már kimondta, bűncselekmény történt.

Ahogy lapunk már beszámolt róla, február 23-án robbant ki a botrány, amikor kisebb tömeg jelent meg az NVI Alkotmány utcai épületének kapujánál, arra várva, hogy a Kúria honlapján megjelenjen az a végzés, amely megnyitja az utat egy újabb népszavazási kérdés benyújtása előtt a vasárnapi boltzár ügyében. A kérdést végül elsőként egy magánszemély, Erdösi Lászlóné tudta leadni, megelőzve Nyakó István MSZP-s képviselőt; a szocialisták szerint mindez úgy fordulhatott elő, hogy több “kopasz férfi” akadályozta politikusukat. A Fidesz elhatárolódott a történtektől, míg ellenzéki pártok szerint diktatúrákba illő bűncselekmény történt.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) először Erdősiné népszavazási kérdését hitelesítette és az MSZP-ét elutasította, a Kúria azonban április 6-án megváltoztatta az NVB döntését és hitelesítette Nyakó István népszavazási kérdésének aláírásgyűjtő ívét. A bíróság szerint ugyanis Erdősi Lászlóné az NVI előterében tartózkodó, a szocialista politikust akadályozó csoport jogellenes magatartása miatt tudta leadni elsőként kérdését. Az Országgyűlés a kormány javaslatára április 12-én visszavonta a boltok kötelező vasárnapi zárva tartására vonatkozó törvényt.

forrás:népszava online.hu

NVI escándalo – se dio por terminado debido a la investigación “círculos Fidesz”?

 castañeteo el símbolo

www.fecsego.eu noticias internacionales Buena!


FOTO: Adam Molnar / Voz del Pueblo
0
Inshaat

El PSOE asegura que el “Fidesz ordenó” la policía fin a la investigación en los 23 de febrero, la Oficina Nacional de Elecciones se han hecho.

conferencia de prensa el miércoles del socialista Nyako Stephen, dijo que “la investigación contra el calvo Fidesz ordenó saboteado durante muchos meses, y el Fidesz, el orden se dio por terminado, las fibras debido a los círculos de Fidesz conducen, por ejemplo Kubatov Gabor, Fidesz vicepresidente, que no quería que la acusación lebuktatni “. El pensó: finalización de la investigación “mensaje de miedo y vergüenza” todo el pueblo húngaro, porque significa que el cielo fiscal y la policía van a hacer en el futuro nada si alguien amenazan y prevenir que se hagan los derechos constitucionales en el ejercicio de “un gran trabajo golpeando a la gente”. Las autoridades dijeron que cualquier persona puede hacerlo tan pronto como mañana, hasta 2018, la fecha de la elección – dijo Stephen cuello, que dice que no es nada personal, pero cada electores húngaros son importantes, independientemente de los votantes de izquierda, de derecha o liberales.

En respuesta a preguntas, dijo la policía decidió presentar una denuncia en contra de la decisión de no vivir, porque esto sólo se puede hacer por la víctima, que no está lesionado. Al mismo tiempo, indicó que el asunto no puede dejar las cosas así, sin embargo, una reclamación al fiscal. “Dile a los visitantes que la acusación estaba detrás de él todo el asunto desde el principio!” – Póngalo.

Stephen Nyako recordó que la curia había declarado que “el calvo” impidió el ejercicio de los derechos constitucionales. Según él, el miércoles atacado el poder judicial, “Fiscal Peter Polt de Fidesz y la policía”, por lo que la verdad y la justicia “no vale un comino no lo ha hecho.”

La sede de la Policía de Budapest el 4 de marzo anunció que una investigación criminal se ha ordenado el 23 de febrero debido a haber sido hecha en NVI. La policía ordenó una investigación criminal contra autor desconocido por un delito de elección, y pide un referéndum contra la iniciativa ciudadana se sospeche que ha cometido.

En comparación, los interrogatorios de sospechosos no eran ni siquiera al final de mayo – dijeron que la policía de la sede en Budapest (Budapest) Jefatura de Policía palabra del pueblo el 26 de mayo, después de haber preguntó acerca de cómo va la investigación, NVI en el escándalo. El caso calva-solo ha sido el cuello y los políticos Stephen Lucas Zoltan MSZP interrogados por las autoridades, que han visto a menudo en las secuencias de vídeo visto de la NVI de nuevo. Lucas entonces sugirió a los investigadores que los boletines de noticias, o registros de Internet deben ser puede comprobar a cabo “por la policía durante dos meses tratando de localizar, podrían haber sido IDENTIFICAR todas las personas mayores a la prensa un breve periodo de tiempo, que estaba en la NVI al.” Nyako señaló anteriormente atención a las grabaciones de vigilancia basados ​​NVI de la Curia ha celebrado un crimen ha ocurrido.

Como forma ha informado de que, explotó el 23 de febrero fuera el escándalo cuando apareció una pequeña multitud locales de la calle de la Constitución NVI puerta, esperando a que el sitio web de Curia aparecen en el orden en que se abre el camino para la presentación de otra pregunta del referéndum caso boltzár domingo. La imagen está en una Lászlóné arbolado privado pudiera poner en primer lugar, por delante del representante Stephen Nyako MSZP; De acuerdo con los socialistas por lo que puede haber ocurrido a muchos “calvo” impedido sus políticos. Fidesz tomó distancia de los acontecimientos, mientras que los partidos de oposición, de acuerdo con las dictaduras que emparejan se cometió la infracción.

La Comisión Nacional Electoral (NVB) fue validado por primera vez por una pregunta del referéndum fueron rechazadas Erdősiné y el Partido Socialista, sin embargo, la Curia ha cambiado la decisión de la NVB el 6 de abril y certificado por Stephen Nyako pregunta del referéndum de la curva de firmas. Según el tribunal, es capaz de entregar el primer número de la conducta ilícita Erdősi Lászlóné permanecer en la vanguardia de la NVI, lo que dificulta los políticos de los partidos socialistas. La Asamblea Nacional una propuesta para el gobierno el 12 de abril retiró el proyecto de ley el domingo obligatorio mantener las tiendas cerradas.

Fuente: referéndum online.hu

Leave a Reply 3294 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: