< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Agyatlan ötlettel tüntettek el uniós milliárdokat a Tisza-tóban(((( idee senza cervello dimostrato a miliardi UE Lago Tisza

| Mobile | RSS

Agyatlan ötlettel tüntettek el uniós milliárdokat a Tisza-tóban(((( idee senza cervello dimostrato a miliardi UE Lago Tisza

2016. augusztus 19. | hozzászólás | Közélet

Agyatlan ötlettel tüntettek el uniós milliárdokat a Tisza-tóban

fecsegő szimbolum

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

A Tisza-tóból kikotort iszapot a költséges ártalmatlanítás, majd elszállítás helyett inkább a helyszínen hagyták, és mesterséges szigeteket építettek annak idején belőle, uniós pénzből. Ezeket azonban semmi sem védte, így a víz egy részüket már el is mosta – írja a 444.hu.

A Tisza-tó mesterséges képződmény, időről időre emberi beavatkozást igényel. A tó történetének egyik legnagyobb ilyen beavatkozása volt, amikor az EU hatmilliárd forinttal megtámogatta a tavaly befejezett “Komplex Tisza-tó Projektet” (KTP). Ennek a legfontosabb eleme a kotrás volt.

A vizet minden késő ősszel árvízvédelmi okokra hivatkozva jó egy méterrel leeresztik. A KTP projekt lényege az volt, hogy egyes eliszaposodott holtágak mélyítésével, más holtágak és a tározótér kotrásos egybenyitásával segítsék a víz leeresztéskori kifolyását, hogy a halak és más vízi állatok könnyebben visszajuthassanak az élő Tisza medrébe. Ehhez a mederből rengeteg iszapot kellett kikotorni, ami veszélyes hulladéknak minősült volna, ha elszállítják ártalmatlanítani a tótól.

Kitalálták, hogy a kitermelt anyagból ott a helyszínen szigeteket építenek. Az ötlet még a környezetvédőknek is tetszett, mivel a szigetek új ívó- és élőhelyeket is jelenthettek volna.

Az iszapot azonban csak felhalmozták és otthagyták a vízben, a partvonaluk nem kapott védelmet, így elkezdte őket mosni a víz – olvasható a cikkben.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke készített friss fotókat a szigetekről, amelyek az enyészet különböző fázisaiban tartanak. Akadnak olyanok, amik nagyjából még egyben vannak, de a partjuk hatalmas darabokban szakadozik lefelé.

Van köztük egy olyan, amelynél tavaly kipróbálták a partvédelmet: karókat vertek csak le körben, amik közé akácágakat fontak. Még ez a hevenyészett partvédelem is elég volt ahhoz, hogy ez a sziget megmaradjon és megerősödjön rajta a növényzet – állapították meg.

A 444.hu beszélt olyan, a területet napi rendszerességgel járó horgásszal, aki az oldódó szigetek két veszélyére hívta fel a figyelmet. Az egyik az, hogy a rengeteg bemosódott, nagy szervesanyag-tartalmú iszap miatt a területen máris láthatóan dúsabb a tavon amúgy is nagy problémákat jelentő vízinövényzet. A másik az, hogy veszélyessé vált a hajózás, a szakadozó partú szigetek közelében a normál hajózóútra számító csónakosok zátonyra futhatnak ugyanis a sekélyesben.

A lap megkérdezte a KÖTIVIZIG-től egyebek mellett azt, ki hagyta jóvá, hogy partvédelem nélkül maradtak az iszapszigetek, illetve tervezik újabb szigeteket körbevételét, hogy megakadályozzák a szétesésüket. Válasz egyelőre nem érkezett.

forrás:hvg.hu

idee senza cervello dimostrato a miliardi UE Lago Tisza

 chattering il simbolo
[Caption id = “attachment_76574” align = larghezza “AlignLeft” = “150”]
paesi 1OO www.fecsego.eu, in ogni continente www.fecsego.eu 1OO paesi in tutti i continenti [/ caption]

Che Dio benedica e protegga il portale di notizie internazionali www.fecsego.eu Ungheria!

Lo smaltimento dei fanghi dragati lago Tisza è costosa, e invece di rimuovere più di sinistra sul posto e isole artificiali costruite di esso, al momento, i fondi UE. E ‘, tuttavia, non è protetto, quindi l’acqua è già lavato alcuni di loro – scrive 444.hu.

Il lago artificiale Tisza, di volta in volta richiedere l’intervento umano. Il lago è stato uno dei più grandi nella storia di tali interferenze, quando Abbiamo sostenuto sei miliardi di fiorini dell’UE lo scorso anno ha completato il “progetto complesso Lago del Tibisco” (KTP). Questo è l’elemento più importante del dragaggio.

L’acqua si riferiva al tardo autunno ogni piena provoca grande uno metro viene scaricata. L’essenza del progetto KTP era che alcuni sludged approfondimento retrostanti, lanche e altro spazio di memorizzazione aprendo kotrásos insieme per aiutare il drenaggio dell’acqua fuori leeresztéskori che i pesci e altri animali acquatici sono più facili da accedere al vivo letto del fiume Tisza. Questo kikotorni mederből aveva un sacco di fango, che sarebbero stati considerati come rifiuti pericolosi smaltiti quando trasportati al lago.

Hanno scoperto che il materiale prodotto nelle isole piatte in costruzione. L’idea è piaciuto anche ambientalisti, dal momento che le isole avrebbero potuto significare una nuova deposizione delle uova e l’habitat pure.

Tuttavia, il fango è solo impilati e lasciato in acqua, le coste hanno ricevuto alcuna protezione, così hanno cominciato a lavare l’acqua – leggere l’articolo.

Hadházy Akos Nuove foto scattate LMP co-presidente delle isole, che si tengono in vari stadi di decomposizione. Ci sono quelli che in gran parte sono ancora intatti, ma il partito si interrompe enormi pezzi verso il basso.

C’è un tale, che lo scorso anno ha cercato di proteggere le coste: picchetti battuti appena fuori turno, tra cui rami di spine di acacia. Anche questa protezione costiera di fortuna è stato sufficiente a rendere questa isola è conservata e rafforzata attraverso la vegetazione – stabilita.

Il 444.hu parlando è l’area con i pescatori su base giornaliera, che ha disegnato due isole pericolo di dissoluzione attenzione. Uno è che lavato in lotti, a causa dell’elevato contenuto organico dei fanghi nell’area già visibilmente più ricca sul lago comunque grossi problemi vegetazione acquatica. L’altra è che è diventato pericoloso per la navigazione, partum intermittente nei pressi delle isole delle normali barcaioli informatici percorso di volo arenata a causa dei bassi fondali.

Il pannello ha chiesto al KÖTIVIZIG a tra le altre cose, è stato approvato che è rimasto nelle isole di fango, e programmato un altro isole di entrate rotonde per evitare la disintegrazione senza protezione costiera. Ha ricevuto alcuna risposta finora.

Fonte: hvg.hu

Leave a Reply 1944 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: