< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Ünnepel az ország Áder János: Legyünk büszkék magyarságunkra! – Biztonság, függetlenség, keresztény hagyományok és Szent István örökségének védelme állt a politikai üzenetek középpontjában))) Célèbre le pays János Áder: Soyons fiers de nos Hongrois! – Sécurité, l’indépendance, la protection des traditions et du patrimoine de Saint-Etienne Christian a été au centre des messages politiques

| Mobile | RSS

Ünnepel az ország Áder János: Legyünk büszkék magyarságunkra! – Biztonság, függetlenség, keresztény hagyományok és Szent István örökségének védelme állt a politikai üzenetek középpontjában))) Célèbre le pays János Áder: Soyons fiers de nos Hongrois! – Sécurité, l’indépendance, la protection des traditions et du patrimoine de Saint-Etienne Christian a été au centre des messages politiques

2016. augusztus 20. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Ünnepel az ország
Áder János: Legyünk büszkék magyarságunkra! – Biztonság, függetlenség, keresztény hagyományok és Szent István örökségének védelme állt a politikai üzenetek középpontjában

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

Országszerte tartanak ünnepségeket, különböző családi és egyházi rendezvényeket az augusztus 20-ai állami ünnep, Szent István napja alkalmából. A fővárosban a hagyományokhoz híven az Országház előtt felvonták a nemzeti lobogót, majd a katonai tisztavatás következik, délután a Szent Jobb-körmenetre várják az ünneplőket, este pedig tűzijáték zárja a központi rendezvényeket.

aug20zászló576Felvonják a nemzeti lobogót az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a budapesti Kossuth téren 2016. augusztus 20-án. MTI Fotó: Marjai JánosKatonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen a Parlament előtti Kossuth Lajos téren szombaton reggel. A lobogót Áder János köztársasági elnök jelenlétében, a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. A rendezvényen közreműködött a Központi Katonazenekar és a Nemzeti Lovas Díszegység.

17 órától a Szent István-bazilika előtt misét mutat be Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, szentbeszédet mond Josip Bozanic bíboros, zágrábi érsek, ezt a hagyományos Szent Jobb-körmenet követi.A ceremónián Áder János mellett részt vett Kövér László házelnök, Simicskó István honvédelmi miniszter, Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar Főnöke, Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a kormány több képviselője, továbbá állami és katonai szervezetek és a diplomáciai testület képviselői, valamint családok, civilek százai.

Áder: Legyünk büszkék magyarságunkra!

Áder János köztársasági elnök arra intette az augusztus 20-ai katonai tisztavatás részvevőit, hogy legyenek büszkék magyarságukra, a magyarok eredményeire, a magyar találmányokra és a magyarok találékonyságára. Az államfő az Országház előtti Kossuth téren esküt tett katonákhoz is szólva úgy fogalmazott, “mi ma is Szent István népe vagyunk, egy sokszínű nemzet, amely oly sokszor a maga erejéből forgatta a történelem kerekét”. “Forradalmak, neves és névtelen hősök népe, a meghurcoltaké, a kitaszítottaké, az üldözötteké, a csökönyös újrakezdőké, a hittel teli újjáépítőké, a szabadságához mindenáron ragaszkodóké” – mondta. Kiemelte, a “hazaszeretetet nem temettük el a múlt nagyjaival együtt súlyos márványtömbök alá, és a hősiesség nincs szobrokba dermesztve”, mert hősiesnek lenni nemcsak a történelmi cselekedetek révén lehet, hanem becsületes munkával, kitartó szorgalommal, tiszteletreméltó teljesítménnyel is.

Áder János szerint a magyaroknál senki nem tudja jobban, milyen a balsors, de a magyarokban volt annyi tehetség, küzdeni tudás, kitartás, hit és szorgalom, hogy bárhonnan visszakapaszkodjanak, hogy újra önmaguk lehessenek. “És valóban, ma is tőlünk, csakis tőlünk függ, hogy tudunk-e élni lehetőségeinkkel, hogy a legjobb arcunkat mutatjuk-e a világnak” – hangsúlyozta a köztársasági elnök, hozzátéve, ha a magyarok tudnak örülni egymás sikerének és a nehéz időkben is kitartanak egymás mellett, akkor az “összetartozás élménye velünk marad: az ünnep után a hétköznapokban, a győzelmek után a megpróbáltatások idején, az elbukás után az újrakezdéskor”.

Az államfő elmondta, a jelenlegi is zajló olimpia alatt többször is meg lehetett tapasztalni, hogy a “nemzeti érzés nemcsak felemel, hanem visz, repít is magával”. Áder János azt kérte a magyaroktól, hogy legyenek büszkék sportolóikra, és érezzék azt, hogy együvé tartoznak, amikor a dobogó tetején magyarok állnak. A köztársasági elnök emellett az esküt tett honvédoknak olyan erényeket is kívánt, mint amilyeneket Hunyadi János és Kapisztrán Szent János is tanúsított Nándorfehérvár 560 évvel ezelőtti védelmekor: bátorságot és merészséget, türelmet és szent hevületet, hidegvért és buzgó odaadást.

aug20_simicskóSimicskó István honvédelmi miniszter köszöntőt mond a Nemzeti Közszolgálati Egyetem újonnan végzett honvédtisztjelöltjei eskütételén az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a budapesti Kossuth téren 2016. augusztus 20-án. MTI Fotó: Marjai JánosSimicskó: A magyar állam stabil pont a változó világban

A magyar állam stabil pont a változó világban – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az augusztus 20-i katonai tisztavatáson tartott köszöntőjében. Simicskó István kiemelte, a honvédelem “valós nemzeti ügyünk”: kultúránk, nyelvünk, nemzeti értékeink, identitásunk, államunk megőrzése mindannyiunk feladata. Ezzel együtt a haza védelem elsősorban a Magyar Honvédség, és mostantól a szombaton esküt tevő fiatal honvédok feladata is – tette hozzá. Mint mondta: a történelemre visszatekintve egyetlen állandó, ugyanolyan küldetéssel bíró feladat van, ez a katonai hivatás, amely mindenkor a magyar emberek védelméről, Magyarország biztonságáról szólt. A katonák avatásukkor most is erre tesznek esküt – fűzte hozzá Simicskó István.

A honvédelmi miniszter megköszönte a frissen avatott honvédtisztek pályaválasztását, helytállását, amelyet most nemcsak egyetemi vizsgáikon, hanem – mint kiemelte – az elmúlt egy évben Magyarország határainak védelmében való közreműködésükkor is bizonyítottak. Számos új biztonsági kihívás jelent meg. Csak az elmúlt egy évben példa volt erre a tömeges bevándorlás, a terrorcselekmények növekvő száma. Emellett az információs hadviselés korszakát éljük. Sokszor nincs hadüzenet, sem fegyveres küzdelem, a modern háborúk korában a számítógépet, az okostelefonok bekapcsolása is elegendő egy offenzívához – hangsúlyozta.

Idén a Parlament előtti Kossuth téren 104 honvédtisztjelölt tette le katonai esküjét. Ennek részeként, folytatva a 2011-ben újraindított ludovikás hagyományt, fogadalmukat kardrántással, “a hazáért mindhalálig!” felkiáltással erősítették meg.

Simicskó István azt mondta: az államot azért hozták létre, hogy garantálják az ország és állampolgárainak biztonságát. Magyarország olyan állam, amely “együttműködésre törekszik, megbízható barát és szövetséges”, ezzel együtt “élni és boldogulni szeretne”. A legfontosabb a magyar emberek és Magyarország biztonságának garantálása – szögezte le a miniszter, kiemelve: ehhez elengedhetetlen a Magyar Honvédség megerősítése.

Simicskó István kiemelte, hogy a következő években több mint duplájára fog emelkedni a honvédelmi költségvetés, újraélesztik a hadiipart, új alapokra helyezve, a civil társadalom bevonásával fejlesztik az Önkéntes Tartalékos Rendszert, megerősítik a katonai hírszerzést és a katonai rendészetet, és folytatják nemzetközi missziós szerepvállalásaikat is. Mindemellett a katonák megbecsülésének jeleként a megkezdett illetményemelést is folytatni fogják – fejtette ki a honvédelmi miniszter.

aug20_lázárLázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédet mond a hódmezővásárhelyi önkormányzat Szent István-napi ünnepségén 2016. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen. MTI Fotó: Rosta TiborLázár: Magyarország soha nem mondott le szuverenitásáról

Magyarország soha nem mondott le szuverenitásáról, a keresztény, független állam Szent István öröksége – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a hódmezővásárhelyi önkormányzat Szent István-napi ünnepségén szombaton. Az Európai Unió nem egy több száz éves politikai szövetség, hanem egy tesztüzemmódban működő kezdeményezés – mondta a miniszter, majd hozzátette: “Brüsszel ma nagyobb határsértő, mint a bevándorlók”, hiszen a “zéró legitimitású, senki által meg nem választott” európai vezetők kényük-kedvük szerint próbálják alakítani a tagsági szerződést, pedig szuverenitásáról egyetlen tagállam sem mondott le.

Az EU-t “építési területnek” nevező tárcavezető hangsúlyozta: Magyarország 2010-ig passzív, némán bólogató résztvevője volt az uniónak, 2010 óta azonban aktív szereplője az együttműködésnek. “Magyarország visszatért, (…) “nincs okunk csöndben maradni, berezelni a szankciókkal való fenyegetéstől vagy a kiátkozás lehetőségétől” – fogalmazott a miniszter.

Lázár János elmondta: az EU-t ma belső pénzügyi válságok, Nagy-Britannia kilépése és a bevándorlási krízis is sújtja. A kötelező betelepítési kvóta szerinte szőnyeg alá seperné a fő problémát, azt, hogy Európa nemzetközi tekintélye drámaian meggyengült, és ellenőrizetlen embermilliók kopogtatnak a határain. A miniszter szerint a magyar szuverenitás megőrzése az európai közösség megerősítését is szolgálja. “Ha kell, megvédjük Európát saját magától” – jelentette ki, hozzátéve, hogy Magyarország a Brüsszellel elégedetlen európai polgárokat sem hagyja magukra.Nem az EU eszméjével, hanem a gyakorlatával van baj – húzta alá a tárcavezető.

Trócsányi: Szent István Magyarországa a kis közösségek Magyarországa

Szent István Magyarországa a kis közösségek Magyarországa – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter szombaton a Bács-Kiskun megyei Petőfiszálláson, a XVII. Szállási napok önkormányzati rendezvény ünnepélyes megnyitóján. Hozzátette: “azt szeretnénk, ha az Európai Unió sem csak az intézmények, hanem a közösségek Európáját valósítaná meg”. A miniszter köszöntőjében kifejtette, a globalizáció önmagában nem rossz: számos alkalmat, lehetőséget kínál például a természeti erőforrásokkal nem rendelkező, külgazdaságra utalt országok számára, mint amilyen Magyarország is. A globalizáció azonban időnként pusztító hullámokat is vet. Nemcsak az esélyek, a kereskedelem, a kulturális csere, hanem az erőszak és a gyűlölet is terjedhet általa – tette hozzá.

Trócsányi László kiemelte: szükségünk van a közösségek Európájára, amely sűrűbb szövésű, és ezért jobban megvéd, jobban megtart. Ellenkező esetben kis közösségek talajt veszíthetnek, elbizonytalanodhatnak. “Szent István-i örökségünk, európai és keresztény értékeink védelme különösen fontos és aktuális ma, amikor e közös értékeink, így – többek között – egyesült és határok nélküli Európánk soha nem látott nyomás alatt állnak immár több mint egy éve” – emelte ki az igazságügyi miniszter. Kijelentette: a tömeges bevándorlás, a folyamatosan létező és minden bizonnyal még hónapokig, évekig fenyegető migrációs válság rendkívüli kihívást jelent közös európai és keresztény értékeink, az európai polgárok biztonságának megőrzése, védelme tekintetében.

“A rossz vagy erőtlen, következetlen döntések, a válság, illetve az ahhoz vezető folyamatok lényegének megértése, a hatékony és hosszú távra megoldást kínáló válságkezelés elmulasztásának veszélye súlyos felelősséget ró a döntéshozókra. Határainkat védeni, a biztonságot szavatolni kell, és mielőbb meg kell szüntetni a válság okait” – fogalmazott Trócsányi László.

Potápi: A legfontosabb megtartani az országot

Az ország megtartásának és építésének fontosságáról beszélt a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton a Tolna megyei Nagymányokon rendezett Szent István-napi egyházi ünnepségen. Potápi Árpád János a római katolikus Szent Mihály-templomban tartott mise keretében azt mondta: “Nekünk a legfontosabb az, hogy ezt a országot meg tudjuk tartani, építeni, és gyermekeiknek, unokáinknak továbbadjuk”. Augusztus 20-án emlékezünk az első szent uralkodónkra, és azokra az emberekre, akiknek köszönhetjük hitünket, az országot, amelyet megszereztek, megtartottak és számunkra átadtak – jelentette ki.

Az államtitkár Szent István tevékenységét felidézve azt mondta: az uralkodó megteremtette az ország egységét, megőrizte azt, területét minden irányban megnagyobbította. Az ország határait megvédelmezte, alakja ebből a szempontból is aktuális – fogalmazott. Azt mondta, augusztus 20. azon közös ünnepek egyike, amelyek – a közös történelem, kultúra és nyelv mellett – magyarrá tesznek. Emlékeztetett arra, hogy Szent István napja évszázadokon keresztül az egyetlen nemzeti ünnepe volt a magyarságnak. Előbb az egyház emlékezett meg Szent Istvánról, majd 1771-től Mária Terézia rendelete nyomán világi ünnepként is számon tartják augusztus 20-át, amely egyben az új kenyér ünnepe is – tette hozzá.

Rétvári: A függetlenség és a szabadság szolgálhatja az ország boldogulását

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerint az ország függetlenségének és szabadságának Szent István-i és keresztény alapokon nyugvó védelme szolgálhatja hosszú távon Magyarország boldogulását. Az államtitkár szombaton Kiskunfélegyházán tartott beszéde után az MTI-nek azt mondta, Szent István példája azt mutatja, hogy sosincs ingyen a szabadság és a függetlenség. Szent István törvényekre alapította az országot, és elvárta azok betartását, így tette modern keresztény királysággá a korábbi törzsszövetségi országot – jelentette ki Rétvári Bence.

Az államtitkár úgy fogalmazott, Szent István mind a belső széthullástól, mind a külső befolyásolási kísérletektől megvédte Magyarországot. Szent király volt, akinek döntéseit a belső lelkiismereti meggyőződése és a keresztény hite vezette, emellett mindig a realitásokból indult ki, a valóságot, a történelmi helyzetet vette alapul, úgy védte a magyar függetlenséget – tette hozzá.

Hoppál: Újra válaszúthoz ért Magyarország

A kultúráért felelős államtitkár szerint újra válaszúthoz ért Magyarország. Hoppál Péter az augusztus 20. alkalmából szombaton Komlón megrendezett ünnepségen arra szólított fel, hogy legyünk mi Szent István örökösei, kincseink őrzői a “Nyugat-Európában megbukott multikulturalizmussal” szemben. Az államtitkár közölte: a válaszúthoz érkezett Szent István király “hitében megerősödve a legjobb döntést hozta” a középkori magyar állam megalapításával. Hoppál Péter a magyar történelem küzdelmes eseményeit sorolva arról beszélt, “a magyar lélek” nehéz időkben sem hagyta, hogy nemzeti értékeink elvesszenek.Ú”E feladat a mai generáció számára sem szűnik meg” – hangsúlyozta Hoppál Péter, aki úgy vélekedett, a 21. századi multikulturalizmus és internacionalizmus nyugat-európai kísérletei megbuktak.

Dömötör Csaba: Meg kell védeni Szent István örökségét

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint meg kell védeni Szent István örökségét, és mindazt, ami magyarrá teszi Magyarországot. Az államtitkár szombaton Gyöngyösön azt mondta, nem adták ingyen a mögöttünk hagyott ezer évet, és a következő ezret sem fogják ingyen adni. Napról napra meg kell érte küzdenünk, így október 2-án is – utalt a kvótanépszavazásra. “Mindig meg kellett küzdenünk az igazunkért, de álláspontunk az államalapítás óta világos: csak mi dönthetünk a jövőnket meghatározó kérdésekben, így most is ragaszkodunk ahhoz, hogy eldönthessük, kivel élünk együtt” – fogalmazott. Az államtitkár kijelentette, Szent István életművének ezeréves üzenete: biztonság nélkül nincs jólét, a határokat meg kell védeni, a törvényeket be kell tartani, a kultúránkat meg kell élni, és a magyaroknak kell dönteniük a saját életükről.

Az államalapítót méltatva azt mondta, Szent István kemény időkben, külső támadások és belső lázadások során tudta erős kézzel, mégis igazságosan irányítani az országot, így egy népet tett nemzetté, egy területet országgá és erős állammá. Mindez “ránk is feladatokat ró, az a felelősségünk, hogy megvédelmezzük mindazt, amit István megteremtett” – hangsúlyozta. Szent István az országalapítás után talán azt gondolta, hogy ez egy nagyszerű európai ország, jóravaló, küzdeni tudó emberekkel és gazdag kultúrával. Ezer év után most már talán kijelenthetjük: mindenben igaza volt – emelte ki.

Fazekas: a magyar gazdákat és a magyar kenyeret is ünnepeljük
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint augusztus 20. Szent István mellett a magyar gazdák ünnepe is. A miniszter szombaton Kunszentmártonban, a Magyarok Kenyere program megyei rendezvényén az M1 aktuális csatornának nyilatkozva úgy fogalmazott, az egész országnak meg kell becsülnie, hogy a magyar gazdák több mint ezer éve termelik a búzát az ország kenyeréhez. Beszélt arról is, hogy idén rekordtermés volt, majdnem egymillió hektár szántóföldön 5,2 millió tonna búzát takarítottak be. A miniszter közölte, gondot jelentenek a nyomott árak, de bízik abban, hogy ez később kedvezően megváltozik.

FM: A Szent Korona a megmaradást jelenti a nemzet számára

Szent István király és a Szent Korona a folytonosságot, az életet, a megmaradást jelenti a nemzet számára, ahogyan a búza és az aratókoszorú is, amelynek szemeit a következő vetéskor mindig hozzákeverik a vetőmaghoz, hogy a következő évi termés bőséges legyen – mondta a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára szombaton Szolnokon, a Kárpát-medence kenyere rendezvényen.

Ugron Ákos Gábor szólt arról, hogy Szent István műve, az államalapítás és az ország felvirágoztatása sokkal közelebb áll a vidéki közösségek életéhez, mint a paloták világához. Első királyunk a kereszténységben az István nevet kapta. István görögül Sztephanosz, amelynek jelentése koszorú, korona – mondta, hozzátéve: a Szent Korona történelemformáló ereje magával ragadja az embert.

Megkezdte munkáját az Operatív Törzs
Megkezdte munkáját az augusztus 20-ai ünnepi programok biztonságos lebonyolításáért felelős Operatív Törzs (OT) – közölte a HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) szombaton délelőtt.
A kora reggeltől késő éjszakáig ülésező OT-ben minden érintett szerv, többek között a rendőrség, a meteorológiai szolgálat, a mentők, a Budapesti Közlekedési Központ és a katasztrófavédelem képviselői kísérik figyelemmel a nemzeti ünnep rendezvényeit.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Budapest térségében egész nap többnyire napos időre lehet számítani. Átmeneti felhősödés lehet, de csapadék nem valószínű. Meleg idő várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet a 30 Celsius-fokot is elérheti – írta a HM NRH, hozzátéve: ezért a rendezvényekre kilátogatóknak ajánlott a folyamatos folyadékpótlás és a megfelelő öltözék, az érzékenyebbek a tűző napot lehetőség szerint kerüljék.
A HM NRH többszázezres közönséget vár a nap folyamán a különböző programokra, ezért több helyen forgalmi változásokra és útlezárásokra kell számítani.
A közlekedési változásokról szóló bővebb tájékoztatás elérhető a rendőrség (www.police.hu), valamint a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (www.bkk.hu) honlapján. További információ és részletes program a http://augusztus20.kormany.hu oldalon található – olvasható a HM NRH közleményében.

Családi és egyházi programok várták az ünneplőket

A Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatala (HM NRH) által szervezett programok között délelőtt 10 órától este 6 óráig parlamenti nyílt nap volt, amelynek keretében a látogatók egész nap ingyenesen tekinthették meg az Országházat, így a Szent Koronát, a Kupolacsarnokot és a díszlépcsőházat is.

A Magyar Ízek Utcájában idén is megkóstolható volt a Szent István-napi kenyér, Magyarország Tortája és Magyarország Cukormentes Tortája.

A tűzijáték a hagyományoknak megfelelően este 9 órakor kezdődik. Idén a Citadellán is új helyről, a mellvédről lövik fel a rakétákat, és új kilövési pont lesz az Erzsébet híd is. Emellett a Lánchídról, valamint a két híd között a Dunáról, katonai pontonokról lövik majd fel a tűzijátékot. A szervezők szerint az esemény – amelyet a közmédia élőben közvetít – a helyszínen az Erzsébet híd és a Lánchíd közötti rakpartszakaszokról figyelve lesz a leglátványosabb.

Vidéken és a határon túl is ünnepel a magyarság

Számos vidéki és határon túli településen is tartottak Szent István napi, az államalapításhoz kapcsolódó rendezvényeket. Több helyen az állami ünnep alkalmából adtak át különböző kitüntetéseket, elismeréseket, tartottak ünnepi misét, kenyérszentelést, emellett számos családi programmal, koncertekkel, tűzijátékkal várták az embereket.

Augusztus 20-a az egyik legrégibb magyar ünnepnap: Szent István király napja, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam ezeréves folytonosságának emléknapja. Egyúttal az új kenyér ünnepe is. Az Országgyűlés 1991-ben döntött úgy, hogy a nemzeti ünnepek (március 15-e, augusztus 20-a, október 23-a) közül augusztus 20-át jelöli meg állami ünnepként.

forrás:magyar hírlap.hu

Célèbre le pays
János Áder: Soyons fiers de nos Hongrois! – Sécurité, l’indépendance, la protection des traditions et du patrimoine de Saint-Etienne Christian a été au centre des messages politiques

[Caption id = “attachment_76574” align = largeur “de AlignLeft” = “150”] pays 1OO de www.fecsego.eu, sur tous les continents www.fecsego.eu 1OO pays sur tous les continents [/ caption]
Que Dieu bénisse et protège le portail de nouvelles international www.fecsego.eu Hongrie!

Tout au long du pays a organisé les célébrations, les diverses familles et événements religieux du 20 Août jour férié, le jour de la Saint-Etienne. Le capital de la tradition hissé devant le bâtiment du Parlement dans le drapeau national, suivi par l’inauguration d’un officier militaire suit dans l’après-midi la procession attente Saint droit sur l’affichage des fêtes et feux d’artifice du soir ferme les principaux événements.

aug20zászló576Felvonják le drapeau national à la journée nationale Août 20 de la place Kossuth à Budapest le 20 Août ici 2016. MTI Photo: outre militaire hommage Marjai John hissé le drapeau national de la Hongrie le 20 août les jours fériés en face de la place Kossuth Lajos Parlement le samedi matin. Le drapeau de la République en présence du Président János Áder, les sons de l’hymne HDF unité décorée nationale soulevée. L’événement a aidé l’Unité nationale équestre Ceremonial Orchestre militaire centrale et.

17 h à montrer en face de la basilique Messe de St. Stephen dans le cardinal Péter Erdö, Archevêque d’Esztergom-Budapest, saint discours Josip Bozanic, le cardinal archevêque de Zagreb, cette procession Sainte droite traditionnelle en présence de Laszlo Kover président de la Chambre, Simicskó à côté de John követi.A cérémonie Ader la défense de la ministre Stephen, Tibor Benko, chef d’état-major de la défense, Gyorgy Bakondi, principal conseiller du premier ministre pour la sécurité intérieure, un certain nombre de représentants du gouvernement, et le gouvernement et les organisations militaires et des représentants du corps diplomatique, ainsi que des familles, des centaines de civils.

Ader: Soyons fiers de nos Hongrois!

János Áder, Président de la République a exhorté les 20èmes officiers militaires Août Inauguration rassemblement pour être magyarságukra fier, les résultats des Magyars, les Hongrois, les inventions hongroises et d’ingéniosité. Le chef de soldats de l’Etat sous serment sur la place Kossuth devant le bâtiment du Parlement à parler de ceci à dire: «Nous sommes le peuple de Saint-Etienne aujourd’hui, dans un pays diversifié qui a si souvent exercé son pouvoir aux roues de l’histoire.” “Les révolutions, les héros célèbres et anonymes des gens du meghurcoltaké, les exclus, l’üldözötteké, l’újrakezdőké têtu, újjáépítőké les fidèles, la liberté de saisissant à tout prix” – at-il dit. Il a souligné le «patriotisme est pas enterré avec les plus grands passées sous blocs lourds, et l’héroïsme n’a pas sculptures engourdis» en raison d’être héroïque est non seulement possible à travers les actes historiques, mais un travail honnête, la diligence persévérante, une performance respectable aussi.

Selon le Hongrois János Áder personne ne sait mieux que ce que l’adversité, mais les Hongrois avaient le talent, la lutte des connaissances, de la persévérance, la foi et la diligence qui visszakapaszkodjanak partout se lehessenek à nouveau. “En effet, aujourd’hui, de nous, mais cela dépend de nous si nous pouvons vivre nos possibilités de montrer au monde les meilleurs nos visages” – a souligné le président, ajoutant que les Hongrois peuvent se réjouir de succès et durs moments les uns des autres persistent côte à côte, «l’expérience d’appartenance séjour avec nous après les vacances dans les jours de semaine, après des victoires dans l’épreuve, après l’apostasie de la nouvelle heure de début.”

Le chef de l’Etat a dit pendant les Jeux olympiques en cours ont été observées à plusieurs reprises que “le patriotisme est non seulement la hausse, mais vous emmène, il nous emmène avec lui.” János Áder a demandé aux Hongrois d’être fiers de leurs athlètes et de sentir que vivre ensemble automne quand les Hongrois sont haut du podium. Le Président a également fait la défense de serment sont aussi des vertus désirées, telles que celles de John Hunyadi et Jean de Capistrano est un Belgrade certifié il y a 560 ans pour protéger Âge: courage et l’audace, la patience et sainte ferveur dans le sang froid et la dévotion ardente.

Ministre de la Défense Stephen aug20_simicskóSimicskó salue les agents, les candidats à la fonction publique, l’Université mené assermentation de la nouvelle fête nationale le 20 Août 2016, la place Kossuth à Budapest le 20 Août. MTI photo Marjan JánosSimicskó: Le gouvernement hongrois est point stable dans un monde en mutation

Le gouvernement hongrois est point stable dans un monde en mutation – a souligné le ministre de la Défense du 20 Août inauguration officiers militaires ont tenu un discours de bienvenue. Stephen Simicskó a souligné la défense “affaires national réel”: notre culture, notre langue, nos valeurs nationales, notre identité, préserver notre état est la responsabilité de tous. Avec la défense de la maison est d’abord l’armée hongroise, et est décerné samedi le serment de jeunes soldats est responsable – at-il ajouté. Comme il le dit, en regardant en arrière à l’histoire que même problème constant, Juge de la mission est que la profession militaire, qui est toujours la protection du peuple hongrois, la sécurité de la Hongrie a dit. Les soldats prêtent serment de le faire maintenant avatásukkor – a commenté Stephen Simicskó.

