< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Tisztánlátás Péterfalvi rászólt a Klikre)) perspicacia Peterfalvi le dijo que haga clic

| Mobile | RSS

Tisztánlátás Péterfalvi rászólt a Klikre)) perspicacia Peterfalvi le dijo que haga clic

2016. augusztus 28. | hozzászólás | Közélet

Tisztánlátás
Péterfalvi rászólt a Klikre

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Az adatvédelmi hatóság felszólította a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik), hogy haladéktalanul pótolja azon közérdekű adatok nyilvánosságra hozatalát, amelyeknél az információs törvény erre kötelezi a szervezetet – tudta meg a Magyar Nemzet. Lapunk írta meg elsőként, törvénysértő, hogy a Klik nem tölti fel honlapjára egyebek között az ötmillió forint feletti szerződéseit 2013 óta. Sőt mi több, a három évvel ezelőtti adatok között is elképesztő hibák találhatók: számtalan megyei szerződés lejárati dátumaként 2999 vagy 8900. december 31-ét jelölték meg, de akadt olyan is, amely 1905-ben járt le. Az ügy miatt a feljelentéseiről elhíresült Tényi István a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordult. A szervezet elnöke, Péterfalvi Attila válasza szerint a Klik nemcsak saját honlapján, hanem az egységes közadatkeresőben sem teljesítette naprakészen és hiánytalanul tájékoztatási kötelezettségét, holott közfeladatot ellátó szervként biztosítania kell a közvélemény pontos és gyors tájékoztatását. A NAIH vezetője arra is felszólította az intézményfenntartót, hogy a már közzétett adatok pontosságát ellenőrizze, és gondoskodjon a kijavításukról.

Ugyanakkor tény: az intézményfenntartó cikkünk megjelenése után magától is elkezdte frissíteni az adatokat a honlapján, például feltöltötték éves költségvetési beszámolóikat – bár az ötmillió forint feletti hibás szerződéseket azóta sem javították ki. Két hete az üggyel kapcsolatban Rétvári Bence, a humántárca parlamenti államtitkára azt közölte: kijelölték, ki fog felelni a Kliken belül a közérdekű információk közzétételéért.

forrás:mno.hu

perspicacia
Peterfalvi le dijo que haga clic

[Caption id = “attachment_76574” align = “AlignLeft” width = “150”] países 1OO www.fecsego.eu, en todos los continentes www.fecsego.eu 1OO países de todos los continentes [/ caption]

www.fecsego.eu noticias internacionales Buena!

El DPA instó a la Institución Mantenimiento Centro de Kuno (clic) para reponer inmediatamente la divulgación pública de datos de la información que la presente Acta se compromete la organización – fue capaz de Magyar Nemzet. Nuestro menú escribió su primera, contra la ley, que no ocupa toda la página de inicio Klik, entre otras cosas contratos de más de cinco millones de florines desde 2013th Por otra parte, es sorprendente errores encontrados en los datos de hace tres años: muchos contrato condado fecha de vencimiento de 2999 o 8900. Al 31 de diciembre, fue identificado, pero también hay algunos que expiró en 1905. Debido a procesar el caso de Esteban famoso Tenyi Nacional de Protección de Datos y Libertad de la información de entidad (Naihan) informó. Según el presidente de la organización, la respuesta de Peterfalvi Attila a la Klik no sólo su propio sitio web, pero aún no se había encontrado una sola público de búsqueda de datos del motor hasta la fecha y los requisitos de información completos, cuando un organismo público debe proporcionar información precisa y oportuna de la opinión pública. El líder Naihan también pidió a la institución sostienen que la verificación de la exactitud de información ya publicada y disponerlas para resolverlos.

Sin embargo, de hecho: después de que el artículo apareció instituciones autosostenibles han comenzado a actualizar la información en su sitio web, por ejemplo, llenado sus informes anuales de presupuesto – aunque los contratos viciados más de cinco millones de forint no sea corregida. Hace dos semanas en la materia Rétvári Bence, secretario de Estado del Ministerio de parlamentaria humana, dijo: designado, que se reunirán en el clic de publicar información de interés público.

Fuente: mno.hu

Leave a Reply 104 megnézve, 1 alkalommal mai nap |