< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Durva politikai krimi főszereplője lehet a Fidesz képviselője))) Harsh political thriller starring be representative of Fidesz

| Mobile | RSS

Durva politikai krimi főszereplője lehet a Fidesz képviselője))) Harsh political thriller starring be representative of Fidesz

2016. augusztus 20. | hozzászólás | Közélet

Durva politikai krimi főszereplője lehet a Fidesz képviselője

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi  hírportál jó nagyon jó!

Az MSZP feljelentés-kiegészítést tett a Voledmort ügyben, a Jobbik szerint a Rogán-Vizoviczki botrányról terelik el mesterségesen a figyelmet Mengyi sztorijával, a képviselő ügyvédje szerint azonban még nem lefutott a mérkőzés. Mindeközben Kövér László szerint az ellenzék ilyen és ehhez hasonló ügyekkel próbálja destabilizálni a kormányt, amit az ügyet kirobbantó 168 óra főszerkesztője kikér magának. Az ATV A nap híre című műsora körbejárta a témát.

Lejátszás

Ellenzéki képviselők az ügyészség előtt személyesen hallgatták végig a nyomozó hatóság bejelentését a Voldemort-ügy elsőszámú gyanúsítottjának, a Fideszes Mengyi Rolandnak a „kikéréséről”, vagyis a képviselő mentelmi joga felfüggesztésének kezdeményezéséről. A sajtótájékoztatót követően a szocialisták úgy vélekedtek, hogy megvan a „kis hal”, most jöhet a mögötte álló hálózat felszámolása, míg a Jobbik szerint a sztori semmi más célt nem szolgál, mint Rogán Antal és Vizoviczki László kapcsolatának elleplezését.

Államtitoksértés és bűnrészesség

Az ügyet kirobbantó 168 óra főszerkesztője, Tóth Ákos elmondta a műsorban, hogy
mivel egy országgyűlési képviselőt csak tettenérést követően lehet bűncselekménnyel meggyanúsítani,

a NAV nyomozók rajtaütési tervéről az ügyészségnek tudomással kellett bírnia.

Elfogadható lenne egy szakmai indok az akció lefújására akkor – véli Tóth Ákos –, ha azért hagyták volna tovább futni Mengyit, hogy rajta keresztül az egész bűnszervezetet fel lehessen térképezni, csakhogy nem ez történt.

tállai andrásTállai András

Tállai András, frissen kinevezett NAV elnök a helyzettel szembesülve értesítette a humántárcát, akik visszavonták a pályázati kiírást. A nagy kérdés az, hogy ezt követően miért állították le az ügyben költségvetési csalás és befolyással üzérkedés alapos gyanújával indított nyomozást is, mintha nem történt volna semmi.

A főszerkesztő szerint államtitoksértést és bűnrészességet követett el az a vélhetően minisztériumi hivatalnok, aki figyelmeztette a dagadó botrány résztvevőit, hogy dolgoznak rájuk a hatóságok.

Tóth Ákos azt a körülményt is szeretné a nyomozók figyelmébe ajánlani, hogy bár annak a pályázatíró cégnek az alkalmazottja, akinél összefutottak a szálak, már előzetesben van, a cég tulajdonosa továbbra is tagja Habony Árpád kampánycsapatának. Mindezek után a főszerkesztő kikérte magának, hogy Kövér László Házelnök a Heti Válasznak adott interjújában a kormány destabilizálására tett kísérletnek nevezte a Voldemort-ügyet.