Le ministre de la Défense a remercié les officiers de l’armée nouvellement inaugurée, choix de carrière, de récupération, qui est maintenant non seulement leurs examens universitaires, mais – comme noté – Hongrie prouvé pour protéger les frontières de leurs contributions au cours de l’année écoulée ainsi. Un certain nombre de nouveaux défis de sécurité est apparu. Seulement l’année dernière par exemple, était l’immigration massive, le nombre croissant d’actes de terrorisme. De plus, nous vivons dans l’ère de la guerre de l’information. Plusieurs fois, il n’y a pas de déclaration de guerre ou de lutte armée, à l’ère des guerres modernes sur l’ordinateur, allumez le téléphone intelligent est suffisant pour une offensive – at-il souligné.

Cette année, la place Kossuth devant le Parlement dispose de 104 agents assermentés, militaire marquée vers le bas. Dans le cadre de cela, la poursuite de la relance en 2011 cadets tradition kardrántással vœux, “jusqu’à la mort pour la patrie!” exclamation confirmée.

Stephen Simicskó dit que l’état a été mis en place pour garantir la sécurité du pays et de ses citoyens. La Hongrie est un pays qui “cherche la coopération avec des amis et des alliés de confiance,” et “veulent vivre et prospérer.” La garantie la plus importante la sécurité des Hongrois et la Hongrie – épinglé par le ministre, soulignant: cela est essentiel pour le renforcement de l’armée hongroise.

Stephen Simicskó a fait remarquer que, dans les années à venir, plus que doublé à augmenter dans le budget de la défense, de relancer l’industrie de l’armement d’une nouvelle base, la participation de la société civile pour développer le système de la Réserve volontaire, a confirmé le renseignement militaire et la police militaire et a repris le rôle missionnaire internationale dans leur bien . En outre, comme un signe de respect pour les soldats continueront à augmenter dans le salaire est lancé – a expliqué le ministre de la Défense.

John aug20_lázárLázár, les chances du premier ministre, député du discours liminaire de la région a déclaré que la cérémonie du jour du gouvernement Hódmezővásárhely St. Stephen le 20 Août 2016, une fête nationale. MTI Photo: souveraineté Hongrie n’a jamais renoncé à: Sieve Tibor Lazar

La Hongrie n’a jamais renoncé à la souveraineté, Christian, l’héritage de Saint Stephen de l’Etat indépendant – a déclaré que les chances du Premier ministre pour le gouvernement cérémonie du jour du Hódmezővásárhely St. Stephen le samedi. L’Union européenne est pas un vieux de plusieurs siècles d’alliances politiques, mais aussi une initiation au mode de test fonctionnel – le ministre a dit, en ajoutant: “Bruxelles est envahisseur plus puissant, comme les immigrants», car «légitimité zéro, non élu par personne,” les dirigeants européens au Kenya en essayant de façonner l’accord d’adhésion -kedvük selon la souveraineté, aucun État membre a démissionné.

Le “chantier” dénominateur ministre de la Défense de l’UE a souligné que la Hongrie jusqu’en 2010 était un participant passif dans l’Union hochant silencieusement, mais depuis 2010 membre actif de la coopérative. “La Hongrie est revenue, (…)” il n’y a aucune raison de garder le silence, berezelni des sanctions ou la menace de l’excommunication des chances »- le ministre dit.

Janos Lazar a déclaré aujourd’hui sur les crises financières internes de l’UE, le retrait de la Grande-Bretagne et la crise de l’immigration frappe. Le quota de réinstallation obligatoire balayé sous le tapis, à son avis, le principal problème, il est que le prestige international de l’Europe a été affaibli de façon spectaculaire, et des millions de personnes sont frapper aux frontières non contrôlées. Le ministre a dit à la préservation de la souveraineté hongroise sert le renforcement de la Communauté européenne. “Si vous avez besoin pour protéger l’Europe de lui-même» – at-il dit, ajoutant que la Hongrie insatisfait des citoyens européens de Bruxelles de ne pas laisser l’idée de l’UE magukra.Nem, mais la pratique est erronée – a souligné le chef du ministère.

Trócsányi: Hongrie St. Stephen une petite communauté en Hongrie;

St. Stephen Hongrie dans les petites communautés en Hongrie – ministre de la Justice a déclaré Laszlo comté samedi Trócsányi County Petőfiszállás Kiskun, dans le XVII. Jours d’ouverture des événements municipaux d’hébergement de cérémonie. Il a ajouté: «Je veux voir l’Union européenne non seulement les institutions, mais aussi les communautés constituerait une Europe”. Le ministre a souligné dans son discours d’ouverture, la mondialisation elle-même est pas mal: de nombreuses possibilités, comme des opportunités pour l’économie extérieure sans ressources naturelles, appelées à des pays comme la Hongrie. Cependant, la mondialisation apporte parfois des vagues destructrices. Non seulement les possibilités, le commerce, les échanges culturels, mais la violence et la haine pourraient répandre – at-il ajouté.

Laszlo Trócsányi a souligné que nous avons besoin d’une Europe des communautés qui tissent dense, et donc de mieux protéger, maintenir mieux. Dans le cas contraire, les petites communautés peuvent perdre du terrain elbizonytalanodhatnak. “Patrimoine de St. Stephen des valeurs européennes et chrétiennes à protéger particulièrement important et pertinent aujourd’hui, lorsque ces valeurs communes, y compris – entre autres – l’ONU et une Europe sans frontières sans précédent disponibles pour plus d’un an sous pression” – ont souligné la justice ministre. Il a dit: l’immigration de masse, le toujours existant et certainement pendant des mois, pendant des années une crise d’immigration défi imminente extraordinaire est une des valeurs européennes et chrétiennes communes, préserver, protéger la sécurité des citoyens européens.

“Un mauvais ou faibles, des décisions contradictoires sur la crise et ses processus menant à l’essence même de la compréhension du risque de gestion de crise, efficace et à long terme avec une solution de manquer une grave responsabilité pour les décideurs. Nos frontières pour protéger la sécurité doivent être garanties et nous devons d’abord éliminer les causes de la crise “- a déclaré Laszlo Trócsányi.

père Surrogate: La clé pour maintenir le pays

Le maintien du pays et a parlé de l’importance de la construction de la politique nationale du Secrétaire d’Etat pour Office samedi Tolna County High Statut Okon du Premier ministre a ordonné le jour de Saint-Étienne est une cérémonie religieuse. John substitution père Arpad contexte de la messe tenue à l’église catholique St. Michael, a déclaré: «Pour nous, le plus important est que nous pouvons tenir ce pays, à construire et à leurs enfants, petits-enfants passer.” Le 20 Août, nous commémorons le premier saint uralkodónkra, et à ceux à qui nous devons notre croyance dans le pays qui est acquis, maintenu et remis à nous – il a dit.

Le secrétaire d’État St. Stephen activités évocation déclaré que la décision a créé l’unité du pays, a conservé son, la zone a été élargie dans toutes les directions. défendu les frontières du pays, la forme réelle de ce point de vue est – pour le mettre. Il a dit sur Août 20. Un de ces jours fériés qui – do Hongrois – une histoire, une culture et des établissements de langue. Elle a souligné que la Journée de St Stephen pendant des siècles a été la seule célébration nationale de la minorité hongroise. Tout d’abord, l’église en mémoire de Saint-Étienne et Marie-Thérèse en 1771 pour réveiller le règlement célébration séculaire est présenté comme 20 Août qui est aussi la fête du nouveau pain ainsi – il ajouté.

Rétvári: l’indépendance et la liberté peut servir la prospérité du pays

Rétvári Bence, ministre d’État pour le ministère parlementaire des Ressources humaines (Emmi), selon l’indépendance et la liberté du pays de Saint-Etienne et le reste des fondations chrétiennes peut servir à protéger la prospérité à long terme de la Hongrie. Après le secrétaire d’Etat a tenu le discours samedi Kiskunfélegyháza MTI a déclaré l’exemple de Saint-Etienne montre que la liberté est jamais libre et de l’indépendance. lois St. Stephen établis dans le pays et devraient leur obéir, donc fait royaume chrétien contemporain dans l’ancien pays de la confédération – Rétvári Bence dit.

Le secrétaire d’Etat avait ceci à dire, Saint-Étienne et la désintégration interne et les tentatives externes à l’influence défendu la Hongrie. Il était le Saint-roi, dont les décisions internes de conscience et de la foi chrétienne l’a conduit également commencé toujours de la réalité, la réalité invoqué, ils ont défendu l’indépendance de la situation historique hongroise – at-il ajouté.

Hoppál: la Hongrie a atteint à nouveau un carrefour

Secrétaire d’Etat à la Culture, selon un carrefour de nouveau atteint la Hongrie. Peter Hopp lors de la cérémonie Août 20 tenue à l’occasion de Komlo le samedi a appelé à ce que nous devrions être les héritiers de St. Stephen, trésor gardiens contre le «multiculturalisme a échoué en Europe occidentale.” Le secrétaire d’État a dit au carrefour de Saint-Etienne a reçu “la meilleure décision a été renforcée dans la foi,« la fondation médiévale de l’État hongrois. Peter Hoppál histoire hongroise des événements luttes Inscrite a parlé de «l’âme hongroise” laissez les moments difficiles ou que les valeurs nationales elvesszenek.Ú “Ce problème persiste ou la présente génération» – a souligné Peter Hoppál qui a occupé le 21e le multiculturalisme et l’internationalisme siècle tentatives d’Europe occidentale ont échoué.

Demeter Csaba: Il faut protéger le patrimoine de St. Stephen

Demeter Csaba, Secrétaire d’Etat au Cabinet du premier ministre, le Parlement doit être protégé, selon l’héritage de St. Stephen, et tout ce qui rend les Hongrois en Hongrie. Le secrétaire d’Etat samedi Gyöngyösön a dit qu’il était pas libre de laisser derrière nous mille ans et mille de ces ne sera pas libre. Jour après jour, nous devons nous battre pour ça, donc le 2 Octobre et – fait référence au référendum de quota. «Je l’ai toujours eu à se battre pour igazunkért, mais depuis la fondation de l’état de notre position est claire: nous pouvons choisir de ne déterminer nos problèmes futurs, alors maintenant insister pour que déterminer qui vous vivez avec,” – dit-il. Le secrétaire d’État ledit message millénaire oeuvre de Saint-Etienne: il n’y a pas de prospérité sans sécurité, les frontières doivent être protégées, la loi doit être respectée, nous devons vivre notre culture, et le peuple hongrois de décider de leur propre vie.

En louant államalapítót dit les moments difficiles de Saint-Etienne, les attaques externes et révoltes internes savaient quand une main forte, mais assez diriger le pays, afin que les gens ont fait une nation, une zone de pays et Etat fort. Ce “nous d’imposer des droits, la responsabilité de défendre ce que Stephen a créé” – at-il souligné. St. Stephen après l’établissement du pays peut-être pensé qu’il était un grand pays européen, une vie décente, capable de se battre avec les gens et une culture riche. Après mille ans, vous pourriez dire: tout était bon – a souligné.

pain Fazekas, les agriculteurs hongrois et hongrois est célébré
Sándor Fazekas, ministre de l’Agriculture, selon les agriculteurs hongrois de la fête de St. Stephen est le 20 Août. Le ministre Kunszentmárton samedi, le cas du programme de comté Hongrois Pain de la chaîne actuelle M1 Commentant avait ceci à dire, tout le pays devrait estimer que les agriculteurs hongrois produisent du blé plus de mille ans, le pain du pays. Il parlait bien, il y avait une récolte record cette année, près d’un million d’hectares de terres arables de 5,2 millions de tonnes de blé ont été récoltés. Le ministre a dit un problème pour la baisse des prix, mais il est convaincu que, après un changement positif.

FM: La Sainte Couronne est la préservation de la nation

Saint-Étienne et la Sainte Couronne de la continuité de la vie, la persévérance est la nation dans laquelle le blé et la couronne de la récolte, dont les yeux la récolte suivante, toujours ajouter les graines à la récolte de l’année prochaine pour être abondante – a déclaré le ministère de l’Agriculture Secrétaire d’Etat adjoint chargé de la terre samedi à Szolnok, dans le bassin des Carpates du pain de l’événement.

Gabor Akos Ugron dit que le travail de Saint-Etienne, la fondation de l’Etat et de la prospérité du pays est beaucoup plus proche de la vie des communautés rurales comme le monde des palais. Le premier roi de la chrétienté a été donné le nom de Stephen. Stephen Sztephanosz en grec, ce qui signifie couronne couronne – il dit, ajoutant que la Sainte Couronne du pouvoir historique de mise en forme du peuple captivé.

Il a commencé le travail de l’état-major Operative
A commencé à travailler responsable de la conduite en toute sécurité des 20 programmes de vacances août Staff Operative (OT) – a déclaré le ministère de la Défense Bureau de National Event Management (HM NRH) samedi matin.
Le matin jusqu’à la réunion de fin de nuit en OT dans tous les organes, y compris la police, le service météorologique, l’ambulance, le Centre des transports de Budapest et des représentants de la protection civile contrôlée par les événements de la Journée nationale.
Le National Weather Service prédit région Budapest principalement ensoleillé toute la période de la journée peut être attendue. Transition nuages peuvent, mais la précipitation est peu probable. Le temps chaud prévu, la température diurne la plus élevée de 30 degrés Celsius peut atteindre – écrit à HM NRH, ajoutant que les événements kilátogatóknak donc recommandé hydratation continue et une tenue correcte, plus sensible au soleil devrait éviter si possible.
Le ministère de la Défense attend audience NRH de centaines de milliers de programmes différents au cours de la journée, tant de lieux des changements dans la circulation et la fermeture des routes sont à prévoir.
Pour plus d’informations sur les changements est disponible sur la police des transports (www.police.hu) et le transport de Budapest Centre Plc. (Www.bkk.hu) site web. Pour plus d’informations et un programme détaillé sur le côté http://augusztus20.kormany.hu – HM NRH a lu la déclaration.

Les programmes familiaux et de l’église en attente sur les célébrations

10 heures-18 heures Il est le Parlement Journée portes ouvertes organisée par le programme du Ministère de l’Office de gestion des événements de la Défense nationale (HM NRH), en vertu de laquelle les visiteurs tout au long de la journée gratuite pourrait voir la maison de campagne, de sorte que la Sainte Couronne, la salle de la coupole et la grande église d’escalier.

La rue hongroise Flavours avait goûté cette année du pain quotidien de St. Stephen, le gâteau de Hongrie Hongrie et un gâteau sans sucre.

Les feux d’artifice commencent à 9 h selon la tradition. Cette année, la Citadelle est un nouveau lieu pour les roquettes tirées depuis les remparts, et une nouvelle section va lancer le pont Elizabeth. En outre, entre le pont de la chaîne et deux ponts sur le Danube, les points militaires et a tiré les feux d’artifice. Selon les organisateurs de l’événement – qui a été diffusé en direct sur les médias publics – une section de quai sur le site entre le pont Elizabeth et le Pont des Chaînes observé sera le plus spectaculaire.

Il célèbre les Hongrois au-delà de la frontière et dans les zones rurales

Beaucoup ont eu lieu à l’établissement rural et transfrontalier est le jour de St. Stephen, les événements államalapításhoz liés. Dans de nombreux endroits, le jour férié à l’occasion ont été remis à divers prix, reconnaissances, a organisé une fête de masse, kenyérszentelést, ainsi que plusieurs programmes de la famille, des concerts, des feux d’artifice ont été en attente pour les personnes.

20 août est l’un des plus anciens vacances hongrois: Jour de la Saint-Étienne, l’Etat hongrois chrétien, la continuité millénaire de l’État hongrois du jour du Souvenir. Il est également une célébration du nouveau pain aussi. Le Parlement a décidé en 1991 que les fêtes nationales (15 mars, 20 août, le 23 Octobre) du 20 Août marqués comme un jour férié.

Source: hírlap.hu hongrois

Leave a Reply 1052 megnézve, 1 alkalommal mai nap |