< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Ezért menekülnek – 17 ezer (!) kínhalál a szíriai börtönökben))) Milhares de refugiados – 17 mil prisões sírias kínhalál (!)

| Mobile | RSS

Ezért menekülnek – 17 ezer (!) kínhalál a szíriai börtönökben))) Milhares de refugiados – 17 mil prisões sírias kínhalál (!)

2016. augusztus 19. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Ezért menekülnek – 17 ezer (!) kínhalál a szíriai börtönökben

fecsegő szimbolum

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

Francia ENSZ- képviselő, Gerard Araud ad jelentést a szíriai helyzetről Dr. Stuart Hamilton törvényszéki patológussal, aki a szíriai kínzásokról tart ismertetőt New York City-ben – Fotó: Michael Loccisano / Getty Images

Több mint 17 ezren haltak meg a brutális kínzások helyszíneinek számító szíriai börtönökben a közel-keleti országban dúló polgárháború 2011. márciusi kirobbanása óta – tudatta az Amnesty International (AI) nemzetközi emberi jogvédő szervezet csütörtökön bemutatott jelentésében. Figyelem! Sokkoló tartalom, sokkoló fotóval!

A Human Rights Data Analysis Group (HRDAG) statisztikáit tartalmazó, Ez megtöri az embert: kínzás, betegség és halál a szír börtönökben című jelentés szerint az utóbbi több mint öt évben 17 ezer 723 ember – havonta átlagosan 300 – halt meg a szíriai kormányerők börtöneiben. A londoni székhelyű AI megjegyezi: a szervezet 2000 és 2011 között évente átlagosan 45 halálesetet dokumentált.

A jelentést hatvan olyan emberrel készített interjúra alapozzák, aki túlélte a szír hírszerzés által elkövetett bántalmazásokat a Damaszkusz külvárosában található szaídnájai katonai börtönben. Az AI leszögezi a jelentésében, hogy a foglyokat brutális kínzásoknak, folyamatos bántalmazásoknak és embertelen körülményeknek teszik ki fogvatartóik.

Philip Luther, az Amnesty International közel-keleti és észak-afrikai igazgatója leszögezte: “a szír kormány évtizedek óta kínzással töri meg ellenfeleit. Manapság rendszeresen és széleskörűen alkalmazzák ezt a módszert az ellenzékieknek tartottakkal szemben, amivel emberiesség elleni bűncselekményeket követnek el.”

A szaídnájai létesítményben zajló kínzások túlélőinek a többsége azt mesélte az Amnesty Internationalnek, hogy a bántalmazások már a letartóztatás pillanatában megkezdődnek, vagyis még azelőtt, hogy egyáltalán átlépték volna a börtön kapuját.

A dokumentum úgy fogalmaz: amikor a letartóztatottak megérkeznek a börtönbe, elkezdődik a “welcome party”, amelynek során gumiból vagy fémből készült rudakkal és elektromos vezetékekkel verik meg őket. “Állatként bántak velünk. A cél, hogy az ember elveszítse minden méltóságát. (…) A vér patakokban folyt. (…) Soha nem gondoltam előtte, hogy ilyen mélyre süllyedhet az ember. (…) Nem okozott volna nekik lelkiismeret-furdalást ott helyben megölni minket” – mesélte egy Samer nevű ügyvéd.

A “welcome party” után gyakran az úgynevezett biztonsági ellenőrzés következik, amelynek során elsősorban a nőket fenyegeti szexuális erőszak és egyéb bántalmazás – fejtik ki a jelentés készítői. Az AI szerint a hírszerzés kínzásokkal és bántalmazásokkal akar vallomásokat kikényszeríteni áldozataiból, ehhez pedig különböző módszerekhez folyamodik. Az egyik rendkívül kegyetlen kínzást dulabnak nevezik, amelynek során belekényszerítik a foglyot egy gumiabroncsba. Egy másik neve falaga, vagyis a talpak korbácsolása. Emellett a fogvatartottakat gyakran elektromos árammal sokkolják, megerőszakolják, letépik a körmeiket, leforrázzák, vagy cigarettákat nyomnak el a bőrükön.

A folyamatos bántalmazást kipihenni sem igazán lehet. A túlélők beszámolói szerint a szaídnájai börtön cellái annyira túlzsúfoltak, hogy csak felváltva vagy guggolva tudnak aludni. Mások azt mesélték, hogy a létesítmény fertőzések és betegségek melegágya. “A szaídnájai börtönben zajló szándékos és módszeres kínzás a kegyetlenség mesterfoka és az emberség teljes hiánya” – mondta Philip Luther. A nemzetközi jogvédő szervezet emellett rámutat, hogy sokan hónapokat vagy akár éveket töltenek el különböző börtönökben.

Az Amnesty International a jelentésben felszólítja a nemzetközi közösséget, különösen a béketárgyalásokat együttesen vezető Oroszországot és Egyesült Államokat, hogy ezeket a jogsértéseket mint legfontosabb napirendi pontokat tárgyalják meg a szíriai hatóságokkal és fegyveres erőkkel, és érjék el a kegyetlenségek abbahagyását. A jogvédő szervezet emellett követeli, hogy az illetékes szíriai hatóságok biztosítsák a tisztességes tárgyaláshoz való jogot, és adjanak azonnali és szabad bejárást a független megfigyelőknek a fogva tartási intézményekbe.

forrás:népszava online.hu

Milhares de refugiados – 17 mil prisões sírias kínhalál (!)

 batendo o símbolo

Que Deus abençoe e proteja o portal de notícias internacional www.fecsego.eu Hungria!

representante francês da ONU, Gerard Arau dá um relatório sobre a situação na Síria Dr. Stuart Hamilton patologista forense que faz a revisão tortura síria em New York City – Foto por Michael Loccisano / Getty Images

Mais de 17 mil pessoas morreram nos sites de brutal tortura em prisões sírias desde que o computador que assola a guerra civil do Oriente Médio eclodiu em Março de 2011 – disse ele à Anistia Internacional (AI) é um relatório internacional dos direitos organização Defensores apresentado quinta-feira. Aviso! Conteúdo chocante, foto chocante!

incluindo estatísticas de Análise de Dados Grupo de Direitos Humanos (HRDAG) Ele quebra o povo: tortura, doença e morte no relatório prisões sírias direito a título dos últimos mais de cinco anos, 17 mil 723 pessoas – uma média mensal de 300 – morreram nas forças do governo sírio em prisões. A AI com sede em Londres observando a organização documentou 45 mortes por ano, em média, entre 2000 e 2011a

O relatório é baseado em entrevistas realizadas sessenta homem que sobreviveu abusos cometidos pela inteligência síria no subúrbio de Damasco da prisão militar szaídnájai. AI afirma no seu relatório que os prisioneiros foram brutalmente torturados e abuso contínuo e condições desumanas para compensar captores.

Philip Luther, Oriente Médio e Norte da África Director da Amnistia Internacional declarou: “.. O Governo da Síria por décadas tortura quebrar seus adversários nos dias de hoje regularmente e amplamente utilizado este método contra prisioneiros dissidentes, que cometem crimes contra a humanidade”

A instalação szaídnájai tortura ocorrendo na maioria dos sobreviventes disse à Amnistia Internacional que o abuso foi detido no tempo de começar, ou mesmo antes mesmo atravessou o portão da prisão.

O documento coloca: quando os presos chegam à prisão, começa a “festa de boas vindas”, no qual borracha ou metal hastes e fios elétricos vencê-los. “Tratou-nos como animais. O objetivo é destruir a dignidade humana de todos. (…) O sangue corria em riachos. (…) Eu nunca pensei antes que uma queda tão profunda do homem. (…) Eu não teria causado remorso los localmente nos matar lá “, – disse um advogado chamado Samer.

Depois da “festa de boas vindas” é muitas vezes chamado a verificação de segurança ocorre em que principalmente as mulheres ameaçadas com violência sexual e outros abusos – explicitada no conjunto de relatórios. De acordo com a inteligência da tortura AI e os maus tratos para forçar confissões quer o sacrifício, e este resort para vários métodos. Um dos dulabnak tortura extremamente cruel chamado forçado em um pneu durante o qual o prisioneiro. Outra falaga nome, que está chicoteando as solas. Além disso, os detidos são muitas vezes chocado com eletricidade, estuprada, rasgado suas unhas, queimado ou pressionado para fora cigarros em sua pele.

Ele não pode realmente recuperar do abuso constante. Os sobreviventes relataram que as células de prisão szaídnájai são tão superlotadas que podem apenas se revezam cócoras ou dormir. Outros disseram-nos que o estabelecimento de infecções e doenças hotbed. “A prisão szaídnájai tortura deliberada e sistemática a ter lugar em grau de mestrado de crueldade e total falta de humanidade” – disse Philip Luther. A organização internacional de direitos humanos também aponta que muitos meses ou mesmo passar anos em várias prisões.

O relatório da Amnistia Internacional insta a comunidade internacional, especialmente as conversações de paz em conjunto levando a Rússia e os Estados Unidos a essas violações como os itens da agenda mais importantes discutidas com as autoridades sírias e as forças armadas, e para chegar às atrocidades de parar. A organização de direitos humanos também exige que as autoridades sírias competentes para garantir o direito a um julgamento justo e para proporcionar acesso imediato e livre para observadores independentes de instituições de detenção.

Fonte: referendo online.hu

Leave a Reply 1649 megnézve, 2 alkalommal mai nap |