Majd a szembesítésen kiderül

A műsornak nyilatkozó Futó Barnabás, Mengyi Roland jogi képviselője kijelentette, hogy nem ismeri az iratokat, mivel nem olyan szerencsés, mint a 168 óra újságírója, így a rendelkezésére álló adatokból nem tudja eldönteni, hogy megalapozott-e a mentelmi jog felfüggesztésére vonatkozó ügyészségi döntés. Elmondása szerint

védőként akkor lesz lehetősége beletekinteni az iratokba, ha az országgyűlés úgy dönt, hogy kiadja védencét és konkrétan ellene indul nyomozás.

futó barnabásFutó Barnabás

Arra a felvetésre, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón azt sugallta, hogy szerinte nem alaptalan az ügyészség gyanakodása, az ügyvéd azt válaszolta: „nem lefutott még a mérkőzés”, sok olyan történetet látott már, amikor hasonló helyzetben megszüntették a nyomozást, vagy a bíróság felmentő ítéletet hozott. Ha az ügy későbbi szakaszában lesz szembesítés, akkor majd kiderül, hogy megáll-e a gyanúsítás vagy sem – tette hozzá Futó Barnabás.

Lázár nem örül

A szokásos heti Kormányinfón Lázár János annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az Országgyűlés fel fogja függeszti Mengyi Roland mentelmi jogát, pláne, hogy ha a képviselő is kéri ezt. A maga részéről képviselőtársa kiadása mellett fog voksolni, mert példátlannak tartja, hogy Polt Péter közvádas ügyben egy kormánypárti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kénytelen kezdeményezni.

lázár jánosLázár János

Mint a miniszter elmondta, a Fideszben Orbán Viktor kérésének megfelelően zéró tolerancia van korrupció témában, ezért is rendelt el a kormányfő azonnali és szigorú vizsgálatot az ügyben, amelyet a Miniszterelnökség végez.

Lázár munkatársai azt akarják megfejteni, hogy ki és milyen formában képes a pályázatkiírást befolyásolni, amelyről a miniszter eddig úgy tudta, hogy annak folyamata teljes mértékben transzparens.

Ami helyettese, Csepreghy Nándor felmerült érintettségét illeti, Lázár elárulta, hogy beszélt erről az államtitkárral, és azt tudta meg tőle, hogy csupán egy utcában laknak az egyik gyanúsítottal, illetve gyermekeik egy óvodába járnak. Mivel a választ kielégítőnek találta és úgy tudja, hogy Csepreghy irányába nem volt befolyásolási kísérlet, nem csak megnyugodott, hanem egyenesen megerősödött bizalma helyettesében – szögezte le a tárcavezető.

csepreghy nándorCsepreghy Nándor

A hozzá eljutott eddigi adatok alapján Lázár elképzelhetetlennek tartja, hogy bárki vezető beosztásból próbálta volna megakadályozni az ügyön dolgozó hivatalok vagy hatóság munkáját, magyarán

egyelőre kizárja annak lehetőségét, hogy a NAV vagy a Legfőbb Ügyészség vezetőjének köze lehet a meghiúsult akcióhoz.

Addig is a kormány úgy kíván megelőző csapást mérni a későbbi pályázati csalásokra, hogy az uniós pályázatok elbírálóinak ezentúl nemzetbiztonsági átvilágításon kell átesniük.

Politikai Krimi

Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagja A nap híre című műsorban jelentette be, hogy feljelentés kiegészítést tettek, mert szerintük bűnpártolást követett el az, aki nem engedte meg a NAV nyomozóinak, hogy tetten érjék a gyanús csomagot átvevő Mengyi Rolandot. Államtitoksértés miatt pedig azért tettek feljelentést, mert mint a lehallgatási jegyzőkönyvekből kiderült, valaki szólt a feltételezett bűnszervezet tagjainak, hogy vigyázzanak, mit beszélnek, mert lehallgatják őket.

A szocialista politikus nem tud elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy mind az ügyészség, mind az adóhatóság vezetője volt, illetve gyakorló Fideszes politikusok. Bárány szerint nem az ellenzéken, hanem csakis a Fidesz-KDNP koalíción múlik, hogy felfüggesztik-e Mengyi mentelmi jogát, azt azonban megjegyzi, hogy ha a Fidesz bevédené képviselőjét, annak súlyos politikai következményei lennének.

mengyi rolandMengyi Roland

A politikus nem hiszi, hogy Mengyi képes volt egyedül egy ilyen rendszert működtetni, ezért szerinte magasabb kormányzati szinteken kell keresni társait, megrendelőit.  

Kétharmad kezében Mengyi

A Házelnöknek haladéktalanul továbbítania kell a megkeresést az Országgyűlés mentelmi bizottsága felé, amelynek 30 napja van, hogy ezzel kapcsolatban határozati javaslatot terjesszen a parlament elé. Az Országgyűlés az ügyben vita nélkül határoz, de az érintett képviselő jogosult ismertetni álláspontját. Mivel Mengyi nyilatkozatban vállalta, hogy lemond immunitásáról, már csak az marad hátra, hogy a parlament döntsön a kérdésről. A mentelmi jog felfüggesztéséhez a jelenlévő képviselők kétharmadának szavazata szükséges.

Amennyiben a kormánypárti többség úgy dönt, hogy nem adják ki Mengyit, akkor vele szemben nem indulhat sem szabálysértési, sem büntetőeljárás, a mentelmi jog megléte ugyanis büntethetőséget kizáró ok

– magyarázta lapunknak korábbi nyilatkozatában Futó Barnabás, azt is hozzátéve, hogy ettől még az ismeretlen tettes ellen már megindult vizsgálatok vagy eljárások akadálytalanul folytatódhatnak az ügyben.

Ha a parlament történetesen úgy döntene, hogy felfüggeszti Mengyi Roland mentelmi jogát, akkor a képviselő egy átlag magyar állampolgárhoz hasonlóan válhat terheltjévé egy személyesen ellen induló büntetőeljárásnak, amelynek végén a bíróság a vádirat alapján hozza meg vele kapcsolatos ítéletét.

Az ügy összefoglalóját itt olvashatja.

atv.hu

Harsh political thriller starring be representative of Fidesz

www.fecsego.eu 1OO countries in all continents
www.fecsego.eu 1OO countries in all continents

www.fecsego.eu International Good news!

The Socialist Party made the complaint supplement Voledmort case, Jobbik, according to Rogan-Vizoviczki scandal artificially divert the attention of Mengyi story, but a lawyer representing has not yet completed the match. Meanwhile, Laszlo Kover, according to the opposition in these and similar issues trying to destabilize the government, which sparked the case to 168 hours resent editor. The ATV program of the day was the news went around the subject.
play

Opposition MPs personally heard before the prosecution through the announcement of the investigating authority in the case of Voldemort’s prime suspect, the Fidesz Mengyi of Roland “kikéréséről”, that the representative of the suspension of immunity of initiation. After the press conference, the Socialists were of the opinion that we have the “small fish”, now come liquidation of the underlying network and the right, the story is nothing else serves no further purpose than Antal Rogan Laszlo Vizoviczki and cover-up connection.

State Secret Insult and complicity

The case has sparked editor of 168 hours, Ákos Tóth said on the show that
as a member of Parliament can accuse offense only after tettenérést,

Investigators plan to ambush the NAV was able to withstand the prosecution knows about.

It would be acceptable for a professional reason for action lefújására it – says Ákos Tóth – if I had been more Mengyin run that through him the whole criminal organization in order to establish, but that’s not what happened.

Andrew Tállai andrásTállai

Andrew Tállai, newly appointed President NAV faced with the situation of human notified the ministry, who withdrew the call for proposals. The big question is, why then was shut down in the case brought on suspicion of financial fraud and racketeering investigation, as if nothing had happened.

The editor in chief, according to state secrets and violations committed by accomplices of the suspected ministry official who warned of ballooning scandal participants to work on them by the authorities.

Ákos Tóth would like to recommend the investigators’ attention to the fact that, although its tender writing company to an employee, who ran into the fibers, already in custody, the owner of the company remains a member of the campaign team Arpad If Bony. After all, the editor in chief himself requested that Speaker Laszlo Kover Weekly interview in response to an attempt to destabilize the government Voldemort called the affair.

Then it turns to confrontation

The show is declaring Running Barnabas, Mengyi Roland’s legal representative stated that it does not recognize the documents as not as fortunate as 168 hours a journalist, so that the available data can not determine whether well-founded prosecutor’s decision to lift the immunity. According to him

protection as it will be able to view the documents if the parliament decides to release his client and specifically launched an investigation against him.

Barnabas running barnabásFutó

To the idea that John Lazar Prime Minister Opportunities for chief minister on Thursday Kormányinfón suggested that his view is not unfounded, the prosecution gyanakodása, the lawyer replied: “They ran the match,” many of the stories seen when a similar situation have eliminated the investigation, or brought to court acquittal. If there is confrontation later stage of the case, it then turns out to stop whether or not the accusations – Running Barnabas he added.

Lazarus is not happy

The usual weekly Kormányinfón Janos Lazar expressed his conviction that the Parliament will suspend Mengyi Roland immunity, especially, if the representative is requested to do so. In addition to his part will be representatives would vote companion release, it keeps unprecedented in that case publicly indicted Peter Polt suspension of the immunity of a pro-government representatives forced to initiate.

János Lázár János Lázár

As the Minister said, there is zero tolerance for corruption issue in accordance with the Fidesz, Viktor Orban’s request, it also ordered the prime immediate and rigorous investigation of the case carried out by the Prime Minister’s Office.

Lazar colleagues want to figure out who and what form can influence the pályázatkiírást which the Minister has been able to ensure that its process is fully transparent.

As regards the involvement of Deputy Nandor Csepreghy he raised Lazarus told that the Secretary of State talked about it, and I knew him to live just one street is one of the suspects and their children go to a kindergarten. As he found a satisfactory answer, and you know that was not the direction Csepreghy attempt to influence, not only relaxed, but actually strengthened the confidence of the deputy – he insisted ministry leader.

Csepreghy nándorCsepreghy Belgrade

Lazarus keeps Based on the data to date have reached unthinkable that anyone would attempt to prevent lead from post work on the case study agencies or authorities, Hungary

yet exclude the possibility that the NAV or the head of the Prosecutor General’s Office to do with the failed action.

In the meantime, the government intends to strike prior to the subsequent tender fraud to the EU proposals elbírálóinak will now have to undergo security clearance.

political Crime

Lamb Balazs, a board member of the Socialist Party of the show day the news was announced that the report made a supplement because they think harboring committed by those who did not let the NAV investigators to reach a suspicious package detected receiving Mengyi Roland. Due to Violation of State Secret and I have a complaint, because, as the interception of communications protocols it turned out, someone said members of the suspected criminal to take care of what they were saying because they are tapped.

The Socialist politician can not abstract from the fact that both the prosecution and was head of the tax authority, and exercising Fidesz politicians. Lamb is not the opposition, but only Fidesz coalition depends on whether Mengyi suspend the immunity, it notes, however, that if Fidesz bevédené representative, it would have serious political consequences.

Roland Mengyi rolandMengyi

The politician does not believe that Mengyi alone was capable of such a system is operated, so he thinks the higher levels of government to look for his companions, procurers.

Two-thirds hand Mengyi

The House President shall immediately forward the request to the immunity committee of the National Assembly, which has 30 days to submit a proposal in this regard the decision to parliament. The National Assembly shall decide the matter without debate, but the Member concerned is entitled to make its position. Since Mengyi declaration agreed to waive immunitásáról, now only remains to decide the issue in parliament. The suspension of the immunity of MPs present necessary two-thirds vote.

If the pro-government majority decides to not grant Mengyin, you can not compete against it either misdemeanor or criminal proceedings, the existence of immunity because culpability for refusal

– Explained to this newspaper earlier statement Running Barnabas, also adding that from even against unknown perpetrators have already begun investigations or proceedings may continue unimpeded on the matter.

If you happen to be in the parliament were to decide to stay Mengyi Roland immunity, you become like a representative of an average Hungarian citizen accused of ISTAR against a person is prosecuted, the end of which the court will make a judgment about him on the basis of the indictment.

summary of the case can be found here.

atv.hu

 

Leave a Reply 5336 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: