< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Rekordbírsággal sújtották a Tigázt

| Mobile | RSS

Rekordbírsággal sújtották a Tigázt

2016. augusztus 25. | hozzászólás | Közélet

Rekordbírsággal sújtották a Tigázt

fecsegő szimbolum

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szerint a Tigáz 33 ezer ügyféltől követelt jogtalanul mintegy 2 milliárd forintot.

Hatósági eljárást indított júniusban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a Tigázzal szemben a társaság felhasználói késedelmes fizetése esetén alkalmazott gyakorlata miatt. A behajtási költségátalányról szóló, 2016. március 24-től hatályos törvény lehetőséget teremt a szolgáltatók számára késedelmes számlafizetés esetén, hogy behajtási költségátalányt számoljanak fel, azonban annak alkalmazását nem írja elő – írja közleményében a hivatal.

A Tigáz nem jelezte sem a hivatalnak, sem ügyfeleinek, hogy élni kíván ezzel a lehetőséggel, és nem kezdeményezte üzletszabályzatának megfelelő módosítását sem.

A vizsgálat felderítette, hogy a Tigáz több mint 33 ezer felhasználóval szemben, nagyságrendileg 2 milliárd forint értékben követelt jogtalanul behajtási költséget. A vizsgálatról és rekord összegű bírságról a hivatal pénteken sajtótájékoztató keretében ad tájékoztatást.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 121 megnézve, 1 alkalommal mai nap |