< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Rajnai Attila írása Tállai vagy Polt segítette Mengyit?))) Tallai oder Europol half Mengyin?

| Mobile | RSS

Rajnai Attila írása Tállai vagy Polt segítette Mengyit?))) Tallai oder Europol half Mengyin?

2016. augusztus 18. | hozzászólás | Közélet

Rajnai Attila írása
Tállai vagy Polt segítette Mengyit?

fecsegő szimbolum

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

A nyomozástól a leállított rajtaütésig

Egyre több jel utal arra, hogy valaki pozíciójánál fogva Mengyi Rolandnak, valamint minisztériumi kapcsolatrendszerének kedvezve befolyásolta a képviselőt is érintő korrupciós büntetőügy nyomozását. A belső jelentések hálójában kibogozhatatlan, ki áll a háttérben: Tállai András NAV-vezető vagy Polt Péter legfőbb ügyész?

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat beosztottjai és a NAV bűnügyi nyomozói nem sejthették, hogy mibe tenyereltek bele, amikor több mint egy éve elkezdték lehallgatni és vizsgálni a kecskeméti F. Márta üzleti ügyeit. A könyvelő specialistának számított a maga területén: a közreműködésével alakított szociális szövetkezeteket lényegében vállalkozások adó- és járulékcsökkentésére használták fel. A modell szerint a különböző vállalkozásoknál megszüntették az alkalmazott munkaviszonyát, őt azonnal felvette valamelyik, koordinálásában lévő szociális szövetkezet, és attól szerződéses formában visszabérelte a munkavállalót korábbi munkaadója. A dolgozó oldaláról semmi sem változott, de volt munkáltatójának ebben a konstrukcióban lényegesebben kevesebbet kellett utána fizetnie, mert a szövetkezeti foglalkoztatási forma kedvezőbb. Spekulációval kihasználni szövetkezeti foglalkoztatást adócsalásnak számít – főleg nagy tételben. E biznisz feltérképezése közben érkeztek a telefonok Tiszaújvárosból F. Mártához, hogy számos szövetkezetre lenne szükség, mert pályázati pénz áll a házhoz egy országgyűlési képviselő segítségével.

A korrupciós ügy az adónyomozók előtt nőtte ki magát, és amikor már a Parlament melletti kávézóban történő találkákat szervezték a gyanúsítottak Mengyi Roland Borsod megyei képviselő meghívására, egyértelművé vált: az ügynek erős politikai szálai is vannak. Márpedig ezt a tényt – a belső protokoll szerint – a legmagasabb szinten kell jelenteni. A nyomozás mégsem torpant meg, sőt az elfogulatlan munkavégzésbe vetett hitet erősíthette a nyomozókban egy másik, jobboldali kötődésű szereplő ügyének alakulása is.
Fotó: MTI

Érdemes erre is kitérni. Tavaly április 27-én délután hallgatták ki a NAV nyomozói Gansperger Gyulát. A Fidesz egykori könyvelőjét, az első Orbán-kormány alatt az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. elnök-vezérigazgatóját csődbűntett megalapozott gyanúja miatt találta meg a hatóság.

Az adónyomozók több mint tíz év után rekonstruálták a Hajdú-Bét Rt. felszámolásának és vagyonkimentésének menetét, és megindították a spekulációs terv kiötlőinek és végrehajtóinak büntetőjogi felelősségre vonását. Gansperger mellett – aki akkoriban a Hajdú-Bét Rt. igazgatósági tagja volt – kiküldték a gyanúsítotti idézést Nagy Györgynek is. Nagy tíz éve még a Hajdú-Bét igazgatóságának elnökeként dolgozott, ma már viszont a Magyarországi Energiakereskedő (MET) cégben van tulajdonrésze Garancsi Istvánnal együtt. Nagy ellen ugyanaz volt a gyanúsítás, mint Ganspergerrel szemben: közösen megszegték az ésszerű gazdálkodás követelményeit, és a hitelező banknak kedvezve 2 173 000 000 forinttal csökkentették a csőd szélére került debreceni székhelyű baromfi- és víziszárnyas-feldolgozó vagyonát.

Nagy György gyanúsított idézése kivágta a biztosítékot a székesfehérvári VIP-páholyban. Az ügyészség a legmagasabb szinten lépett is, majd utasították a NAV-ot, hogy szüntesse meg a nyomozást. Ám az adóhatóságnál ellenszegültek, és több oldalon keresztül bizonygatták az igazukat, sorolták a terhelő bizonyítékokat. Erre aztán az ügyészség elvette a NAV-tól a nyomozást, visszavonták a gyanúsítást, Nagynak így aztán már el sem kellett mennie a gyanúsítotti kihallgatására. Az ügyészség egy tollvonással felülbírált mindent és mindenkit, aztán megszüntette a büntetőeljárást.

Mindez persze már múlt év őszén történt, nyár elején azonban még nagy volt az optimizmus, ezért a Mengyi-ügyben is hasonló elánnal dolgoztak a fináncok.

A történet ugyanis addigra szépen kikerekedett: a magát Voldemort Nagyúrnak szólíttató képviselő már nemcsak üzengetett a kenőpénzzel kapcsolatban, hanem egyértelművé tette a hitetlenkedő gyanúsítottak előtt, hogy „most öt, ha lezárják, még öt, vagy így, vagy sehogy”. Az adónyomozók már készültek a rajtaütésre a kenőpénz átadásakor, ez az egyetlen lehetőség ugyanis, amikor mentelmi joggal rendelkező személlyel szemben felléphetnek.

A titkosítás alól feloldott telefonlehallgatási jegyzőkönyvek szerint 2015. július 14-én, 13 óra 13 perckor Tiszaújvárosból hívja B. Tibor gyanúsított E. Zsolt gyanúsítottat, hogy az összekötő, a Mengyi-féle családi barát, az ügyben szintén gyanúsított K. Péter fél kettőre érkezik hozzá, rendezik az anyagiakat, vagyis az összekapart ötmillió forintos alkotmányos költséget készpénzben átadják neki, illetve megírják hozzá a fiktív sikerdíjas szerződést. Ez jogalapot ad arra, hogy visszakövetelhessék a pénzt, ha mégsem lesz kiírva a mutyipályázat. Elhangzik az is, hogy K. Péter holnap viszi Pestre a pénzt. Aztán az utolsó pillanatban változik a program, mert Mengyi Roland szűkebb pátriájába tart, a csomag átadásának helyszíne ezért Tiszaújváros lesz, a főszereplők kedvenc olasz étterme. A NAV nyomozói teljes körűen felkészülnek, megfigyelnek, jelentenek, videóznak, ám végül nem érkezik meg az engedély a rajtaütésre. K. Péter átad egy nejlontasakos csomagot a képviselőnek – és mindenki megy a dolgára.
E. Zsolt és B. Tibor gyanúsítottak a pályázati pénz elosztásáról

Vajon ki fújhatott visszavonulót? A NAV vezetése? A nyomozást felügyelő ügyészség? Ha ez utóbbi volt, a NAV most miért nem szegült ellen, mint a Hajdú-Bét-ügy nyomozásának megszüntetése kapcsán? Dönthettek persze a rajtaütés elhagyása mellett azért, mert az eddigi bizonyítékokat és Mengyi magatartását elegendőnek ítélték a politikus elleni vádemeléshez, és tovább akarták folytatni a nyomozást, mondván: ha lúd, legyen kövér.

Gondolkodhattak volna úgy is, hogy térképezzük fel az egész rendszert, lássuk, mely – a beszélgetések szerint szintén ötvenszázalékos visszaosztásra ítélt – cégek és milyen módon fognak részt venni a fiktív pályázatban. Ráadásul az egyik lehallgatott beszélgetésből az is kiderül, hogy egy másik pályázatra is készülnek a gyanúsítottak. (A lehallgatási jegyzőkönyvben olvasható: „B. közli, hogy majd a következőnek is mondja a matekját, mert az is összeállt már.”) Lehetséges, hogy egy másik rajtaütést terveztek, mert Mengyi Roland képviselő a tízmillió forintos alkotmányos költség második felét a pályázati pénzek kifizetése előtt kéri, és annak összeszedése újabb gondot jelent a gyanúsítottaknak.
Tállai András és Polt Péter is befolyásolhatta a nyomozást

Ha a nyomozó hatóságok vezetői a teljes rendszer feltérképezése mellett döntenek, akkor hagyniuk kell dolgozni a gyanúsítotti stábot, minisztériumi kapcsolataikat, hagy menjenek ki a fiktív pályázat támogatásai. Az utolsó pillanatban azonban ez sem történik meg. A NAV jelzése miatt az elbíráláskor elutasítják az ominózus fiktív szövetkezeti pályázatokat azzal az indokkal, hogy csak olyan szervezetek nyújthattak be igényt, amelyek már korábban is pályáztak támogatásért. Az F. Márta által létrehozott szövetkezeti háló azonban nem ilyen.

Rajtaütés nem volt, a támogatási összeget nem utalták el, vagyis nem befejezett korrupcióról, csak annak kísérletéről beszélünk. Ami komoly enyhítő körülmény. Vajon ki lépett? A NAV vagy az ügyészség? Egyáltalán mi volt a nyomozati terv, hová és milyen módon akartak eljutni a hatóságok, hogyan akartak még több bizonyítékot szerezni?
A gyanúsítottak szerint Roland tisztába teszi a dolgokat

Nem árt felidézni, hogy ekkoriban átmeneti időszakot éltek át az adóhivatal beosztottjai: a Simicska-közeli Vida Ildikó már csak formálisan a NAV elnöke, májusban beadta felmondását, de még nem engedték lelépni, keresték helyére a megfelelő embert. A hivatal berkein belül nyílt titok volt, hogy keményvonalas politikus lesz a kiválasztott, ami jövőjük biztonságának szempontjából megingatta a döntéshozókat. És így is lett, múlt év szeptembere óta Tállai András miniszterhelyettesként felügyeli az adóügyeket. Az elbizonytalanodott NAV-os bűnügyi vezetést utasíthatta volna az ügyészség a rajtaütésre. Annak esetleges végre nem hajtását követően átvehette volna a nyomozást. Végigvihette volna következetesen az eljárást a pályázati pénzek utalásáig és a szétszámlázásáig – ám ezen lehetőségek közül egyikkel sem élt.

A nyomozók elbizonytalanodását tovább fokozta, amikor a múlt év őszén azzal szembesültek a lehallgatási jegyzőkönyvekben, hogy az eddig egymás között magabiztosan kommunikáló gyanúsítottak visszafogják magukat, majd F. Márta könyvelő 2015. december 17-én arra figyelmezteti E. Zsolt gyanúsítottat, hogy „óvatosan beszéljen, mert ki van baszva operatívra”. Egy másik beszélgetésben azt is kifejti, hogy valaki adott egy fülest a pályázatokkal kapcsolatban, a NAV nyomozói jártak a minisztériumban. A vallomások szerint ráadásul ennél a beszélgetésnél korábban, már december elején figyelmezteti Mengyi Roland kapcsolattartója és családi jó barátja, K. Péter B. Tibor gyanúsítottat, hogy őt, F. Mártát, valamint E. Zsoltot lehallgatják. E. Zsolt rá is kérdezett, hogy honnan tudja ezt, mire K. Péter azt válaszolta, hogy nem Mengyi Rolandtól, hanem más kapcsolatai révén jutott az információhoz. K. Péter, látva aggódásukat, azt mondta, nyugodjanak meg, nem lesz az ügyből semmi, mert Tállai András jó viszonyban van Mengyi Rolanddal.
F. Márta könyvelő: Középvezetői szinten nyúlt bele valaki

A beszélgetések elemzése során a nyomozók azzal szembesülnek, hogy a felső vezetés elárulta őket, munkájuknak innentől kezdve semmi értelme, sőt az elhangzottak szerint az egész nyomozást el fogják tussolni. Nem véletlenül kérdeznek rá ezekre a momentumokra a gyanúsítottak kihallgatásain, ők ebben a témában a Mengyi-féle családi barátra, K. Péterre hivatkoznak, hogy tőle származnak az információk.
Fentiek alapján egyértelműnek tűnik, hogy valaki vagy valakik államtitoksértést követtek el. Megkérdeztük a Központi Nyomozó Főügyészséget, hogy indítottak-e eljárást minősített adattal való visszaélés bűntette miatt, de nemleges választ kaptunk. Pedig a megfejtés ott van K. Péter azon lehallgatott telefonbeszélgetései között, amelyeknek a titkosítását még nem oldották fel.

Ahogy megírtuk, az ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és hivatali vesztegetés bűntette miatt folytat nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség öt gyanúsított ellen. Az ügyészség ez idáig nem kezdeményezte az ügyben a mentelmi jog felfüggesztését – mondta lapunknak Simon Richárd ügyészségi szóvivő.

Mint arról már beszámoltunk, Mengyi Roland országgyűlési képviselő tagadja, hogy a pályázatok érdekében tevőlegesen eljárt volna és kenőpénzt fogadott volna el, közleménye szerint a gyanúsítottak – akiket ismer – visszaéltek a nevével.
Korábban nem sikerült megszólaltatnunk egyik gyanúsítottat, illetve védőjét sem. Makó Sándor, F. Márta védője elsőként törte meg a csendet Mengyi, valamint jogi képviselőjének fenti álláspontja miatt. Lapunknak kijelentette: védence nevében visszautasítja azokat az állításokat, miszerint visszaéltek volna Mengyi Roland képviselő nevével. Állítja: védence áldozata az ügynek.

Mengyi Roland tevőleges, projektmenedzseri szerepét jól érzékelteti az egyik lehallgatott beszélgetés részlete, amely szerint a képviselő a hétvégén megy a pályázatíróhoz, B. Szilviához, tisztába teszik a dolgokat, és ő fogja megmondani, kinek mennyi jár majd az ötszázmillió forintos fiktív pályázatból, amelyet, mint ismert, az Emmi – a szakmai szervezetek tiltakozása ellenére – 2015. október végén írt ki. A Modellprogram a szociális szövetkezetek hálózatosodása elnevezésű pályázatot december 15-ig kellett lebonyolítani – ami fizikai képtelenség lett volna.

Válaszok nélkül

Kérdéseinket elküldtük mindkét nyomozó hatóságnak. Tudni akartuk, volt-e valamely fél részéről utasítás a kenőpénz átvételekor rajtaütésre, s ha igen, az miért nem teljesült.

Kezdeményezte-e a NAV vagy a nyomozást felügyelő ügyészség, hogy a pályázatkiíró szervezet bonyolítsa le a pályázatokat, mivel így, a nyertes szervezeteken keresztül feltárhatóvá vált volna az esetleges korrupciós szál? Ha igen, akkor kinek a döntése miatt nem lett végrehajtva az utasítást?

Kérdéseinkre a Központi Nyomozó Főügyészség a nyomozás érdekeire tekintettel nem kívánt válaszolni. A NAV nem is reagált.

Az előző cikkünkben megírtuk, hogy a fiktív pályázat előkészítését a Public Sector Consulting Kft. végezte. A cég alkalmazottja B. Szilvia gyanúsított pályázatíró. A vállalkozás többségi tulajdonosa Holbok Sándor, Szájer József egykori kabinetfőnöke, aki 2006 óta a Fidesz kampányaiban dolgozik Habony Árpád csapatában. Cikkünk megjelenése előtt írásban kerestük Holbokot, de nem reagált. A múlt héten a Népszabadság elérte, elmondása szerint szabadságon van. Azt állítja, hogy csak akkor értesült az ügy bizonyos részleteiről, amikor munkatársuk, B. Szilvia előzetes letartóztatásba került. Arra, hogy megszüntették-e a nő munkaviszonyát, úgy reagált: az ügy kellemetlen a cég és a tulajdonosok számára is, de „nem lett volna sportszerű”, ha felmond az alkalmazottjának. A jövő héten beszélni fog a kft. ügyvezetőjével, Varga Zsigmonddal – aki szintén nem reagált lapunk megkeresésére –, és azután döntenek B. Szilvia munkaviszonyáról. Holbok azt is közölte a lap munkatársával: nem volt tudomása arról, hogy Mengyi Rolandnak köze van az ügyhöz.

Holbok fenti állítását árnyalja az egyik lehallgatott telefonbeszélgetés jegyzőkönyve, amelyben E. Zsolt és B. Tibor gyanúsítottak arról beszélnek, hogy a pályázati pénz elosztását, vagyis a „matekot” már nem B. Szilvia, hanem Mengyi Roland és a cég tulajdonosa végzi.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese bejelentette, hogy belső vizsgálatot rendelt el az Emminél, és tételesen át fogják nézni a Public Sector Consulting Kft. uniós pályázati munkáit, azok teljesítéseit. Vajon mit szól ehhez a fordulathoz B. Szilvia, aki nemcsak Mengyi Rolanddal, hanem az Emmi-pályázatok szempontjából egyik kompetens, döntéshozó emberével is tartotta a kapcsolatot: rendszeresen hivatkozott rá a többi gyanúsított előtt, és aki volt annyira befolyásos, hogy minden ellenállás és szakmai tiltakozás ellenére átvitte a fiktív pályázat kiírását? Felfedi-e a nevét? Az előzetes letartóztatásban lévő és hallgatásba burkolózó, kisgyermekes B. Szilvia eddig tartotta a hátát és védte politikai kapcsolatrendszerét. Meddig?

forrás:168óra.hu

Schreiben Attila Rhein
Tallai oder Europol half Mengyin?

 Rattern das Symbol

www.fecsego.eu internationale Nachrichten gut!

Der Verbrecher hielt Razzia

Es gibt immer mehr Hinweise darauf, dass jemand an der Stelle seit Mengyi Roland, sowie die Beziehungen des Ministeriums von Korruption in der Strafsache beeinflusst begünstigende Vertreter aus der Untersuchung beteiligt sind. Die interne Berichte unentwirrbaren Netz, wer hinter: Andrew Tallai NAV Führer oder Attorney General Peter Polt?

Der Nationale Sicherheitsdienst und seine Mitarbeiter von NAV Kriminalpolizei konnte sich nicht vorstellen, was es für sie tenyereltek, wenn es mehr als ein Jahr begann abzufangen und die Geschäfte von Marta F. Kecskemét untersuchen. Der Buchhalter berechnet Spezialist auf seinem Gebiet: die Einbeziehung der Sozialgenossenschaften gebildet erheblich reduziert Gewerbesteuern und Beiträge verwendet. Nach dem Modell in verschiedenen Unternehmen verwendet wird, wird die Beschäftigung beendet, er nahm sofort eine nach oben auf die Koordinierung der sozialen Genossenschaften, auf vertraglicher Basis abhängig und früheren Arbeitgeber an den Arbeitnehmer eingestellt. Die Arbeitsseite hat sich nichts geändert, aber es war der Arbeitgeber dieser Konstruktion wesentlich mehr zu zahlen hatte dann weniger günstig, weil die kooperative Form der Beschäftigung. Spekulations Vorteil der kooperativen Arbeitssteuerbetrug zählt zu nehmen – vor allem in großen Mengen. Das kam bei der Abbildung von Business-Handys Tiszaújváros F. Martha, dass viele Genossenschaften erforderlich sein würden, weil das Geld Ausschreibung zum Haus durch ein Mitglied des Parlaments ist.

Der Korruptionsfall selbst vor Steuern Ermittler festgestellt hat, und wenn Sie haben, neben dem Parlament auf Einladung der Verdächtigen wurde organisiert találkákat Mengyi Roland Komitat Borsod Vertreter Café, wurde klar: Es gibt starke politische Konsequenzen des Falles als auch. Allerdings ist diese Tatsache – muss auf die höchste Ebene erhoben werden – gemäß einem internen Protokoll. Die Untersuchung stand nicht still, und auch der Glaube gestärkt im Glauben unvoreingenommene Arbeiten mit der Entwicklung des Detektivs in einem anderen, rechten Flügel verbundenen Betreiber.
Foto: MTI

Es lohnt sich, dies auch zu erwähnen. Im vergangenen Jahr am Nachmittag des 27. April von den Ermittlern verhört NAV Gansperger Gyula. Fidesz ehemaliger Buchhalter, während der ersten Regierung Orbán fand die Behörde für den Staat Privatisierung und Halten Rt., President und Chief Executive Officer des Konkurses begründete Verdacht ein Verbrechen.

Die Steuerfahnder nach mehr als zehn Jahren wieder aufgebaut, um den Prozess der Hajdu-Bet Plc. Und die Beseitigung von vagyonkimentésének und startete die Spekulation kiötlőinek Planung und Ausführung von Kriminalisierung. Darüber hinaus Gansperger – wer die Hajdu-Bet Co. Vorstandsmitglied war dann -. Er stellte eine Vorladung Great George ein Verdächtiger ist. Nagy ist seit zehn Jahren auf dem Hajdu-Bet als Vorsitzender des Board of Directors gearbeitet, jetzt ist aber der ungarische Energiehandel (MET) Unternehmen das Eigentum an Garancsi mit Stephen hat. Große Zähler hatte den gleichen Verdacht im Gegensatz Ganspergerrel: Verstoß gegen die Anforderungen des gemeinsamen rationelle Bewirtschaftung und Begünstigung der Gläubigerbank sank um HUF 2173000000 den Rand des Bankrotts in Debrecen-basierten Geflügel und Wasserverarbeitungsanlagen.

Nagygyörgy Verdacht in Székesfehérvár VIP-Logen die Sicherung Schnitt verursacht wird. Die Staatsanwaltschaft hat auch die höchste Ebene, dann wurde der NAV beauftragt, die Untersuchung zu beenden. Aber sie lehnten sich gegen die Steuerbehörde und bestand darauf, auf mehreren Seiten in ihrer wahren, ist der Beweis eingestuft. Daraufhin nahm die Staatsanwaltschaft den NAV aus der Untersuchung zog die Vorwürfe, hoch, so hatte ich nicht einmal zum Verhör von Verdächtigen gehen musste. Die Verfolgung mit einem Federstrich außer Kraft setzen alles und jeden, beendet dann das Strafverfahren.

Natürlich ist dies im Herbst des vergangenen Jahres passiert ist, im Frühsommer, jedoch gab es großen Optimismus, es ähnlich zu dem Fall ist Mengyi auch in der Finanz Kraft gearbeitet.

Die Geschichte seither abgerundet schön aus der sich Voldemort Herr ruft Fütterung repräsentiert nicht nur üzengetett Verbindung mit dem Schmier Geld, sondern auch deutlich gemacht, vor den ungläubigen vermutet, dass “jetzt fünf, wenn sie geschlossen sind, weitere fünf oder so, oder gar nicht.” Die Steuerfahnder waren die Vorbereitung der Übertragung Schmiergelder Alter zu überfallen, ist dies die einzige Option, weil sie bei ihrem Vorgehen gegen Personen, die Immunität genießen zu nehmen.

Rekonstitution von der Verschlüsselung von Telefonüberwachungen Protokolle nach 2015 am 14. Juli, 13 Stunden und 13 Minuten bei Tiszaújváros nennen Tibor B Verdacht auf E. Zsolt vermuten, dass die Verbindung der Mengyi familienfreundlichen, ist der Fall auch von K. Peter die Hälfte bis zwei Verdacht kommen finance gehalten werden, dass die Verfassungs zusammen kosten fünf Millionen Forint in bar übergeben ihn gekratzt oder ihrer fiktiven Erfolg zu schreiben, den Vertrag zu gewinnen. Es bietet eine Rechtsgrundlage, das Geld zurückgezahlt werden, wenn Sie nicht aus dem Wettbewerb verwaschen geschrieben werden können. Es wird auch in Geld bringen wird morgen Peter K. Budapest gesprochen. Dann in der letzten Minute Änderung im Programm, weil Mengyi Roland pátriájába schmaler ist, das Paket wird daher Transfer von Veranstaltungsort Tiszaujvaros, die Protagonisten meiner Lieblings italienische Restaurants. Die Ermittler sind für NAV vollständig vorbereitet, Beobachter-Video verwendet, aber am Ende mit der Genehmigung der Razzia nicht angekommen. Peter K. nejlontasakos verabschiedete ein Paket von Representative – und jeder wird über Ihr Unternehmen zu gehen.
Zsolt Tibor E. und B. vermutet, in der Ausschreibung Vergabe von Mitteln

Wer fújhatott Rückzug? Der NAV Führung? Die Staatsanwaltschaft untersucht Inspektor? Falls letzteres, der NAV, warum war nicht seine wie im Hinblick auf die Beseitigung von Hajdu-Bet Untersuchung der Angelegenheit in Frage gestellt? Natürlich könnte beschließen, den Überfall zu fallen, weil die bestehende Evidenz und Mengyi Verhalten ausreichend Anklage gegen einen Politiker betrachtet wurde und wollte weiter die Untersuchung zu verfolgen, wenn Gans, ob Fett zu sagen.

Gondolkodhattak entscheiden würde, das gesamte System zu kriechen, mal sehen, das ist – in den Verdingungsunter fiktiven Unternehmen teilnehmen und in welcher Weise – Gespräche nach einer fünfzig Prozent Rendite Überlegungen auch in Betracht gezogen werden. Darüber hinaus zeigt eine abgefangen Gespräch auch, dass eine andere Ausschreibung von den Verdächtigen gemacht wird. (Das Abfangen Protokoll heißt es: “. B bekannt, dass er der nächste sein wird, sagt der matekját, weil es die Kooperation bereits”) Es ist möglich, dass ein weiterer Überfall ausgelegt für Mengyi Roland, die die zweite Hälfte der zehn Millionen Forint Verfassungs Kosten für die Projektfinanzierung vor Zahlungsanforderungen und ein neues Problem für die Verdächtigen zu übernehmen.
Tallai Andrew und Peter Polt beeinflusste auch die Untersuchung

Wenn die Führer der Ermittlungsbehörden entscheiden, das gesamte System zu erkunden, müssen Sie mit den Mannschafts Verdächtigen zu arbeiten, ihre Beziehung das Ministerium, ließ seine Unterstützung für die fiktive Anwendungen gehen zu lassen. Im letzten Moment, aber es ist nicht geschehen. Wegen des NAV für diese Bewertung wurde abgelehnt, wenn die ominöse fiktiven kooperative Anwendungen, die auf dem Boden, dass nur diejenigen Organisationen einen Antrag einreichen können, die für die Unterstützung bisher teilgenommen hat. Die Genossenschaft Dach von Marta F. Aber nicht auf diese Weise.

