< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Az igazság érdekében új bíróságot hozna létre a kormány))) Le pouvoir judiciaire a un nouveau tribunal établirait un gouvernement

| Mobile | RSS

Az igazság érdekében új bíróságot hozna létre a kormány))) Le pouvoir judiciaire a un nouveau tribunal établirait un gouvernement

2016. augusztus 28. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Az igazság érdekében új bíróságot hozna létre a kormány

Lázár János hatvanadik alkalommal tartott Kormányinfót, mi pedig tudósítottunk róla.

Fontosabb részletek:

  • Új bíróságot hozna létre a kormány
  • Börtönöket is fog építeni
  • Háromezer fővel bővítik a rendőrséget
  • Farkas Flóriánt meghallgatta az EU csalás elleni hivatala
  • Nem kérik meg Bayert, hogy adja vissza a lovagkeresztet
  • Csúszik a 3-as metró felújítása

Lázár szerint ez nem csókos bíróság

Közigazgatási felsőbíróság szervezésébe kezd a kormány, mert ez Lázár szerint harminc éve megoldatlan feladat. A miniszter azt mondja, hogy ez nem valamilyen “csókos” bíróság lesz, hanem azt a célt szolgálja, hogy akinek közigazgatási ügye van (építészeti, adózási stb), annak minél előbb döntés szülessen a problémájában. “Azért, hogy minél előbb kiderüljön az igazság” – indokolja Lázár az új bíróság létrehozását, amelyről jelenleg csak egy törvénytervezet szól, és a kormány ötpárti egyeztetést fog kezdeményezni a kérdésben. Lázár azt is kiemelte, hogy a közigazgatási felsőbíróság a nemzetközi sztenderdekkel lesz összhangban.

A Népszabadság kérdése szerint az OBH tiltakozik az ellen, hogy kormánytisztviselőket delegáljanak a közigazgatási bíróságra. Lázár szerint “teljes hülyeség”, hogy nincs összhang az OBH és a kormány között. A miniszter azt is hozzáteszi, hogy ehhez az intézményhez nem “kényes politikai ügyeket” fognak küldeni.

Azt viszont nem cáfolja Lázár, hogy kormánytisztviselők is lehetnek majd tagjai az új testületnek, de szerinte ez nem politikai ügy, ugyanis attól mert valaki dolgozott a közigazgatásban, még lehet később bírói testület tagja, amennyiben megfelel az alkalmazási feltételeknek. Lázár végül határozottan cáfolta, hogy Patyi András lesz az elnöke az új bíróságnak.

Lázár: Bayer megkérdőjelezhetetlen

Vannak olyan teljesítmények, amelyek megkérdőjelezhetetlenek. Középiskolásként Lázár szerette az Ezerszázév Európa Közepén című sorozatot, amit Bayer jegyez, ez pedig megkérdőjelezhetetlen. Lázár nem mindenben ért egyet Bayer “szabadszájú” publicisztikáival, de ettől függetlenül a korábbi munkái alapján méltónak tartja az újságírót a lovagkeresztre. Lázár azt is megjegyzi, hogy nem ők kezdeményezték Bayer kitüntetését, hanem egy civil szervezet, a kormány pedig elfogadta ezt. A miniszter hozzátette, hogy nem fogják megkérni Bayert a lovagkereszt visszaadására.

Lázár egyébként méltatlannak tartja magával szemben, hogy “madár módjára ismételgesse”, hogy mit gondol Bayer kitüntetéséről. Neki egyébként sem volt joga megkérdőjelezni Áder János döntését, ő csak végrehajtotta azt.

Pintér felvesz háromezer rendőrt

Háromezer új rendőr áll szolgálatba a rendőrség megerősítése érdekében – mondta Pintér Sándor belügyminiszter a legutóbbi kormányülésen. Jelenleg 37 ezer rendőr van az országban, de kell még háromezer ember, hogy meg tudjuk védeni a határt – mondja Lázár, aki hozzáteszi, hogy jelenleg 3-5 ezer rendőr védi folyamatosan a határt. Kérdésre válaszolva Lázár megjegyezte, hogy nem tudja, mikor fognak szolgálatba állni az új rendőrök, de azt biztos, hogy nem akarják elkapkodni – mondta.

Ápolási központok jönnek létre

Fontos újdonságokat közölt az egészségügyi rendszer átszervezésével kapcsolatban Lázár János a csütörtöki kormányinfón. Jövő nyárra lezárulhat.az Országos Egészségbiztosítási Pénztár átalakítása, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal az emberi erőforrás tárcához fog tartozni, és ápolási központokat hoz létre a kormány a folyamatos felügyeletre szoruló időseknek. Az új szociális szakápolási rendszer felépítésére Czibere Károly szociális ügyekért felelős EMMI-államtitkár tesz javaslatot, ennek alapján határozzák meg a központok kapacitását és elhelyezését Lázár tájékoztatása szerint. Az új centrumok az önmagukat ellátni képtelen, folyamatos ápolásra szoruló idősek ellátását biztosítják.

Farkas Flórián meghallgatta az OLAF

Farkas Flórián részt vett az OLAF (Európai Csalás Elleni Hivatal) meghallgatásán, miután a hivatal hívta. Az ott meg nem válaszolt kérdésekre Farkas a következő két hétben írásban fog válaszolni. Lázár áttekintette a meghallgatás jegyzőkönyvét, és úgy gondolja, hogy a magyar kormány megnyugtató választ tud adni az OLAF kérdéseire.

Csúszik a 3-as metró felújítása

“Kizárt dolognak tartom, hogy idén elkezdődjön a 3-as metró felújítása” – mondta Lázár az RTL Klub kérdésére. A miniszter szerint a csúszáshoz semmi köze a kormánynak, ugyanis a főváros feladata lenne, hogy kiírja a közbeszerzési pályázatokat, ezeket viszont nem tették meg. Lázár megerősítette, hogy továbbra is támogatják Budapestet a metró felújításában. “Ha most kiírnák a pályázatokat, akkor leghamarabb jövő tavasszal kezdődhetnének meg a felújítások” – mondta a miniszter.

Nehezebb lesz szélerőművet építeni

A kormány megvizsgálta, hogyan lehet szélerőműveket létesíteni, és arra jutottak, hogy a természetvédelmi területek és az emberek védelme érdekében szigorítják a szélerőművek építésének feltételeit.

Új börtönöket épít a kormány

2018-ig új börtönök épülnek Magyarországon, összesen plusz ötezer főt tudnak majd fogadni az intézmények. Lázár emlékeztet, hogy a kormányzásuk megkezdésekor 13 ezer ember volt börtönökben, most pedig 17-18 ezer, ami szerinte azt mutatja, hogy biztonságosabbá vált az ország.

Nem merült fel nemzetbiztonsági kockázat a letelepedési kötvények vásárlóival szemben

A Kormányinfó elején Lázár A rendőrség, a TEK, az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Bevándorlási Hivatal is ellenőrzi azokat, akik letelepedési kötvényt vásárolnak. Eddig 315 milliárd forint értékben vettek letelepedési kötvényt, eddig senkivel sem merült fel, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelentene.

12 milliárd forintba került a kerítés

A magyar-szerb szakaszon 6,5 milliárdba került eddig a kerítés, a magyar-horvát szakaszon pedig 6,1 milliárdba, de utóbbinak még nincs meg a végleges elszámolása. Lázár szerint a mai nap részletes beszámolót adnak majd a Magyar Nemzetnek.

Orbán szerint rendezhetünk olimpiát

Orbán azt tapasztalta Rióba, hogy a magyar sport eddigi teljesítményei alkalmassá tesznek minket a 2024-es olimpia megrendezésére. Lázár szerint Magyarország a legsikeresebb sportnemzetek közé tartozik, ebből a körből pedig még csak mi nem rendeztünk olimpiát. A kormány úgy látja, hogy minden feltétel adott, hogy lebonyolítsunk egy ilyen rendezvényt.

A magyar olimpia megrendezésének legnagyobb ellenfele a kishitűség” – mondta Lázár, aki szerint most volt először magyar ház Rióban. A miniszter szerint az is a magyar sport sikere, hogy Gyurta Dániel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja lett, így Schmitt Pál mellett ő a második magyar a szervezetben.

Jövő nyártól csak a MÁK fizet

Jövő nyárra a Magyar Államkincstár lehet az egyedüli központi kifizetőhely, azaz az emberek minden állami támogatást, juttatást innen kapnak majd.

Lázárnak tetszenek a Kétfarkú Kutyapárt plakátjai

A Népszava kérdésére meglepő választ adott Lázár a betelepítési kvóta elleni népszavazás körül plakátháborúról. A miniszter mosolyogva mesélte el, hogy szerinte a humor és az irónia is hozzátartozik a politikához, a kormány plakátjára adott ellenzéki hirdetéseket (egyelőre csak a Kétfarkú Kutyapártnak vannak ilyenjei) pedig még ő is viccesnek találja.

forrás:index.hu

Le pouvoir judiciaire a un nouveau tribunal établirait un gouvernement

János Lázár soixantième fois d’info du gouvernement tenue, nous avons été un reportage sur elle.

Des détails importants:

Nouveau tribunal créer un gouvernement
Va construire des prisons
Trois mille personnes escaladent la police
Florian Farkas, le bureau anti-fraude de l’UE a entendu
Bayer ne vous a pas demandé de redonner à la Croix de chevalier
Rénovation Curseur 3 Metro

Selon le tribunal de ne pas embrasser de Lazar

Haut tribunal administratif, l’organisation est de mettre le gouvernement parce qu’il est en suspens depuis trente ans, selon la tâche Lazar. Le ministre dit que ce n’est pas une sorte de «baiser» la cour, mais sert également à des questions administratives est qui (construction, fiscalité, etc.) pour parvenir à une décision le plus tôt possible à votre problème. “Afin de découvrir la vérité le plus tôt possible” – Lazar justifie la création de nouveaux tribunaux, qui sont actuellement seulement un projet de loi, et le gouvernement lancera un cinq partis consultations sur la question. Lazar a également noté que le tribunal administratif supérieur sera en conformité avec les normes internationales.

La question de Népszabadság que les protestations OBH contre les fonctionnaires du gouvernement à déléguer le tribunal administratif. Selon Lazar “non-sens complet” qu’il n’y a pas de cohérence entre l’OBH et le gouvernement. Le ministre a également ajouté que cette institution ne sera pas envoyer des «questions politiques sensibles”.

Il, cependant, ne réfute pas Lazare, que les responsables gouvernementaux seront membres du nouveau corps, mais il pense que ce n’est pas une question politique, parce qu’ils ont travaillé pour quelqu’un dans l’administration, même plus tard, un membre de la magistrature si elle est conforme aux conditions d’utilisation. Lazare enfin, a fermement nié que Andrew Patyi sera le nouveau président de la cour.

János Lázár, le Premier ministre et co-pilote le porte-parole du gouvernement Zoltan Kocsis au Parlement le 25 Août ici 2016.

János Lázár, le Premier ministre et co-pilote le porte-parole du gouvernement Zoltan Kocsis au Parlement le 25 Août ici 2016.
Photo: Zoltan Mathe
Lazar: Bayer incontestable

Il y a quelques performances qui sont incontestables. Comme un lycée Lazare aimait la série Cent mille ans, l’Europe était au milieu de ce que Bayer a noté, et cela est incontestable. Lazare ne sont pas d’accord avec tout ce que Bayer publicisztikáival “freestyle”, mais estime néanmoins digne sur la base des travaux antérieurs des journalistes dans la croix de chevalier. Lazar note également qu’ils ne sont pas initiées par Bayer prix, mais une ONG, et le gouvernement a accepté. Le ministre a ajouté qu’ils ne demanderont pas la croix Bayer en restitution.

Lazar a tenu par ailleurs contre lui indigne de ce «comme un oiseau, répéter« que pensez-vous du Prix Bayer. Il n’a pas le droit de remettre en question de toute façon la décision de János Áder, il a tout simplement mis en œuvre.
Pinter ajouter trois mille policiers

Trois mille nouveau service de police est de renforcer la police – a déclaré le ministre de l’Intérieur Sandor Pinter à la dernière réunion du gouvernement. Actuellement, 37 mille officiers de police dans le pays, mais il a encore besoin de trois mille personnes que nous pouvons protéger la frontière – dit Lazar, qui ajoute qu’il n’y a actuellement 3-5000 police continue de protéger la frontière. En réponse aux questions Lazar a noté qu’il ne savait pas quand ils se tiendront pour le nouveau service de police, mais je ne veux certainement pas de se précipiter – at-il dit.
centres de soins sont établis

de nouvelles fonctionnalités importantes fournies dans le cadre de la réorganisation du système de santé Janos Lazar jeudi kormányinfón. Lezárulhat.az Fonds d’assurance prochaine de relooking d’été national de la santé, le Bureau du médecin-chef fera partie des centres humains du ministère et de soins de ressources pour les personnes âgées, le gouvernement crée un besoin d’une surveillance constante. Le nouveau système de soins sociaux et de soins infirmiers se propose de construire Czibere Charles EMMI-secrétaire d’État aux affaires sociales, afin d’identifier la capacité et l’emplacement des centres d’information, selon Lazar. Les nouveaux centres sont en eux-mêmes incapables de prendre soin des personnes âgées dans le besoin de soins constants pour assurer l’approvisionnement.
Florian Farkas entendu parler de l’OLAF

Florian Farkas a participé à l’audition de l’OLAF (Office européen de lutte antifraude), après avoir appelé l’agence. Voilà les questions sans réponse Farkas dans les deux prochaines semaines répondra par écrit. Lazare a examiné les procès-verbaux de l’audience, et je pense que le gouvernement hongrois peut donner des réponses adéquates aux questions posées par l’OLAF.
Rénovation Curseur 3 Metro

“Il n’y a pas chose qui commence la rénovation de trois ans de Metro,” – dit la question de Lazar RTL Klub. Le ministre a dit que le gouvernement n’a rien à voir avec le glissement, comme ce serait la tâche de la capitale est d’écrire les propositions d’achat, cependant, ne sont pas encore fait. Lazar a confirmé qu’il continuera à soutenir la rénovation de Budapest du métro. “S’il donnera la liste des applications, il pourrait commencer dès le printemps prochain à la rénovation” – a dit le ministre.
Il sera plus difficile de construire des éoliennes

Le gouvernement a examiné comment établir des centrales éolienne et a conclu que, afin de protéger les réserves naturelles des gens et renforcer les conditions pour la construction de parcs éoliens.
De nouvelles prisons construites par le gouvernement

2018 nouvelles prisons construites en Hongrie, plus un total de cinq mille personnes seront en mesure de recevoir ces institutions. Lazar rappelle que, au début de la gouvernance dans les prisons était de 13 mille personnes, et maintenant 17-18 mille qui, selon lui montre que le pays est un endroit plus sûr.
Il n’y avait pas de sécurité nationale contre le risque d’acheter des obligations d’établissement

Au début de l’Info Gouvernement Lazar Police, TEK, le Bureau de la Constitution et le Bureau de l’immigration vérifie également à ceux qui achètent des obligations d’établissement. Jusqu’à présent, le montant de 315 milliards de HUF en obligations ont été établies, personne n’a émergé pour poser un risque pour la sécurité nationale.
12 milliards de HUF a été sur la clôture

Le tronçon hongrois-serbe de 6,5 milliards a été évalué la clôture, la section hongroise-croate de la 6,1 milliards mais celui-ci ne sont pas encore une déclaration finale. Selon Lazar donnera un compte rendu détaillé de la nation hongroise aujourd’hui.
Selon Orbán peut accueillir des Jeux olympiques

Rio Orban a constaté que la performance précédente du sport hongrois nous qualifie pour les Jeux Olympiques de 2024 sont maintenus. Selon nations sportives les plus réussies de Lazar Hongrie en Hongrie, ce circuit est non seulement ce que nous avons organisé les Jeux Olympiques. Le gouvernement estime que toutes les conditions de réalisation d’un tel événement.

D MTZ20160825010
Photo: Zoltan Mathe / MTI

“L’Olympique Hongrois organisant le plus grand adversaire du défaitisme» – dit Lazar, qui a dit que maintenant il était la première fois la maison hongroise à Rio. Le ministre a déclaré que le succès du sport hongrois que Daniel Gyurta est devenu membre du Comité international olympique, en plus de faire son deuxième hongrois Pal Schmitt dans le corps.
L’été prochain, ne paiera que du Trésor

D’ici l’été prochain le Trésor hongrois peut être le seul agent payeur central, que les gens de toutes les aides d’État, recevront des prestations de.
Lazare comme les Deux Tails Party Dog Posters

Voix réponse surprenante du peuple, la question, où Lazare référendum contre les affiches de quotas de réinstallation autour de la guerre. Le ministre a souri et nous a dit qu’il pensait que l’humour et l’ironie est une partie de la politique, le gouvernement a donné l’opposition des annonces d’affiches (actuellement il y a seulement encore sur le Parti Deux Dog Tails) et il trouve toujours drôle.

Source: index.hu

 

Leave a Reply 178 megnézve, 1 alkalommal mai nap |