< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Orbán Viktor főtanácsadója: „Kudarcos a kormány médiapolitikája”

| Mobile | RSS

Orbán Viktor főtanácsadója: „Kudarcos a kormány médiapolitikája”

2016. augusztus 24. | hozzászólás | Közélet

Orbán Viktor főtanácsadója: „Kudarcos a kormány médiapolitikája”

fecsegő szimbolum

www.fecsego.nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Fontos lapokat veszített el a kormány, a közszolgálati média leépülése pedig szívszorító – így Szőcs Géza. A kormányfő kulturális főtanácsadója szerint az európaiak fenyegetett bennszülöttek lettek saját kontinensükön, és az igazi menekültekre nem jellemző az erőszakosság. Szőcs Géza közéleti témákat körüljáró esszéfüzére a csütörtöki Heti Válaszban olvasható.
Hirdetés

„Egészséges, életképes fák irtásával sem lényegileg, sem taktikailag nem tudok azonosulni” – fogalmaz Szőcs Géza a Liget-projektről, melynek elődjét, az Andrássy-negyed koncepciót kulturális államtitkárként megalkotta. „Utóbbin azt értem, hogy a választókat a fák kivágása könnyen eltávolíthatja a kormánytól. Maradjunk ennyiben” – teszi hozzá.

A miniszterelnök kulturális főtanácsadója szerint a migráció súlyos fenyegetést jelent Európa számára. „Most mi vagyunk a bennszülöttek, akiket elözönlenek. Európa védtelen akar lenni – mindegy, hogy kivel szemben. Csak jöjjön valaki, és vessen véget ennek, amit lestrapált gyűjtőszóval Európának neveznek.”

Szőcs Géza szerint egy kormány nem lehet minden területen egyformán sikeres. „Jelen pillanatban – a kormány szemszögéből nézve – legkudarcosabbnak a médiapolitikáját látom. A médiatörvény időzítésétől és annak kommunikációjától kezdve az általam azonnal és nyilvánosan ellenzett netadón keresztül (mely eset persze bizonyítja, hogy képesek vagyunk az önkorrekcióra is) egészen addig, hogy a kormány elveszített hozzá mindig lojális, nagyon fontos lapokat és újságírókat…”

Szőcs Géza ötoldalas írása a Heti Válasz augusztus 25-i számában olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható, MÁR SZERDÁN!

Leave a Reply 112 megnézve, 1 alkalommal mai nap |