Raid wurde, ist die Höhe der Subvention nicht genannt, dass die Korruption ist noch nicht fertig, aber wir sprechen über die Versuche. Das ist ein wichtiger schadensbegrenzender Faktor. Wer kam? Der NAV oder die Staatsanwaltschaft? Nicht das, was war der Untersuchungsplan, wo und in welcher Weise sie zu den Behörden gehen wollte, dass sie wollten mehr Beweise zu bekommen?
Die Verdächtigen, nach Roland macht die Dinge Windel

Es ist nicht daran zu erinnern, verletzt, dass in einer Übergangszeit zu diesem Zeitpunkt an das Finanzamt seiner Untergebenen lebte: ein fast Simicska Ildiko Vida wurde formell NAV Präsident, der im Mai zurückgetreten, aber er war Urlaub nicht erlaubt, für die richtige Person an Ort und Stelle suchen. Es war ein offenes Geheimnis in der Agentur Brüderlichkeit, dass harte Linie Politiker ausgewählt werden, die einen Schlag auf die Zukunft in Bezug auf die Sicherheit Entscheidungsträger behandelt. Und so war es, seit September letzten Jahres als stellvertretender Minister Andrew Tallai Steuerangelegenheiten zuständig ist. Der NAV-Zoll-Straf unsicher Führung haben die Verfolgung des Hinterhalts abgelehnt. seine möglichen Nichtumsetzung Nach würde die Kontrolle über die Untersuchung. Végigvihette war stets der Prozess der EU-Mittel und Transfers und szétszámlázásáig – aber keine dieser Optionen eine von ihnen lebten.

Die Ermittler erhöhte Unbehagen, wenn der Herbst des vergangenen Jahres über die Überwachungsprotokolle konfrontiert wurden, die untereinander sicher kommunizieren haben den Verdacht hegt, sich zurückhalten, und Martha F. Steuerberater, 2015, 17. Dezember warnt Zsolt E. vermuten, dass “sanft reden denn es wird gefickt operational “. In einem anderen Gespräch, er erklärt auch, dass jemand einen Tipp der Ausschreibung gab, ging der NAV Detektiv an das Ministerium. Darüber hinaus nach Aussage vor diesem Gespräch, Anfang Dezember Mengyi Roland Ansprechpartner für Familie und guten Freund gewarnt hatte, Peter K. B. Tibor zu ihr vermuten, klopfte Martha F. und E. Zsolt. Zsolt E. fragte ihn auch, wie Sie das wissen, was Peter K. antwortete, dass die Informationen nicht Mengyi von Roland, aber auch andere Beziehungen. F. Peter, sehen aggódásukat, sagte in Ruhe, es wird nichts von dem Fall, weil Andrew Tallai Mengyi gute Beziehung zu Roland sein.
Martha F. Buchhalter: Jemand griff in der mittleren Führungsebene,

In den Interviews zu analysieren, konfrontiert die Ermittler auf der obersten Führung sagte ihnen, ihre Arbeit in dieser Hinsicht keinen Sinn macht, und auch vorher diskutiert, wird die gesamte Untersuchung decken. Nicht zufällig über diese Momente in Verhören von Verdächtigen erkundigen, sie sind Gegenstand der dies Mengyi ist ein Freund der Familie, Peter K. behaupten, dass von ihm die Informationen.
Basierend auf den oben, scheint es klar, dass andere Staatsgeheimnisse Vergehen sind begangen worden ist. Wir fragten den Zentral Chef Staatsanwaltschaft Untersuchung aufgrund von Prozess klassifiziert Datenmissbrauch Verbrechen ins Leben gerufen werden, erhielt aber eine negative Antwort. Aber die Interpretation gibt es zwischen K. Peters abgefangen Telefongespräche, die die Verschlüsselung wurde noch nicht veröffentlicht.

Wie geschrieben, sind die Durchführung der Fall Ermittlungen zu veranlassen, besonders große finanzielle Verluste, Finanzbetrug begangen kriminellen Verschwörung und versuchten Bestechung eines Verbrechen Verbrechen in der Zentrale Ermittlungsbüro gegen fünf Verdächtige die Chefanklägerin. Die Staatsanwaltschaft hat bisher keinen Verzicht auf die Immunität Fall beantragt – die Staatsanwaltschaft ‘Sprecher Richard Simon sagte dieser Zeitung.

Wie bereits berichtet, bestreitet Mengyi Roland Mitglied des Parlaments, dass die Vorschläge zur aktiven gebracht worden und hatte eine Bestechung angenommen, hieß es, die Verdächtigen in einer Erklärung – wer weiß – auf den Namen missbraucht wurde.
Bisher haben wir versagt megszólaltatnunk einer der Verdächtigen, und keinen Verteidiger. Mako Alexander F. Marta Verteidiger brach zuerst das Schweigen Mengyi sowie den gesetzlichen Vertreter für die oben genannte Position. Diese Zeitung erklärte weist jegliche Ansprüche im Namen seines Mandanten, die den Namen von Roland Mengyi Vertreter missbraucht haben. Staaten, das Opfer seines Mandanten in der Sache.

aktiv, Rollen Projektleiter Mengyi Roland in einem abgefangenen Gespräch dargestellt wurde, Details, dass der Vertreter des Wochenende pályázatíróhoz geht, B. Szilvia, Windel Dinge zu machen, und er wird jeder sagen, wie viel zu HUF fünfhundert Millionen fiktive Ausschreibung haben wird, die, wie bekannt ist, die Emmi – schrieb am Ende Oktober 2015 – trotz der Proteste von professionellen Organisationen. Das Modellprogramm Vorschlag, die so genannte Social-Networking von Genossenschaften statt bis zum 15. Dezember stattfinden sollte – was physikalisch unmöglich gewesen wäre.

ohne Antworten

Unsere Fragen geschickt sowohl die Untersuchungsbehörde. Wir wollten wissen, ob es eine Partei Erklärung im Namen des Eingangs Schmiergelder Überfall war, und wenn ja, warum wurde nicht erfüllt.

Initiiert von der NAV oder Verfolgung von strafrechtlichen Ermittlungen Inspektor der Organisation Ansager Anwendungen zu führen, da es möglich Korruption würde entdeckt wurde über die ausgezeichneten Organisationen aufgehoben? Wenn ja, dann wurde der Befehl nicht ausgeführt, weil deren Wahl?

Central Investigation Oberstaatsanwaltschaft in Frage stellt, die Interessen der Untersuchung sehen nicht Sie beantworten möchten. Der NAV reagierte nicht.

In unserem letzten Artikel schrieben wir an die fiktive Angebotserstellung im Kft Public Sector Consulting durchgeführt wurde .. Sylvia B. Die Mitarbeiter des Unternehmens Vorschlag schriftlich vermutet. Die Mehrheit der Firmeninhaber Alexander Holbok, József Szájer ehemaliger Kabinettschef, der für die Fidesz-Kampagnen seit 2006. Wenn Bony Arpad Team arbeitet. Vor der Veröffentlichung dieses Artikels suchte Holbokot schriftlich, aber nicht reagiert. Letzte Woche hat das Volk der Freiheit erreicht worden ist, sagte er, er ist im Urlaub. Er behauptet, dass sie nur einige Details der Fall gelernt, als ihre Kollegen, Sylvia B. in Haft war. Das beseitigt werden, wenn die Beschäftigung von Frauen, antwortete er: .. Der Fall ist unangenehm für das Unternehmen und seine Aktionäre, aber “wäre nicht fair gewesen”, wenn Sie den Mitarbeiter wird nächste Woche reden über Ltd. Geschäftsführer, Sigismund Varga beenden – ., die in das Antragsformular auch nicht zu reagieren – und dann auf die Beschäftigung von Sylvia B. Holbok entscheiden auch gesagt, der Vorstand seiner Kollegen: er, dass Roland Mengyi nicht bewusst war, mit dem Fall zu tun.

Diese Aussage Holbok tönte Protokoll eines der abgefangenen Telefongespräche, in dem Zsolt Tibor E. und B. Verdächtigen über die Verteilung von Geld in der Ausschreibung zu sprechen, oder “Mathematik” ist nicht mehr Sylvia B., aber Mengyi Roland und Eigentümer des Unternehmens trägt.

Csepreghy Belgrad, stellvertretender Minister im Amt des Ministerpräsidenten angekündigt, dass eine interne Untersuchung durch die Emminél bestellt und die Artikel beobachten wird Public Sector Consulting Kft übertragen werden. EU die Werke ihrer Leistungen auszuschreiben. Was würden Sie zu dieser Revolution B. Sylvia sagen, der nicht nur Mengyi Roland, aber die Emmi-Angebot in Bezug auf eine kompetente Entscheidungsfindung seiner Männer in Kontakt gehalten: regelmäßig auf andere Verdächtige verwiesen vor und wer war so einflussreich, dass jeder Widerstand und professionelle trotz der Proteste auf den fiktiven Veröffentlichung des Aufrufs übertragen? Er zeigt auf seinen Namen? in Schutzhaft und verhüllten in der Stille, Kinder Sylvia B. wurde zurück und verteidigt das politische System der Beziehungen statt. Wie lange?

Quelle: 168óra.hu

Leave a Reply 3686 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: